Регистрирайте сеРегистрирайте се

ммм .. ами сега ?

Иди на страница 1, 2  Следваща
 
   Форум за математика Форуми -> Информатика/Компютри
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
viki_di
Начинаещ


Регистриран на: 05 Mar 2008
Мнения: 26

Репутация: 4.3Репутация: 4.3Репутация: 4.3Репутация: 4.3

МнениеПуснато на: Thu Mar 06, 2008 8:20 pm    Заглавие: ммм .. ами сега ?

ами имам един проблем.. значи трябва да направя една програма която да изчислява по зададени два ъгъла и една страна .. другите две страни и ъгъл ... опитах се да направя нещо но май не е вярно защото не излизат резултатите ...

Това което написах има следния вид .. ако можете да ми помогнете малко или поне да ми подскажете .. защото имам голямо желание да го науча как става ..


# include<iostream>
#include<cmath>
using namespace std;
int main ()
{
double a, b, c;
double cosa, cosb, cosc;
cout<<"vyvedete stranata c:";
cin>>c;
cout<<"vyvedet ygyl alpha:";
cin>>cosa;
cout<<"vyvedete ygyl beta:";
cin>>cosb;

a= c*acos(cosb);
b= c*acos(cosa);
double cgama=(a*a+b*b-c*c)/(2*a*b);
double alpha= acos(cosb)*180/M_PI;
double beta= acos(cosa)*180/M_PI;
double gama= acos(cosc)*180/M_PI;

cout<< "a=" <<a<<"\n b="<<b<<"\n Gama="<<gama<<endl;
system("pause");
return 0;
}
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Реклама







Пуснато на:     Заглавие: Реклама

Върнете се в началото
krassi__holmz
Начинаещ


Регистриран на: 01 Mar 2008
Мнения: 7

Репутация: 4Репутация: 4Репутация: 4Репутация: 4
гласове: 3

МнениеПуснато на: Fri Mar 07, 2008 1:29 pm    Заглавие:

За да получиш страна в триъгълник, умножаваш страна по косинус, няма нужда да превръщаш косинуса отново във ъгъл:
Код:

a = c*cosb;
b = c*cosa;
...
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
viki_di
Начинаещ


Регистриран на: 05 Mar 2008
Мнения: 26

Репутация: 4.3Репутация: 4.3Репутация: 4.3Репутация: 4.3

МнениеПуснато на: Fri Mar 07, 2008 1:57 pm    Заглавие:

да благодаря така се получи .. по принцип трябва да напиша ъгъла в градуси и то да го преобразува в радиани .. правилно ли сам го записал Smile щото ми излизат сега а и б страните .. но пък нещо гама ми се получава много странно -1.#IND така ми изписва .. Confused Sad
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
krassi__holmz
Начинаещ


Регистриран на: 01 Mar 2008
Мнения: 7

Репутация: 4Репутация: 4Репутация: 4Репутация: 4
гласове: 3

МнениеПуснато на: Sat Mar 08, 2008 2:33 pm    Заглавие:

Ами да - първо смяташ cgama а после използваш cosc което не е инициализирано и дава непредвидим резултат.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
viki_di
Начинаещ


Регистриран на: 05 Mar 2008
Мнения: 26

Репутация: 4.3Репутация: 4.3Репутация: 4.3Репутация: 4.3

МнениеПуснато на: Sun Mar 09, 2008 7:11 pm    Заглавие:

незная така го правихме в час и целта беше да се превърне ъгъла от градуси в радиани Confused
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
krassi__holmz
Начинаещ


Регистриран на: 01 Mar 2008
Мнения: 7

Репутация: 4Репутация: 4Репутация: 4Репутация: 4
гласове: 3

МнениеПуснато на: Sun Mar 09, 2008 10:56 pm    Заглавие:

Оф, не ме разбра - синуса на гама го пресмяташ в cgama:
double cgama=(a*a+b*b-c*c)/(2*a*b);
после за да намериш ъгъла, вместо пресметнатия cgama, използваш cosc, на който не си присвоил стойност.
Трябва да е:
Код:

double gama = acos(cgama)*180/M_PI;
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
viki_di
Начинаещ


Регистриран на: 05 Mar 2008
Мнения: 26

Репутация: 4.3Репутация: 4.3Репутация: 4.3Репутация: 4.3

МнениеПуснато на: Thu Mar 20, 2008 7:18 pm    Заглавие:

За да не отварям нова тема ще пиша тука ... ако може някой да ми обясни долу горе кое нещо какво прави .. че госпожата неможах да я разбера .. а имам домашна ..

#include <iostream>
using namespace std;
int main()
{int n;
cout<<"Vywedete n = ";
cin>>n;
long fact=1;
double x;
cout<<"Vywedete x = ";
cin>>x;
double suma = 1, sub = 1;
for (int i=1; i<=n; i+2)
{sub=sub*x/i;
suma= suma+sub;
}



cout<<"Suma="<<suma<<endl;



system ("pause");
return 0;
}
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Irrefutable
Напреднал


Регистриран на: 15 Jul 2007
Мнения: 298
Местожителство: София
Репутация: 28.8Репутация: 28.8Репутация: 28.8
гласове: 5

МнениеПуснато на: Fri Mar 21, 2008 4:09 pm    Заглавие:

#include <iostream> // казва на компилатора да ползва библиотеката iostream
using namespace std; // казва на компилатора да използва пространството от имена STD като пространство по подразбиране.
int main() // главна функция на програмата ти
{int n; // деклариране на променливата n от целочислен тип
cout<<"Vywedete n = "; // изкарване на съобщение на екрана
cin>>n; // въвеждане на число от клавиатурата
long fact=1; // деклариране на променлива fact от целочислен 64 битов тип
double x; // деклариране на променлива от тип с плаваща запетая
cout<<"Vywedete x = "; // извеждане на съобщение
cin>>x; // въвеждане на стойност от клавиатурата и присвояването върху променливата x
double suma = 1, sub = 1; // деклариране на 2 нови променливи
for (int i=1; i<=n; i+2) // цикъл който се изпълнява за нечетните стойности на i от 1 до n
{sub=sub*x/i; //на променливата suб се присвоява стойност на произведението на себе си с i/x
suma= suma+sub; //на променливта suma увеличава с sub
} // затваря се цикъла
cout<<"Suma="<<suma<<endl; // извежда се надписа "suma=" и стойноста на променливата suma
system ("pause"); // изчаква се потребителя да натисне някакъв клавиш.
return 0; // главната функция връща стойност и с това програмата приключва
} // последна затваряща скоба
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
viki_di
Начинаещ


Регистриран на: 05 Mar 2008
Мнения: 26

Репутация: 4.3Репутация: 4.3Репутация: 4.3Репутация: 4.3

МнениеПуснато на: Wed May 14, 2008 10:15 am    Заглавие:

Някой може ли да ми помогне за следната задача ..

Да се въведе масив от 13 елемента. При въвеждане на число, да се извежда елемент от
масивa, чиято стойност е най-близо до въведеното число

#include <iostream>
using namespace std;
const int Max=13;
int broi(double a[],double x)
{int br=0;
for(int i=0;i<Max;i++)
if (a[i]==x)br++;
return br;
}
int main()
{double m[Max];
cout<<"Vyvedete elementite na masiva:\n";
for(int i=0;i<Max;i++)
{cout<<"m=["<<i<<"]=";
cin>>m[i];
}
double x;
cout<<"Vyvedete chislo:\n";
cin>>x;

стигнах до нещо такова засега но незнам дали е правилно .. и незнам как да го завърша ако някой може да ми помогне ще съм ви много благодарен .. Sad Crying or Very sad
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
martosss
VIP Gold


Регистриран на: 17 Mar 2007
Мнения: 3937
Местожителство: Somewhere over the rainbow
Репутация: 424.2Репутация: 424.2
гласове: 213

МнениеПуснато на: Wed May 14, 2008 1:26 pm    Заглавие:

това, за което аз се сещам, е да подрудиш масива по големина, примерно във възходяш ред, след което да гледаш въведеното число от кое число е по-малко примерно ето пример масива след като си го подредила ти е 1, 3, 5, 6, 7.5, 8.345, 10, а избраното число е 6.6, сега програмата сравнявя 6.6 със всеки от елементите докато намери елемент, който е по-голям от даденото число, в случая това ще е 7.5, после програмата ще сравни разликите 6.6-6 и 7.5-6.6 и която разлика се окаже по-малка, това число ще изведе Wink надявам се да се сещаш как трябва да се напишетази програма Wink

Друго, което ми дойде ей сега на акъла, е директно да сраниш разликата от избрания елемент и елементите от масива, и която разлика по модул се окаже най-малка, то това число е най-близко до въведеното Wink

Не знам кое ще е по-лесно, мисля че второто Very Happy
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
martosss
VIP Gold


Регистриран на: 17 Mar 2007
Мнения: 3937
Местожителство: Somewhere over the rainbow
Репутация: 424.2Репутация: 424.2
гласове: 213

МнениеПуснато на: Wed May 14, 2008 1:34 pm    Заглавие:

Irrefutable написа:
#include <iostream> // казва на компилатора да ползва библиотеката iostream
using namespace std; // казва на компилатора да използва пространството от имена STD като пространство по подразбиране.
int main() // главна функция на програмата ти
{int n; // деклариране на променливата n от целочислен тип
cout<<"Vywedete n = "; // изкарване на съобщение на екрана
cin>>n; // въвеждане на число от клавиатурата
long fact=1; // деклариране на променлива fact от целочислен 64 битов тип
double x; // деклариране на променлива от тип с плаваща запетая
cout<<"Vywedete x = "; // извеждане на съобщение
cin>>x; // въвеждане на стойност от клавиатурата и присвояването върху променливата x
double suma = 1, sub = 1; // деклариране на 2 нови променливи
for (int i=1; i<=n; i+2) // цикъл който се изпълнява за нечетните стойности на i от 1 до n
{sub=sub*x/i; //на променливата suб се присвоява стойност на произведението на себе си с i/x
suma= suma+sub; //на променливта suma увеличава с sub
} // затваря се цикъла
cout<<"Suma="<<suma<<endl; // извежда се надписа "suma=" и стойноста на променливата suma
system ("pause"); // изчаква се потребителя да натисне някакъв клавиш.
return 0; // главната функция връща стойност и с това програмата приключва
} // последна затваряща скоба



Благодаря на Irrefutable за това, което е написал, надявам се то да е полезно за потребителите за в бъдеще!

Относно товасъобщение все пак имам няколко въпроса, аз мога да си пиша програмите в училище сам и имам 6-ци, но все пак не съм информатик и някои неща не са ми ясни Rolling Eyes
1) using namespace std - kakvi sa tezi imena STD, защо да ги използва по подразбиране, какво ще стане ако го няма?
2) cout<<suma;
return 0;
Защо ни е да извеждаме сумата, като има опция тази сума да бъде изведена от главната функция чрез return 0, изобщо това return 0 Не може ли да му се зададе да извежда число от тип, различен от целочислен(примерно ирреален - √3), защо е
3)Защо е INT main, не може ли да е примерно double main? Ако е double main и напишем return 0 Накрая какъв тип число ще ни изведе?

Тия неща ги няма в нашите учебници, а пък аз съм свикнал да знам всяка една подробност от това, което правя(тоест всяко едно нещо какво прави) и като има неща, които не знам какво правят, се чувствам некомфортно(което не ми харесва Very Happy)
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
viki_di
Начинаещ


Регистриран на: 05 Mar 2008
Мнения: 26

Репутация: 4.3Репутация: 4.3Репутация: 4.3Репутация: 4.3

МнениеПуснато на: Wed May 14, 2008 1:56 pm    Заглавие:

честно да си призная незнам как да я завърша и как да го напиша .. много малко ни обясняват за да не кажа дори че не ни обясняват .. през времето което съм аз там дори .. не помня да са ни обяснявали нещо подобно ..
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
nikolavp
Фен на форума


Регистриран на: 20 Apr 2008
Мнения: 701

Репутация: 63.6
гласове: 13

МнениеПуснато на: Wed May 14, 2008 2:02 pm    Заглавие:

main трябва да е int, за да може операционната система да знае как е свършила програмата. Ако главната фунцкия върне 0 значи всичко е наред ако е число различно от 0 => нещо лошо се е случило Smile. Ето ти пример илюстриран в обвивката:
Код:
gentoo@Nikolavp ~/Desktop/eclipse $ echo "Hello world"
Hello world
gentoo@Nikolavp ~/Desktop/eclipse $ echo $?
0
gentoo@Nikolavp ~/Desktop/eclipse $ This_is_not_a_command
bash: This_is_not_a_command: command not found
gentoo@Nikolavp ~/Desktop/eclipse $ echo $?
127

Namespace-a std представлява namespace-a на главната стандартна библиотека. Създаден е, за да може нещата да не се бъркат и доста от програмистите ще ти кажат, че не е добре за четимостта на програмата да слагаш генерално using namespace std; , но за малки програми няма значение.

Този въпрос за сумата не го разбрах... Ти на практика не връщаш сумата с return 0, а казваш какъв код(число) да върне програмата на операционната система. Все пак main не е стандартна функция и си има ососбености Wink
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
martosss
VIP Gold


Регистриран на: 17 Mar 2007
Мнения: 3937
Местожителство: Somewhere over the rainbow
Репутация: 424.2Репутация: 424.2
гласове: 213

МнениеПуснато на: Wed May 14, 2008 2:02 pm    Заглавие:

Съветвам те да си купиш един учебник Wink в нашите бих казал че са що годе добре обяснени нещата Wink ето го и него, не знам дали ще можеш да го намериш, от Коала прес се издава, авторите са Лилия Иванова, Виолета Вазова, Бистра Танева и Иван Стоянов Wink


информатика.png
 Description:
 Големина на файла:  184.25 KB
 Видяна:  2127 пъти(s)

информатика.png


Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
martosss
VIP Gold


Регистриран на: 17 Mar 2007
Мнения: 3937
Местожителство: Somewhere over the rainbow
Репутация: 424.2Репутация: 424.2
гласове: 213

МнениеПуснато на: Wed May 14, 2008 2:08 pm    Заглавие:

nikolavp написа:
main трябва да е int, за да може операционната система да знае как е свършила програмата. Ако главната фунцкия върне 0 значи всичко е наред ако е число различно от 0 => нещо лошо се е случило Smile. Ето ти пример илюстриран в обвивката:
Код:
gentoo@Nikolavp ~/Desktop/eclipse $ echo "Hello world"
Hello world
gentoo@Nikolavp ~/Desktop/eclipse $ echo $?
0
gentoo@Nikolavp ~/Desktop/eclipse $ This_is_not_a_command
bash: This_is_not_a_command: command not found
gentoo@Nikolavp ~/Desktop/eclipse $ echo $?
127

Namespace-a std представлява namespace-a на главната стандартна библиотека. Създаден е, за да може нещата да не се бъркат и доста от програмистите ще ти кажат, че не е добре за четимостта на програмата да слагаш генерално using namespace std; , но за малки програми няма значение.

Този въпрос за сумата не го разбрах Smile[/code]


Какво е namespace на главната стандартна библиотека, обясни го като за хора, които си нямат и понятие от това Very Happy аз само знам коя команда какво кара компа да върши...
това с return 0 - Не може ли да напишеш на това място нещо различно от 0 и програмата да го извежда накрая, примерно return S(някаква сума) и вместо cout<<S и после return 0 пишеш само retusn S и готово Very Happy Аз доколкото разбрах от нашта госпожа това "return" се използва за връщане на стойности Rolling Eyes

От това което си написал, разбирам че има и други namespace-oве освен std... ще кажеш ли за какво служи това животно? Very Happy
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
martosss
VIP Gold


Регистриран на: 17 Mar 2007
Мнения: 3937
Местожителство: Somewhere over the rainbow
Репутация: 424.2Репутация: 424.2
гласове: 213

МнениеПуснато на: Wed May 14, 2008 2:13 pm    Заглавие:

viki_di написа:
честно да си призная незнам как да я завърша и как да го напиша .. много малко ни обясняват за да не кажа дори че не ни обясняват .. през времето което съм аз там дори .. не помня да са ни обяснявали нещо подобно ..

Значи аз да ти я реша? Ми ще се опитам Very Happy
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
viki_di
Начинаещ


Регистриран на: 05 Mar 2008
Мнения: 26

Репутация: 4.3Репутация: 4.3Репутация: 4.3Репутация: 4.3

МнениеПуснато на: Wed May 14, 2008 2:14 pm    Заглавие:

за учебника ще се постарая да го намеря .. въпреки че вече е късно защото годината почти свърши .. но по-добре късно отколкото никога Smile
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
martosss
VIP Gold


Регистриран на: 17 Mar 2007
Мнения: 3937
Местожителство: Somewhere over the rainbow
Репутация: 424.2Репутация: 424.2
гласове: 213

МнениеПуснато на: Wed May 14, 2008 2:16 pm    Заглавие:

е ми в тоя учебник са натъпкани доста дефиниции.. примерно какъв тип променливи може да въвеждаш(celi - int, drobi - double....) има тестове, задачи, каквото искаш Very Happy аз лично съм останал доволен от учебника Wink
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
viki_di
Начинаещ


Регистриран на: 05 Mar 2008
Мнения: 26

Репутация: 4.3Репутация: 4.3Репутация: 4.3Репутация: 4.3

МнениеПуснато на: Wed May 14, 2008 2:18 pm    Заглавие:

няма значение .. все от някаде трябва да се започне иначе ще стане по-зле
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
martosss
VIP Gold


Регистриран на: 17 Mar 2007
Мнения: 3937
Местожителство: Somewhere over the rainbow
Репутация: 424.2Репутация: 424.2
гласове: 213

МнениеПуснато на: Wed May 14, 2008 2:37 pm    Заглавие:

За сега съм до тук. сега остава да го подкарам да тръгне, може ли някой да ми каже как мога да направя модул? В учебника пише че връща int, а пък мен ми трябва да връща double Sad това ми е основната причина да не тръгва програмата.... сещам се за решение, да сложа едно условие тази разлика ако е отрицателна да си сменя знака.... ама не знам няма ли просто функция МОДУЛ ?

Код:

#include<iostream.h>
#include<math.h>
const int Max=13;
int broi(double a[], double x)
{ double MINRazl=abs(a[0]-x);
  int br=0;//tova 6te e nomera na elementa,koito e nai-blizko
  for(int i=1;i<13;i++)//tuk preglejdam vsi4ki elementi
  { if(MINRazl>abs(a[i]-x))//otkrivam nai-malkata razlika
    { MINRazl=abs(a[i]-x);
      br=i;
    }
  }
  cout<<a[br];
}
int main()
{ double m[Max];
  cout<<"Vyvedete elementite na masiva:\n";
  for(int i=0;i<Max;i++)
  { cout<<"m=["<<i<<"]=";
    cin>>m[i];
  }
  double x;   
  cout<<"Vyvedete chislo:\n";
  cin>>x;
  broi(m,x);
  return 0;
}
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
martosss
VIP Gold


Регистриран на: 17 Mar 2007
Мнения: 3937
Местожителство: Somewhere over the rainbow
Репутация: 424.2Репутация: 424.2
гласове: 213

МнениеПуснато на: Wed May 14, 2008 2:41 pm    Заглавие:

Е ми и аз така го прочетох в учебника, само че там още пише, че функцията abs връща цяло число(тоест не може да и дадеш числото -5.7 и тя да върне 5.7, трябва това, което ти изплюва да е цяло, тоест и това което и даваш също да е цяло, тоест това вътре да е цяло, пък то не е Sad
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
viki_di
Начинаещ


Регистриран на: 05 Mar 2008
Мнения: 26

Репутация: 4.3Репутация: 4.3Репутация: 4.3Репутация: 4.3

МнениеПуснато на: Wed May 14, 2008 2:45 pm    Заглавие:

fabs|x| => изкарва double , пробвай така
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
martosss
VIP Gold


Регистриран на: 17 Mar 2007
Мнения: 3937
Местожителство: Somewhere over the rainbow
Репутация: 424.2Репутация: 424.2
гласове: 213

МнениеПуснато на: Wed May 14, 2008 2:49 pm    Заглавие:

Нов Въпрос, който току що изникна и от много време ме дразни - Мога ли след като е приключило изпълнението на програмата отново да се върна към прозореца, за да видя какво е отпечатало(говоря без използване на system("pause"); Wink)
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
viki_di
Начинаещ


Регистриран на: 05 Mar 2008
Мнения: 26

Репутация: 4.3Репутация: 4.3Репутация: 4.3Репутация: 4.3

МнениеПуснато на: Wed May 14, 2008 2:50 pm    Заглавие:

незнам .. аз се опитвам да го стопирам с паузата .. че иначе изчезва Smile
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
martosss
VIP Gold


Регистриран на: 17 Mar 2007
Мнения: 3937
Местожителство: Somewhere over the rainbow
Репутация: 424.2Репутация: 424.2
гласове: 213

МнениеПуснато на: Wed May 14, 2008 2:52 pm    Заглавие:

Да, и аз така, ама гледах че госпожата натиска някакви копчета от сорта на cntrl+F5 бяха и връща прозореца Very Happy няма значение, ето я програмата, при мен върви, пробвай я и ти Wink
Код:
#include<iostream.h>
#include<math.h>
const int Max=13;
int broi(double a[], double x)
{ double MINRazl=fabs(a[0]-x);
  int br=0;//tova 6te e nomera na elementa,koito e nai-blizko
  for(int i=1;i<13;i++)//tuk preglejdam vsi4ki elementi
  { if(MINRazl>fabs(a[i]-x))//otkrivam nai-malkata razlika
    { MINRazl=fabs(a[i]-x);
      br=i;
    }
  }
  cout<<a[br];
}
int main()
{ double m[Max];
  cout<<"Vyvedete elementite na masiva:\n";
  for(int i=0;i<Max;i++)
  { cout<<"m=["<<i<<"]=";
    cin>>m[i];
  }
  double x;   
  cout<<"Vyvedete chislo:\n";
  cin>>x;
  broi(m,x);
  system("pause");
  return 0;
}
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
viki_di
Начинаещ


Регистриран на: 05 Mar 2008
Мнения: 26

Репутация: 4.3Репутация: 4.3Репутация: 4.3Репутация: 4.3

МнениеПуснато на: Wed May 14, 2008 2:54 pm    Заглавие:

и аз това направих .. само не разбирам "а" ли е числото което е най-близко до това което сме въвели .. ?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
martosss
VIP Gold


Регистриран на: 17 Mar 2007
Мнения: 3937
Местожителство: Somewhere over the rainbow
Репутация: 424.2Репутация: 424.2
гласове: 213

МнениеПуснато на: Wed May 14, 2008 2:57 pm    Заглавие:

Да, и по-точно a[br], или в случая m[br] Wink Най-близкото число е някое от масива, търсим само номерчето му... което номерче съм означил с br, и като намерим минималната разлика сме намерили и номерчето, тоест числото е a[br], където "a" ни е "примерния" масив във функцията масив(в случая в главната функция сме декларирали масив m)
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
viki_di
Начинаещ


Регистриран на: 05 Mar 2008
Мнения: 26

Репутация: 4.3Репутация: 4.3Репутация: 4.3Репутация: 4.3

МнениеПуснато на: Wed May 14, 2008 3:06 pm    Заглавие:

щото искам да изписва .. примерно "най-близкото число е : .. " .. само че немога да се сетя как беше да вкарам надписа и после числото cout<<"nai blizkoto chislo e :">>a[br]<<"\n"; написах това .. но ми извежда само надписа ... и нещо бъркам явно
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
martosss
VIP Gold


Регистриран на: 17 Mar 2007
Мнения: 3937
Местожителство: Somewhere over the rainbow
Репутация: 424.2Репутация: 424.2
гласове: 213

МнениеПуснато на: Wed May 14, 2008 3:09 pm    Заглавие:

viki_di написа:
щото искам да изписва .. примерно "най-близкото число е : .. " .. само че немога да се сетя как беше да вкарам надписа и после числото cout<<"nai blizkoto chislo e :">>a[br]<<"\n"; написах това .. но ми извежда само надписа ... и нещо бъркам явно

Трябва да напишеш
cout<<"nai blizkoto chislo e :>>"<<a[br]<<"<<\n"; примерно, не знам човките дали искаш да се показват, ако не искаш просто ги триеш Wink
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
viki_di
Начинаещ


Регистриран на: 05 Mar 2008
Мнения: 26

Репутация: 4.3Репутация: 4.3Репутация: 4.3Репутация: 4.3

МнениеПуснато на: Wed May 14, 2008 3:16 pm    Заглавие:

хахаха обърнал съм дъпите стрелкички .. Laughing аз се чудя що не става ... благодаря много Smile .. като дойдеш кам Бургас ще трябва да те водя на дискотека Razz
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:   
   Форум за математика Форуми -> Информатика/Компютри Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

 
Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети
Може да прикачвате файлове
Може да сваляте файлове от този форум
Copyright © 2005-2021 math10.com.