Регистрирайте сеРегистрирайте се

Какво мислите, че трябва да има в сайта ?

Форум за математика Форуми -> Образование
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
administrator
Site Admin

Местожителство: София(Варна)
Репутация: 45.6Репутация: 45.6Репутация: 45.6Репутация: 45.6Репутация: 45.6
гласове: 14

МнениеПуснато на: Sun Jan 15, 2006 7:57 pm    Заглавие: Какво мислите, че трябва да има в сайта ?

Какво бихте искали да намерите?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя Yahoo Messenger
Реклама

Пуснато на:     Заглавие: Реклама

Върнете се в началото
кики
Гост

МнениеПуснато на: Fri Jan 20, 2006 1:51 pm    Заглавие: искам

ЗДРАВЕЙТЕ ИСАМ ДА НЕМЕРЯ ОБЯСНЕНИЯ НА ЗАДА4И ТЕ ПО МАТЕМАТИКА ЗА 9 КЛАС В УЧЕБНИКА НА АНУБИС НИЩО НЕ РАЗБИРАМ ОТ ТЯХ!!!! Crying or Very sad
Върнете се в началото
Гост

МнениеПуснато на: Fri Jan 20, 2006 1:52 pm    Заглавие: Re: искам

кики написа:
ЗДРАВЕЙТЕ ИСКАМ ДА НЕМЕРЯ ОБЯСНЕНИЯ НА ЗАДА4ИТЕ ПО МАТЕМАТИКА ЗА 9 КЛАС В УЧЕБНИКА НА АНУБИС НИЩО НЕ РАЗБИРАМ ОТ ТЯХ!!!! Crying or Very sad
Върнете се в началото
az
Гост

МнениеПуснато на: Sun Jan 22, 2006 12:11 am    Заглавие:

би било хубаво ако човек може да си намира материала за своята подготовка за кандидатстване в интернет. Навсякъде искат пари и пари все повече и повече ставатучителите на часна практика които само се "тъпчат" с пари. би било хубаво ако има нещо като четиризначна таблица направена на Word да речем със сичко необходимо отделно с това да има примерни задачки от всеки вид с решенията им и така да можеш да утвърдиш наученото през гондините и да си помогнеш до голяма степен с какдиндат-студентската кампания.Знаем много добре че не малка част от кандидат-студентите кандидатстват с математиика и точно от тук идва и далаверата "дайте да не ги учим в училише и да им зимаме парите за часни уроци" ......... това стига съм блещил и аз съм давал пари за часни уроци,но НЕКА да мислим за младите и за това как да направим живота им по лек! Cool
Върнете се в началото
Гост

МнениеПуснато на: Sun Feb 12, 2006 10:14 pm    Заглавие:

Ако имаше и примерно теми по математика...щеше да е още по-добре !
за кандидат-студенти примерно , или от олимпияди Smile
цялостни теми , ако сложите ще сте златни !
Върнете се в началото
nikolaiii
Гост

МнениеПуснато на: Wed Feb 22, 2006 4:42 pm    Заглавие: ?

Kak moga da smetna koren treti ot 4islo?
Върнете се в началото
fonk doc
Начинаещ

МнениеПуснато на: Tue Apr 11, 2006 11:10 am    Заглавие:

Бих искал да намеря в сайта неща за стереометрията, отсъствах от даскало когато взехме сечение и сега тярся каде е обяснено
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
bsplayer
Начинаещ

МнениеПуснато на: Thu Apr 20, 2006 11:25 pm    Заглавие: Re: ?

nikolaiii написа:

s elka:P
Върнете се в началото
Infernum
Фен на форума

гласове: 20

МнениеПуснато на: Tue Apr 25, 2006 11:39 am    Заглавие: Re: ?

nikolaiii написа:

Абе имаше един метод на Нютон за пресмятане на трети корен,ама от него нищичко не си спомням,пък и е много сложен!!
Това,което със сигурност може да ти свърши работа,дори за смятане на n-ти корен,е да се възползваш от приложението на диференциал на функция за приближено пресмятане.(тъй като е ясно,че стойност на ирационално число е известна с приближение и някаква точност).За целта взимаш функцията f(x)=корен n-ти от (a^n+х),a>0.Известно е,че за малки нараствания на х, (delta x),отговарят малки нараствания на функцията (delta f)(защото е непрекъсната),и диференцируема в точката х=0.Тогава за тези малки нараствания,може да се замени нарастването на функцията с нейния диференциал.Tогава за функцията f(x)=корен n-ти от (a^n+х) имаш:
delta f=f(x+delta x)-f(x) e pribliziteno =f'(x)(delta x),което е еквиваленто на:
корен n-ти от (a^n+х+delta x)~корен n-ти от (a^n+х)+1/n*(delta x)/(a^n+x)^((n-1)/n).
Тогава като положиш х=0 получаваш:
корен n-ти от (a^n+delta x)~a+(delta x)/(n*a^(n-1))
Е това е формулата!!
Например,искаш да сметнеш корен трети от 9 тогава имаш:
корен трети от 9=корен трети от (2^3+1)~2+1/3*2^2=25/12=2,083
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
MuTaKa
Редовен

гласове: 2

МнениеПуснато на: Tue Apr 25, 2006 1:35 pm    Заглавие: Re: ?

Infernum написа:

Абе имаше един метод на Нютон за пресмятане на трети корен,ама от него нищичко не си спомням,пък и е много сложен!!

ххх.. братле, Нютон е бащата на интегралното и диференциалното смятане... сички методи са негови Very Happy
В интерес на истината обаче, и аз не го помня.. спомням си един алгуритъм за вадене на втори корен от каквото и да е число (реално), който ми го показа един учител от СМГ, който пък го бил научил от негов преподавате по... икономика Very Happy
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Infernum
Фен на форума

МнениеПуснато на: Tue Apr 25, 2006 4:16 pm    Заглавие: Re: ?

MuTaKa написа:
Infernum написа:

ххх.. братле, Нютон е бащата на интегралното и диференциалното смятане... сички методи са негови Very Happy
В интерес на истината обаче, и аз не го помня.. спомням си един алгуритъм за вадене на втори корен от каквото и да е число (реално), който ми го показа един учител от СМГ, който пък го бил научил от негов преподавате по... икономика Very Happy

Бе може,ама става дума за един конкретен метод,който се нарича "метод на Нютон".
Освен това,не Нютон,а Коши е баща на анализа,защото целия анализ се основава на понятието граница,така че............
А тоя алгОритъм за вадене на корен квадратен от реално число,за който говориш,се учи в 6ти клас!!Smile)
Върнете се в началото
Infernum
Фен на форума

МнениеПуснато на: Tue Apr 25, 2006 4:17 pm    Заглавие: Re: ?

Infernum написа:
MuTaKa написа:
Infernum написа:

Бе може,ама става дума за един конкретен метод,който се нарича "метод на Нютон".
Освен това,не Нютон,а Коши е баща на анализа,защото целия анализ се основава на понятието граница,така че............
А тоя алгОритъм за вадене на корен квадратен от реално число,за който говориш,се учи в 6ти клас!!Smile)

Добре де,в осми,поне едно времеSmile)
Върнете се в началото
MuTaKa
Редовен

МнениеПуснато на: Tue Apr 25, 2006 6:57 pm    Заглавие:

Абе Нютон е май бе... в смисъл.. това дето се учи днес е плод предимно на Лайбниц, Лагранж и Огюстен Коши, да... също и Бретшнайдер има заслуги.. за сгъстяването говоря.. Ма ако на Нютон не му беше паднала ябълката на главата Коши и компания нямаше да има какво да развиватSmile
То доста може да се спори де.. кой кой е и кво е свършил.. не може да се каже че успуредно са го открили, щото Нютон е живял по-одавнаSmile
Сичко е относително.. това е като историята с "Питагоровата" теорема.. днеска се карах (спорих де) с един професор. Аз това което съм чел е че египтяните са смятали пирамидите по тая формула, а пък те от своя страна са я имали още от шумерите.. той твърдеше че корените й са в Индия.. общото беше че и двамата казвахме, че нито Питагор, нито който и да е от Питагорейската школа нямат нищо общо с измислянето й. За мене интересен е начина, по който Питагор я е доказал (тъй наречените гащи на Питагор Very Happy ) ... той я доказва като пресмята площ... а как я е пресмятал тая площ вече... незнам..

А инъче за алгОритъма за квадратния корен.. не знам в кой клас се учи и не знам кога е това едно време.. щото аз сега съм 12 клас, а осми това дето ми го показа тоя не съм го учил Very Happy
Може и за различни неща да говориме.. някой път ше го опиша метода, ма в отделна тема, щот сега ме мързи, а ти ше кажеш дали е същото.
Върнете се в началото
Infernum
Фен на форума

МнениеПуснато на: Wed Apr 26, 2006 2:07 pm    Заглавие:

Da be,mnoo qsno!
Q razkaji ne6to pove4e,ot kude toq interes u tebe,kum matematikata:)??
Върнете се в началото
MuTaKa
Редовен

МнениеПуснато на: Wed Apr 26, 2006 10:22 pm    Заглавие:

Еми... аз по-скоро към физиката и космологията имам интерес, а математиката ми е между другото... самоче ми попадат интересни материали и понеже ми е интересно как е започнало всичко ги четаSmile
Върнете се в началото
St_Eek
Начинаещ

МнениеПуснато на: Thu Apr 27, 2006 3:42 pm    Заглавие:

Хаха 12 клас каза, че билSmile Абе момче спри се малко Smile шегувам се, евала, щом толкова много я разбираш математиката Smile
Върнете се в началото
Infernum
Фен на форума

МнениеПуснато на: Thu Apr 27, 2006 4:30 pm    Заглавие:

E, да то и аз по принцип се занимавам с литература, обаче от време на време си чета и математика...
Върнете се в началото
Infernum
Фен на форума

МнениеПуснато на: Thu Apr 27, 2006 4:32 pm    Заглавие:

И St_Eek ще ти каже!Smile
Върнете се в началото
batista_the_best
Начинаещ

МнениеПуснато на: Mon May 01, 2006 11:17 am    Заглавие:

Според мен би трябвало да има обяснения на текстови задачи от 6,8,9,10,11 клас не само за 7 клас.
Върнете се в началото
sali
Начинаещ

Репутация: 8Репутация: 8Репутация: 8Репутация: 8Репутация: 8Репутация: 8Репутация: 8Репутация: 8

МнениеПуснато на: Sat Sep 16, 2006 7:09 pm    Заглавие: Re: Какво мислите, че трябва да има в сайта ?

teacher написа:
Какво бихте искали да намерите?

не е лошо да има задачи по учебния материал за СИП от 5 до 7 клас с отговорите разбирасе,за да могат учениците да се подготвят по успешно за теста след 7 клас.
Върнете се в началото
mufy
Начинаещ

Репутация: 8.5Репутация: 8.5Репутация: 8.5Репутация: 8.5Репутация: 8.5Репутация: 8.5Репутация: 8.5Репутация: 8.5

МнениеПуснато на: Fri Dec 01, 2006 12:51 pm    Заглавие:

Би било добре, задачите да са групирани по класове, в зависимост от материала
Върнете се в началото
sali
Начинаещ

Репутация: 8Репутация: 8Репутация: 8Репутация: 8Репутация: 8Репутация: 8Репутация: 8Репутация: 8

МнениеПуснато на: Fri Dec 01, 2006 4:59 pm    Заглавие:

А също така трябва да има и отговори на задачите разбира се.Задачите да бъдат от материала за тестове,а не много трудни за досещане за да се стимулират учениците
Върнете се в началото
phantom88
Редовен

гласове: 1

МнениеПуснато на: Wed Dec 06, 2006 6:09 pm    Заглавие:

Според мен трябва да се качват много повече задачи независимо от това в кои клас се учат.Разбира се и техните отговори а ако е възможно и решенията им.
Върнете се в началото
phantom88
Редовен

гласове: 1

МнениеПуснато на: Mon Dec 18, 2006 8:00 pm    Заглавие:

Давайте още предложения Very Happy
Върнете се в началото
Who_cares123456
Редовен

МнениеПуснато на: Tue Apr 17, 2007 3:15 pm    Заглавие:

би било добре да се направи тема , където да са запишат всички теореми, щот ако някой не знай нещо - едно линкче и готово , а не в 5 теми да се обясняват по 5 пъти. Също и за основните леми - на Гаус и т.н.
Върнете се в началото
administrator
Site Admin

Местожителство: София(Варна)
Репутация: 45.6Репутация: 45.6Репутация: 45.6Репутация: 45.6Репутация: 45.6
гласове: 14

МнениеПуснато на: Tue Apr 17, 2007 11:25 pm    Заглавие:

Ами защо не ги наберете и ще ги кача на сайта
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя Yahoo Messenger
Покажи мнения от преди:   
   Форум за математика Форуми -> Образование Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети
You cannot attach files in this forum
Може да сваляте файлове от този форум
Copyright © 2005-2021 math10.com.