Регистрирайте се
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
julia_arhondis Начинаещ
    гласове: 3
|
Пуснато на: Sun Mar 09, 2008 8:06 pm Заглавие: Симетрали-помощ |
|
|
Извинете ама едни 3 задачи въобще не мога да ги реша от един тест иначе другите ги реших,ама тези,а са ми за домашно за утре-УЖАС.Моля ви помогнете!
Ето ги:
Даден е правоъгълен триъгълник АВС(ъгъл С=90градуса).СМ е права започваща от ъгъл С и се пресича с АВ в точка М.ВР също е права,започваща от ъгъл В и се пресича с АС в точка Р.Симетралата на хипотенузата АВ на правоъгълния триъгълник пресича АС в точката Р.Ако ВС=ВМ и РМ=5см.,то дължината на отсечката ВN=?Като N е точката в която се пресичат правите СМ и ВР.Не мога и не мога,май трябва да излезе 7,5см.
Втората е още по-зле:
Симетралата на АС на триъгълника АВС пресича страната АВ в точка М.През върха С е построена права,успоредна на АВ,която пресича симетралата АС в точка N като ъгъл ANC=90градуса.Ако ъгъл ACM:ъгъл MCB=3:4 и AM=асм.,то ВС=?Май излиза 2а,ама нз.
И последната:
Върху симетралата на отсечката АВ е взета точка С,като С не лежи на АВ.Ъглополовящата на ъгъл ВАС пресича ВС в точка L.Отсечката LH е разтоянието от точка L до правата АВ.Ако ъгъл ALH=ъгъл BLH+40градуса,то ъгъл САВ=?
Моля ви помогнете,ако ми обиясните и тия задачи след толкова решаване би трябвало да ги разбера ти симетрали и съм готова да си решавам задачите от тестовете ми.Моля помогнете.Благодаря  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Реклама
|
Пуснато на: Заглавие: Реклама |
|
|
|
|
|
| Върнете се в началото |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети You cannot attach files in this forum Може да сваляте файлове от този форум
|
|