Регистрирайте се
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
boris777 Начинаещ
|
Пуснато на: Fri Apr 11, 2008 9:21 am Заглавие: Ту-София? |
|
|
| Здравейте! Тази година ще кандидатствам и реших да вляза в Ту-София.Колебая се между две специалности - Електроенергетика и Телекомуникации ( Комуникационна техника и технологии). Знам от познати че и двете специалности са добри и дават добра реализация. Има ли някой които следва една от двете и може да ми каже нещо по-подробно за тях? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Реклама
|
Пуснато на: Заглавие: Реклама |
|
|
|
|
|
|
 |
Dream_Works Начинаещ

|
Пуснато на: Wed Apr 30, 2008 10:05 pm Заглавие: |
|
|
Каквото и да ти кажат за специалностите в ТУ няма да е достатъчно... трябва сам да решиш какво ти се учи, като първо решиш с какво искаш да се занимаваш например за цял живот Факт е, че ТУ е най-доброто техническо учебно заведение в България, но не бива да се отбягват и фактите, че не всички специалисти (които ТУ и не само подготвя) намират реализация, поради простата причина, че няма синхронизация между това, какви специалисти трябват на бизнеса и какви специалисти "произвеждат" университетите. Учебните планове в ТУ са крайно остарели (за повечето специалности) и определено не са адекватни да задоволят нуждите на пазара на труда. Извинявай за лиричното отклонение, просто искам да те насоча в правилната посока. Имам приятел, който тази година завършва Телекомуникации-бакалавър и от 3 години си работи НЕ по специалността. По принцип, каквото и да завършиш - винаги може да си намериш работа, стига да ти се работи (отделен е въпросът, че няма да е това, което точно искаш). Затова вляз в добре познатия сайт на ТУ - София www.tu-sofia.bg, разгледай учебните планове, виж дали ще ти хареса това, което евентуално ще изучаваш, после отиди на някой сайт за работа, виж какво се търси от инженерството и реши. Все пак оценките са субективни и често пъти неверни и неточни! Най-добре е, когато сам вземеш решение за бъдещето си! Лично за мен телекомуникации е по-добрия избор за момента. Сигурен ли си за ТУ? Няма ли да опиташ и някъде другаде??? |
|
|
 |
MuTaKa Редовен
    гласове: 2
|
Пуснато на: Wed Apr 30, 2008 11:48 pm Заглавие: |
|
|
Тва "реших да вляза" май се е появило напоследък с тестовете за полуидиоти, играещи роля на приемен изпит... както и да е! ТУ-София действително е най-доброто техническо училище в България... което въобще не означава много! Малко е като "селски първенец".. Щом си решил - действай! В ТУ влизането е ташак.. и излизането е ташак... обаче ако знаеш по средате кво те чака...
Ако искаш да изучаваш технология, излязла от употреба преди половин век.. ако искаш с теб да се гаврят преподаватели, които не са наясно с материята, която преподават... ако искаш да изучаваш дисциплини, които нямат АМА НИЩО ОБЩО с твоята спецялност.. (като например учиш комуникации, но имаш чертане, което задължително е на ръка, защото, цитирам преподавател: "Така трябва!")... ако искаш да се съдереш от учене и накрая да не знаеш нищо... ТО ТОГАВА ТУ - СОФИЯ Е МЯСТОТО ЗА ТЕБ!
Братовчет ми е 3ти курс комуникации... той казва, че ако искаш да станеш добър спецялист трябва да си намериш актуална литература и да учиш сам.. в ТУ никой на нищо неможе да те научи! Жалкото е, че от тези хора ше ти зависи дипломата... |
|
|
 |
мечтателка Начинаещ
|
Пуснато на: Sat Aug 23, 2008 9:51 pm Заглавие: |
|
|
Здравейте,математици!Приета съм в специалност авиационна техника и технологии в ТУ Каквото и да кажете за ТУ,това е най-реномираният технически университет в България и аз съм много доволна,че ще уча там.Има ли някой колега в тази специалност? |
|
|
 |
мечтателка Начинаещ
|
Пуснато на: Sun Aug 31, 2008 10:46 am Заглавие: |
|
|
Хайде,колеги,събудете се от лятната дрямка и пишете във форума!Нека обменим мисли по темете АТТ  |
|
|
 |
ObsCure Фен на форума

Регистриран на: 02 Jul 2007 Мнения: 990 Местожителство: Казанлък/Пловдив
  гласове: 28
|
Пуснато на: Sun Aug 31, 2008 11:45 am Заглавие: |
|
|
| мечтателка написа: | Хайде,колеги,събудете се от лятната дрямка и пишете във форума!Нека обменим мисли по темете АТТ  |
Пробвай във форума на ТУ Там несъмнено ще намериш съмишленици. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети You cannot attach files in this forum Може да сваляте файлове от този форум
|
|