Регистрирайте се
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Mimi Начинаещ
   гласове: 1
|
Пуснато на: Wed Mar 12, 2008 2:49 pm Заглавие: Видове ъгли в окръжност |
|
|
Моля,помогнете ми много спешно,малко ми е трудно да прилагам Th за тези ъгли,моля помогнете ми  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Реклама
|
Пуснато на: Заглавие: Реклама |
|
|
|
|
|
|
 |
ганка симеонова SUPER VIP

гласове: 298
|
Пуснато на: Wed Mar 12, 2008 3:16 pm Заглавие: |
|
|
| с удоволствие, но кажи как, да ти помогнем??? |
|
|
 |
Spider Iovkov VIP

гласове: 129
|
Пуснато на: Wed Mar 12, 2008 4:40 pm Заглавие: |
|
|
Вписан ъгъл – ъгъл, чийто връх е точка от окръжност, а раменете му я пресичат. Измерва се с половината от дъгата, която му принадлежи.
Периферен ъгъл – ъгъл, на който едното рамо пресича окръжността, а другото е допирателна към нея. Както и тази на вписания ъгъл, така и големината на периферния ъгъл е равна на половината от мярката на дъгата, която му принадлежи.
Централен ъгъл – ъгъл, чийто връх е центърът на окръжността. Измерва се с мярката на принадлежащата си дъга.
Ъгъл, вътрешен за окръжност – големината на този ъгъл е равна на полусбора на двете дъги.
Ъгъл, външен за окръжност – равен е на полуразликата на двете дъги. |
|
|
 |
Mimi Начинаещ
   гласове: 1
|
Пуснато на: Thu Mar 13, 2008 10:27 pm Заглавие: Много благодаря за вниманието |
|
|
В неделя сум на олимпиада и дано не объркам нещо Можете ли да ми дадете задачи от Пролетния Математически Турнир ? |
|
|
 |
Пафнутий VIP

гласове: 54
|
Пуснато на: Fri Mar 14, 2008 3:31 pm Заглавие: Re: Много благодаря за вниманието |
|
|
| Mimi написа: | В неделя сум на олимпиада и дано не объркам нещо Можете ли да ми дадете задачи от Пролетния Математически Турнир ? | не искам да те обиждам, но ако ти е трудно да прилагаш теоремите за ъгли в окръжност, смятам, че не си за Пролетния Математически турнир
ПП Не съм искал да те обидя, но това е моето лично мнение  |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети Може да прикачвате файлове Може да сваляте файлове от този форум
|
|