Регистрирайте се
Нещо не ми излиза уравнението
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
julia_arhondis Начинаещ
    гласове: 3
|
Пуснато на: Sun Apr 13, 2008 12:50 pm Заглавие: Нещо не ми излиза уравнението |
|
|
Здравейте.Решавам едни задачи за движение,но не ми излиза уравнението.Моля помогнете.
От А за В тръгнал пешеходец.Два часа по-късно от А за В тръгнал велосипедист,който след 1 час бил на разстояние 1 км. зад пешеходеца.След още 1 час велосипедистът се намирал 3 пъти по-близо до В,отколкото пешеходецът.Намерете скоростите им и разстоянието от А до В,ако скоростта на пешеходеца е 5в/у14 от скоростта на велосипедиста.
И тази:
Слеищата А,В и С са разположени в посочения ред покрай едно шосе.В 8 часа сутринта от А за С тръгнал камион със скорост 40км/ч.В 9 часа същата сутрин от В за С тръгнал колоездач със скорст 15км/ч.Камионът пристигнал в С 30минути преди колоездача.Разстоянието м/у А и Б е 70км,да се намери разстоянието м/у А и С и на колко километра от С и в колко часа камионът е настигнал колоездача.
Моля помогнете,че като ги решавах не ми излизаше отговор верен.Омолявам ви.Благодаря предварително и то много. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Реклама
|
Пуснато на: Заглавие: Реклама |
|
|
|
|
|
| Върнете се в началото |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети Може да прикачвате файлове Може да сваляте файлове от този форум
|
|