| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
administrator Site Admin
Регистриран на: 12 Oct 2005 Мнения: 284 Местожителство: София(Варна)
      гласове: 14
|
Пуснато на: Sun Jan 15, 2006 7:57 pm Заглавие: Какво мислите, че трябва да има в сайта ? |
|
|
Какво мислите, че трябва да има в сайта ?
Какво бихте искали да намерите? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Реклама
|
Пуснато на: Заглавие: Реклама |
|
|
|
|
|
|
 |
кики Гост
|
Пуснато на: Fri Jan 20, 2006 1:51 pm Заглавие: искам |
|
|
ЗДРАВЕЙТЕ ИСАМ ДА НЕМЕРЯ ОБЯСНЕНИЯ НА ЗАДА4И ТЕ ПО МАТЕМАТИКА ЗА 9 КЛАС В УЧЕБНИКА НА АНУБИС НИЩО НЕ РАЗБИРАМ ОТ ТЯХ!!!!  |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Fri Jan 20, 2006 1:52 pm Заглавие: Re: искам |
|
|
| кики написа: | ЗДРАВЕЙТЕ ИСКАМ ДА НЕМЕРЯ ОБЯСНЕНИЯ НА ЗАДА4ИТЕ ПО МАТЕМАТИКА ЗА 9 КЛАС В УЧЕБНИКА НА АНУБИС НИЩО НЕ РАЗБИРАМ ОТ ТЯХ!!!!  |
|
|
|
 |
az Гост
|
Пуснато на: Sun Jan 22, 2006 12:11 am Заглавие: |
|
|
би било хубаво ако човек може да си намира материала за своята подготовка за кандидатстване в интернет. Навсякъде искат пари и пари все повече и повече ставатучителите на часна практика които само се "тъпчат" с пари. би било хубаво ако има нещо като четиризначна таблица направена на Word да речем със сичко необходимо отделно с това да има примерни задачки от всеки вид с решенията им и така да можеш да утвърдиш наученото през гондините и да си помогнеш до голяма степен с какдиндат-студентската кампания.Знаем много добре че не малка част от кандидат-студентите кандидатстват с математиика и точно от тук идва и далаверата "дайте да не ги учим в училише и да им зимаме парите за часни уроци" ......... това стига съм блещил и аз съм давал пари за часни уроци,но НЕКА да мислим за младите и за това как да направим живота им по лек!  |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Sun Feb 12, 2006 10:14 pm Заглавие: |
|
|
Ако имаше и примерно теми по математика...щеше да е още по-добре !
за кандидат-студенти примерно , или от олимпияди
цялостни теми , ако сложите ще сте златни ! |
|
|
 |
nikolaiii Гост
|
Пуснато на: Wed Feb 22, 2006 4:42 pm Заглавие: ? |
|
|
| Kak moga da smetna koren treti ot 4islo? |
|
|
 |
fonk doc Начинаещ

|
Пуснато на: Tue Apr 11, 2006 11:10 am Заглавие: |
|
|
| Бих искал да намеря в сайта неща за стереометрията, отсъствах от даскало когато взехме сечение и сега тярся каде е обяснено |
|
|
 |
bsplayer Начинаещ

|
Пуснато на: Thu Apr 20, 2006 11:25 pm Заглавие: Re: ? |
|
|
| nikolaiii написа: | | Kak moga da smetna koren treti ot 4islo? |
s elka:P |
|
|
 |
Infernum Фен на форума

гласове: 20
|
Пуснато на: Tue Apr 25, 2006 11:39 am Заглавие: Re: ? |
|
|
| nikolaiii написа: | | Kak moga da smetna koren treti ot 4islo? |
Абе имаше един метод на Нютон за пресмятане на трети корен,ама от него нищичко не си спомням,пък и е много сложен!!
Това,което със сигурност може да ти свърши работа,дори за смятане на n-ти корен,е да се възползваш от приложението на диференциал на функция за приближено пресмятане.(тъй като е ясно,че стойност на ирационално число е известна с приближение и някаква точност).За целта взимаш функцията f(x)=корен n-ти от (a^n+х),a>0.Известно е,че за малки нараствания на х, (delta x),отговарят малки нараствания на функцията (delta f)(защото е непрекъсната),и диференцируема в точката х=0.Тогава за тези малки нараствания,може да се замени нарастването на функцията с нейния диференциал.Tогава за функцията f(x)=корен n-ти от (a^n+х) имаш:
delta f=f(x+delta x)-f(x) e pribliziteno =f'(x)(delta x),което е еквиваленто на:
корен n-ти от (a^n+х+delta x)~корен n-ти от (a^n+х)+1/n*(delta x)/(a^n+x)^((n-1)/n).
Тогава като положиш х=0 получаваш:
корен n-ти от (a^n+delta x)~a+(delta x)/(n*a^(n-1))
Е това е формулата!!
Например,искаш да сметнеш корен трети от 9 тогава имаш:
корен трети от 9=корен трети от (2^3+1)~2+1/3*2^2=25/12=2,083 |
|
|
 |
MuTaKa Редовен
    гласове: 2
|
Пуснато на: Tue Apr 25, 2006 1:35 pm Заглавие: Re: ? |
|
|
| Infernum написа: |
Абе имаше един метод на Нютон за пресмятане на трети корен,ама от него нищичко не си спомням,пък и е много сложен!! |
ххх.. братле, Нютон е бащата на интегралното и диференциалното смятане... сички методи са негови
В интерес на истината обаче, и аз не го помня.. спомням си един алгуритъм за вадене на втори корен от каквото и да е число (реално), който ми го показа един учител от СМГ, който пък го бил научил от негов преподавате по... икономика  |
|
|
 |
Infernum Фен на форума

|
Пуснато на: Tue Apr 25, 2006 4:16 pm Заглавие: Re: ? |
|
|
| MuTaKa написа: | | Infernum написа: |
Абе имаше един метод на Нютон за пресмятане на трети корен,ама от него нищичко не си спомням,пък и е много сложен!! |
ххх.. братле, Нютон е бащата на интегралното и диференциалното смятане... сички методи са негови
В интерес на истината обаче, и аз не го помня.. спомням си един алгуритъм за вадене на втори корен от каквото и да е число (реално), който ми го показа един учител от СМГ, който пък го бил научил от негов преподавате по... икономика  |
Бе може,ама става дума за един конкретен метод,който се нарича "метод на Нютон".
Освен това,не Нютон,а Коши е баща на анализа,защото целия анализ се основава на понятието граница,така че............
А тоя алгОритъм за вадене на корен квадратен от реално число,за който говориш,се учи в 6ти клас!! ) |
|
|
 |
Infernum Фен на форума

|
Пуснато на: Tue Apr 25, 2006 4:17 pm Заглавие: Re: ? |
|
|
| Infernum написа: | | MuTaKa написа: | | Infernum написа: |
Бе може,ама става дума за един конкретен метод,който се нарича "метод на Нютон".
Освен това,не Нютон,а Коши е баща на анализа,защото целия анализ се основава на понятието граница,така че............
А тоя алгОритъм за вадене на корен квадратен от реално число,за който говориш,се учи в 6ти клас!! ) |
Добре де,в осми,поне едно време ) |
|
|
 |
MuTaKa Редовен
|
Пуснато на: Tue Apr 25, 2006 6:57 pm Заглавие: |
|
|
Абе Нютон е май бе... в смисъл.. това дето се учи днес е плод предимно на Лайбниц, Лагранж и Огюстен Коши, да... също и Бретшнайдер има заслуги.. за сгъстяването говоря.. Ма ако на Нютон не му беше паднала ябълката на главата Коши и компания нямаше да има какво да развиват
То доста може да се спори де.. кой кой е и кво е свършил.. не може да се каже че успуредно са го открили, щото Нютон е живял по-одавна
Сичко е относително.. това е като историята с "Питагоровата" теорема.. днеска се карах (спорих де) с един професор. Аз това което съм чел е че египтяните са смятали пирамидите по тая формула, а пък те от своя страна са я имали още от шумерите.. той твърдеше че корените й са в Индия.. общото беше че и двамата казвахме, че нито Питагор, нито който и да е от Питагорейската школа нямат нищо общо с измислянето й. За мене интересен е начина, по който Питагор я е доказал (тъй наречените гащи на Питагор ) ... той я доказва като пресмята площ... а как я е пресмятал тая площ вече... незнам..
А инъче за алгОритъма за квадратния корен.. не знам в кой клас се учи и не знам кога е това едно време.. щото аз сега съм 12 клас, а осми това дето ми го показа тоя не съм го учил
Може и за различни неща да говориме.. някой път ше го опиша метода, ма в отделна тема, щот сега ме мързи, а ти ше кажеш дали е същото. |
|
|
 |
Infernum Фен на форума

|
Пуснато на: Wed Apr 26, 2006 2:07 pm Заглавие: |
|
|
Da be,mnoo qsno!
Q razkaji ne6to pove4e,ot kude toq interes u tebe,kum matematikata:)?? |
|
|
 |
MuTaKa Редовен
|
Пуснато на: Wed Apr 26, 2006 10:22 pm Заглавие: |
|
|
Еми... аз по-скоро към физиката и космологията имам интерес, а математиката ми е между другото... самоче ми попадат интересни материали и понеже ми е интересно как е започнало всичко ги чета |
|
|
 |
St_Eek Начинаещ

|
Пуснато на: Thu Apr 27, 2006 3:42 pm Заглавие: |
|
|
Хаха 12 клас каза, че бил Абе момче спри се малко шегувам се, евала, щом толкова много я разбираш математиката  |
|
|
 |
Infernum Фен на форума

|
Пуснато на: Thu Apr 27, 2006 4:30 pm Заглавие: |
|
|
| E, да то и аз по принцип се занимавам с литература, обаче от време на време си чета и математика... |
|
|
 |
Infernum Фен на форума

|
Пуснато на: Thu Apr 27, 2006 4:32 pm Заглавие: |
|
|
И St_Eek ще ти каже! |
|
|
 |
batista_the_best Начинаещ

|
Пуснато на: Mon May 01, 2006 11:17 am Заглавие: |
|
|
| Според мен би трябвало да има обяснения на текстови задачи от 6,8,9,10,11 клас не само за 7 клас. |
|
|
 |
sali Начинаещ

|
Пуснато на: Sat Sep 16, 2006 7:09 pm Заглавие: Re: Какво мислите, че трябва да има в сайта ? |
|
|
| teacher написа: | Какво мислите, че трябва да има в сайта ?
Какво бихте искали да намерите? |
не е лошо да има задачи по учебния материал за СИП от 5 до 7 клас с отговорите разбирасе,за да могат учениците да се подготвят по успешно за теста след 7 клас. |
|
|
 |
mufy Начинаещ

|
Пуснато на: Fri Dec 01, 2006 12:51 pm Заглавие: |
|
|
| Би било добре, задачите да са групирани по класове, в зависимост от материала |
|
|
 |
sali Начинаещ

|
Пуснато на: Fri Dec 01, 2006 4:59 pm Заглавие: |
|
|
| А също така трябва да има и отговори на задачите разбира се.Задачите да бъдат от материала за тестове,а не много трудни за досещане за да се стимулират учениците |
|
|
 |
phantom88 Редовен
   гласове: 1
|
Пуснато на: Wed Dec 06, 2006 6:09 pm Заглавие: |
|
|
| Според мен трябва да се качват много повече задачи независимо от това в кои клас се учат.Разбира се и техните отговори а ако е възможно и решенията им. |
|
|
 |
phantom88 Редовен
   гласове: 1
|
Пуснато на: Mon Dec 18, 2006 8:00 pm Заглавие: |
|
|
Давайте още предложения |
|
|
 |
Who_cares123456 Редовен
|
Пуснато на: Tue Apr 17, 2007 3:15 pm Заглавие: |
|
|
| би било добре да се направи тема , където да са запишат всички теореми, щот ако някой не знай нещо - едно линкче и готово , а не в 5 теми да се обясняват по 5 пъти. Също и за основните леми - на Гаус и т.н. |
|
|
 |
administrator Site Admin
Регистриран на: 12 Oct 2005 Мнения: 284 Местожителство: София(Варна)
      гласове: 14
|
Пуснато на: Tue Apr 17, 2007 11:25 pm Заглавие: |
|
|
| Ами защо не ги наберете и ще ги кача на сайта |
|
|
 |
|