Регистрирайте се
SOS! На битка със задачите за 2 клас.
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
jujidt Начинаещ

|
Пуснато на: Sun Oct 29, 2006 3:49 pm Заглавие: SOS! На битка със задачите за 2 клас. |
|
|
Моля помогнете ми, ако Ви е възможно. Голяма съм и съм учила математика в училище. Предполага се, че би трябвало да мога да се справям със задачите за втори клас. Понякога обаче това ми е невъзможно или ми струва големи усилия.
Ето например една задача от учебника на синът ми:Няма текстово условие.Задачата се състои от две подзадачи. Всяка една от тях е оформена като къщичка със следното съдържание:
1/67+2=69-жълъдче-жълъдче-4+0=?=жълъдче=жълъдче=?+?=?
2/[color=red]54+3=57-гъбка-гъбка-4+2=?=гъбка=гъбка=?+?=?[/color]Пояснение: гъбките и жълъдчетата са нарисувани, а ?-те в задачите всъщност са празни кутийки.
Надявам се някой да е наясно повече от мен за това дали гъбките и жълъдчетата са нарисувани само за красота или трябва да ги заместим с някакво число. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Реклама
|
Пуснато на: Заглавие: Реклама |
|
|
|
|
|
|
 |
Rozi4ka Начинаещ

|
Пуснато на: Mon Apr 23, 2007 8:37 pm Заглавие: |
|
|
| Ами като гледам задачата незнам д али жълъдчето е число. Мисля че не е. да приемем следното един жълъд е равен на 67+2=69 тогава те питат 4+0=? колко жълъдчета. 4+064 това според мен го знаете. НАтатък не намерих нищо общо между двете първи задачки ама нищо а търсих дълго и реших аз и една приятелка че може да си измислите. ЗА мен е това просто друго не се сещаме. Чао |
|
|
 |
OliGoFren Начинаещ

|
Пуснато на: Sat Jun 02, 2007 1:43 pm Заглавие: |
|
|
Тия па! Абе бива ли да занимават децата с такива простоти?! Жълъдчета и тям подобни глупости! Вместо да ги научат да смятат! Препоръчвам Ви да смените учебника с друг - по-свестен. В последните няколко години се навъдиха какви ли не ментета, фалшиви книги и учебници даже.
Пък отдругга страна би трябвало даскала на детето Ви да е обяснил смисъла на тези задачи в часа. Ама ако и той не ги разбира...
Интересно ми е - кой е авторът (или кои са авторите) на въпросния учебник?
Последната промяна е направена от OliGoFren на Sat Jun 02, 2007 1:44 pm; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
Becko Начинаещ

|
Пуснато на: Sat Jun 02, 2007 1:44 pm Заглавие: |
|
|
OliGoFren, все пак е 2ри клас (А да знаеш нас със какви глупости ни занимаваха ) |
|
|
 |
OliGoFren Начинаещ

|
Пуснато на: Sat Jun 02, 2007 1:45 pm Заглавие: |
|
|
| Becko написа: | OliGoFren, все пак е 2ри клас (А да знаеш нас със какви глупости ни занимаваха ) |
Не, не знам, разкажи - с какви?
//Offtopic: Аз пък като бях в училище (периода 1 - 12 клас) , в часовете по математика даскалите ме занимаваха с ... математика! Та си мисля, че може би съм късметлия, че не са ме тормозели с такива простотии! Идеята ми е, е децата обикновено стават жертва на разните там експерименти, които "учените" глави на академици, професори успяват да измъдрят. Все нещо да се реформира в образованието, само и само да се симулира някаква работа, та да могат да оправдаят тлъстите си заплати. 
Последната промяна е направена от OliGoFren на Sat Jun 02, 2007 1:50 pm; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
Becko Начинаещ

|
Пуснато на: Sat Jun 02, 2007 1:46 pm Заглавие: |
|
|
| OliGoFren написа: | | Becko написа: | OliGoFren, все пак е 2ри клас (А да знаеш нас със какви глупости ни занимаваха ) |
Не, не знам, разкажи - с какви? |
Не че помня много де, ама помня че 0 нулата приличаше на анус |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети Може да прикачвате файлове Може да сваляте файлове от този форум
|
|