Регистрирайте се
Задача за скорост,време и път от 5 клас.
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
antoan2006 Начинаещ

|
Пуснато на: Sat Feb 16, 2008 7:06 pm Заглавие: Задача за скорост,време и път от 5 клас. |
|
|
Задачата е следната-(Вървях по горска пътека със скорост 1,5м/с.Когато до полянката останаха 200м,оттам изскочи заек и се понесе срещу мен.След 0,2минути,когато заекът се намираше на 80метра от мен,той тръгна по странична пътека.С каква скорост се е движил заекът???)
Опитахме всякакви формули,но нищо не излиза смислено и тези метри,секунди ,минути-направо се обърках.Тези деца как ще я решат,като аз не мога!?Очаквам идея... |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Реклама
|
Пуснато на: Заглавие: Реклама |
|
|
|
|
|
|
 |
r2d2 VIP

Регистриран на: 28 Feb 2007 Мнения: 1936 Местожителство: in the galaxy (Far Far Away)
   гласове: 179
|
Пуснато на: Sat Feb 16, 2008 8:05 pm Заглавие: |
|
|
Цялото действие се развива за 0,2 min = 12 sec.
Разстоянието от 200 м. се е намалило до 80 м.
Вие сте изминали - ?
Заякът -?
Каква е скоростта му?
P.S. Госпожа, гледайте да минавате без формули. Те не са за 5 клас, а когато човек остарее! |
|
|
 |
antoan2006 Начинаещ

|
Пуснато на: Sun Feb 17, 2008 4:26 pm Заглавие: |
|
|
| Сигурно ви е забавно,че родителите са толкова "тъпи" че да не могат да се справят със задачите на децата си,но не се сещам от подсказките ви и отново не мога да обясня на дъщеря си как да разсъждава,за да си реши задачата.Аз не искам отлични оценки и не за това ви питам как да я решим,но обичам да виждам у дъщеря си поглед,който не казва-Страх ме е не го разбирам!,а -Знам какво да направя.... |
|
|
 |
antoan2006 Начинаещ

|
Пуснато на: Sun Feb 17, 2008 4:38 pm Заглавие: |
|
|
| И освен това исках да ви кажа ,че решихме задачата.Благодаря все пак. |
|
|
 |
Flame Редовен

гласове: 16
|
Пуснато на: Sat May 09, 2009 11:55 am Заглавие: |
|
|
| Отрицателният глас за r2d2 не е действителен. Да се коригира ако може или компенсира.... |
|
|
 |
r2d2 VIP

Регистриран на: 28 Feb 2007 Мнения: 1936 Местожителство: in the galaxy (Far Far Away)
   гласове: 179
|
Пуснато на: Sat May 09, 2009 12:05 pm Заглавие: |
|
|
Няма проблем бе пич!
Baronov ми ги дава по два! |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети Може да прикачвате файлове Може да сваляте файлове от този форум
|
|