Регистрирайте сеРегистрирайте се

Нещо не ми излиза уравнението

Форум за математика Форуми -> Математика за 8 клас, Кандидатстване след 8 клас
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
julia_arhondis
Начинаещ

гласове: 3

МнениеПуснато на: Sun Apr 13, 2008 12:50 pm    Заглавие: Нещо не ми излиза уравнението

Здравейте.Решавам едни задачи за движение,но не ми излиза уравнението.Моля помогнете.
От А за В тръгнал пешеходец.Два часа по-късно от А за В тръгнал велосипедист,който след 1 час бил на разстояние 1 км. зад пешеходеца.След още 1 час велосипедистът се намирал 3 пъти по-близо до В,отколкото пешеходецът.Намерете скоростите им и разстоянието от А до В,ако скоростта на пешеходеца е 5в/у14 от скоростта на велосипедиста.
И тази:
Слеищата А,В и С са разположени в посочения ред покрай едно шосе.В 8 часа сутринта от А за С тръгнал камион със скорост 40км/ч.В 9 часа същата сутрин от В за С тръгнал колоездач със скорст 15км/ч.Камионът пристигнал в С 30минути преди колоездача.Разстоянието м/у А и Б е 70км,да се намери разстоянието м/у А и С и на колко километра от С и в колко часа камионът е настигнал колоездача.
Моля помогнете,че като ги решавах не ми излизаше отговор верен.Омолявам ви.Благодаря предварително и то много.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Реклама

Пуснато на:     Заглавие: Реклама

Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
   Форум за математика Форуми -> Математика за 8 клас, Кандидатстване след 8 клас Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети
Може да прикачвате файлове
Може да сваляте файлове от този форум
Copyright © 2005-2021 math10.com.