| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
mir4etoooo Начинаещ

|
Пуснато на: Mon Mar 10, 2008 4:55 pm Заглавие: имам нужда от помощ за някои задачки :) |
|
|
задачите са пет и може би не са много трудни но някъде нещо ми куца.Благодаря предварително!
1)Отсечките DP и DQ са височини на успоредника ABCD,AC e диагонал т.M е пресечната точка на диагонала с височината DP, а т.N е пресечна точка на височината DQ и диагонала.AM:MN:NC=1:2:3.Да се докаже че AB=BD и да се намери отношението AP:PB
2) В окръжност с радиус 2см е построена хорда AB така че сборът на разстоянията от т.В до доперателната през А и до А е 3см.Да се намери хордата АВ
3)През медицентъра на триъгълник АВС е построена права успередна на АС пресичаща АВ и ВС съответно в точките D и Е.Да се намери DE ако АВ=28см и АD=20см
4)В пражоъгълен триъгълник АВС СD е височина към хипотенузата а Р и К са средите на отсечките AD и BD.Да се докаже 4е Н е ортоцентъра на триъгълник РСК тогава и само тогава когато СН:HD=3:1
5)Даден е успоредник ABCD и т.М върху АВ такава че АМ:МВ=2:3.Ако DM и АС се пресичат в т.N и лицето на триъгълник АDN е а,да се намери лицето на АВСD |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Реклама
|
Пуснато на: Заглавие: Реклама |
|
|
|
|
|
|
 |
Spider Iovkov VIP

гласове: 129
|
Пуснато на: Mon Mar 10, 2008 5:51 pm Заглавие: |
|
|
На третата задача нещо чертеж не мога да направя... Не ми се връзва.
За задачата с успоредника използвай че:
[tex]\frac{AN}{CN}=\frac{MN}{DN}=\frac{AM}{CD}=\frac{2}{5}.[/tex] |
|
|
 |
Kamelliq Начинаещ

гласове: 1
|
Пуснато на: Thu Mar 13, 2008 11:00 am Заглавие: |
|
|
| дам на 3-та наистина нещо не съвпада |
|
|
 |
ганка симеонова SUPER VIP

гласове: 298
|
Пуснато на: Thu Mar 13, 2008 2:01 pm Заглавие: |
|
|
трета задача е с опледкано условие. това е задача, за под. триъгълници, от сборника на коларов. трябва да се намери DE, ako AD+EC=16sm и периметърът на триъгулник ABC е 75 см. а условието, на твоя вариант, че AB=28, AD= 20 е от предишната на тази задача, от сборника ))))) |
|
|
 |
mir4etoooo Начинаещ

|
Пуснато на: Fri Mar 14, 2008 12:18 pm Заглавие: |
|
|
Да права си от този сборник са всичките задачи и благодаря за помоща вече ги реших всичките ако някои се интересува за решенията може да ми пише  |
|
|
 |
|