Регистрирайте се
2 задачи трябват ми за утре СПЕШНО!
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
consone Начинаещ

|
Пуснато на: Thu Mar 06, 2008 4:15 pm Заглавие: 2 задачи трябват ми за утре СПЕШНО! |
|
|
1.В правоъгълния АBC ъгъл C=90 a=корен от 3 върху 2, b= една втора, c=1 е вписана окръжност. Намерете r=?
2.В правоъгълен АBC ъгъл С=90 точка Н е пета на височина през върха С а L е пресечна точка на ъглополовящите на ъгъл АСВ с страната АВ, а М е среда на АВ. Докажете че ъгъл НСL=LСМ.
Трябват ми спешно моля някои да ги реши ))) |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Реклама
|
Пуснато на: Заглавие: Реклама |
|
|
|
|
|
|
 |
ганка симеонова SUPER VIP

гласове: 298
|
Пуснато на: Thu Mar 06, 2008 4:24 pm Заглавие: |
|
|
по първа задача. има готова формула за радиуса:
[tex] r=\frac{a+b-c}{ 2}=\frac{1}{2 }(\frac{\sqrt{3} }{2 }+\frac{1}{ 2}-1)=\frac{\sqrt{3}-1 }{4 } [/tex] относно втора задача. означаваме
[tex]\angle CAM=\alpha . [/tex] СМ- медиана. тогава триъгълник АМС е равнобедрен и
[tex] \angle ACM=\alpha .. \angle CBH=90^\circ -\alpha , \angle HCB=\alpha ....\angle MCL=\angle ACL-\angle ACM=45^\circ -\alpha ,,,\angle LCH=\angle LCB-\angle HCB=45^\circ -\alpha [/tex] |
|
|
 |
consone Начинаещ

|
Пуснато на: Thu Mar 06, 2008 4:38 pm Заглавие: |
|
|
Мерси МНОГО ))))))))))))))))))))))) |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети Може да прикачвате файлове Може да сваляте файлове от този форум
|
|