| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
vani22 Начинаещ
         гласове: 1
|
Пуснато на: Sun Feb 10, 2008 3:21 pm Заглавие: Задача: В една кутия има два шоколада |
|
|
В една кутия има два шоколада,майката дала на двете си деца по един шоколад и накрая останало в кутията един шоколад.Как така?  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Реклама
|
Пуснато на: Заглавие: Реклама |
|
|
|
|
|
|
 |
administrator Site Admin
Регистриран на: 12 Oct 2005 Мнения: 284 Местожителство: София(Варна)
      гласове: 14
|
Пуснато на: Sun Feb 10, 2008 3:23 pm Заглавие: |
|
|
| Може би едното дете е върнало в кутията 1 шоколад. |
|
|
 |
vani22 Начинаещ
|
Пуснато на: Sun Feb 10, 2008 3:33 pm Заглавие: |
|
|
| teacher написа: | | Може би едното дете е върнало в кутията 1 шоколад. | Ми според мен би трябвало да са ги изяли или пък майката да е дала шоколада на едното дете а др. шоколад да го е дала направо с кутията,и така да е останал уж един в кутията.Но не съм сигурна и за това чакам мнения по задачката. моля ви ПОМОЩЩЩЩ!!!!! 
Последната промяна е направена от vani22 на Sun Feb 10, 2008 3:41 pm; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
DeHuTtY Начинаещ

гласове: 7
|
Пуснато на: Sun Feb 10, 2008 3:36 pm Заглавие: |
|
|
| На мен ми се струва логична идеята за даването на шоколада с кутията. |
|
|
 |
vani22 Начинаещ
|
Пуснато на: Sun Feb 10, 2008 4:47 pm Заглавие: |
|
|
| DeHuTtY написа: | | На мен ми се струва логична идеята за даването на шоколада с кутията. | дали? плс предложете и други отговори че да видя какво да правя  |
|
|
 |
soldier_vl VIP
   гласове: 22
|
Пуснато на: Sun Feb 10, 2008 5:19 pm Заглавие: |
|
|
| Възможно е на едното дете да е дала един шоколад от кутията, а отделно да е имала още един шоколат(който не е бил в кутията), който е дала на другото дете. |
|
|
 |
Pinetop Smith Фен на форума

гласове: 87
|
Пуснато на: Sun Feb 10, 2008 5:41 pm Заглавие: Re: Задача: В една кутия има два шоколада |
|
|
| vani22 написа: | В една кутия има два шоколада,майката дала на двете си деца по един шоколад и накрая останало в кутията един шоколад.Как така?  |
Едното дете се казва Кутията
Мисля, че вариантът, че единият шоколад е бил даден директно с кутията, е най-правилен.  |
|
|
 |
vani22 Начинаещ
|
Пуснато на: Sun Feb 10, 2008 5:52 pm Заглавие: Re: Задача: В една кутия има два шоколада |
|
|
| Николай.Каракехайов написа: | | vani22 написа: | В една кутия има два шоколада,майката дала на двете си деца по един шоколад и накрая останало в кутията един шоколад.Как така?  |
Едното дете се казва Кутията
Мисля, че вариантът, че единият шоколад е бил даден директно с кутията, е най-правилен.  | е да де ама то е казано че майката е дала ПО ЕДИН шоколад това значи че ги е взела от кутията за това се чудя дали да напиша този отговор ........офф като се замисля почвам съвсем да се обърквам пфф таз гадна математика  |
|
|
 |
DeHuTtY Начинаещ

|
Пуснато на: Sun Feb 10, 2008 6:47 pm Заглавие: |
|
|
Пиши този, пък учителката ти да измисли нещо по-умно ако може  |
|
|
 |
renot Начинаещ

|
Пуснато на: Mon Mar 09, 2009 9:50 am Заглавие: Отговор |
|
|
Мисля, че може да стане така:
Майката е дала на децата един шоколад, който е счупен на половина.
Така пак остава един шоколад в кутията.  |
|
|
 |
Дидева Редовен
|
Пуснато на: Mon Mar 09, 2009 10:01 am Заглавие: |
|
|
Няколко пъти вече беше посочен верният отговор. Едното дете е получило шоколада с кутията. Задачата се среща и във варианта " ябълки-кошница".  |
|
|
 |
ганка симеонова SUPER VIP

гласове: 298
|
Пуснато на: Mon Mar 09, 2009 10:07 am Заглавие: |
|
|
| Дидева написа: | Няколко пъти вече беше посочен верният отговор. Едното дете е получило шоколада с кутията. Задачата се среща и във варианта " ябълки-кошница".  |
Абсолютно вярно  |
|
|
 |
FuckYouAll Редовен
  гласове: 16
|
Пуснато на: Mon Mar 09, 2009 8:21 pm Заглавие: |
|
|
| vani22 написа: | | teacher написа: | | Може би едното дете е върнало в кутията 1 шоколад. | Ми според мен би трябвало да са ги изяли или пък майката да е дала шоколада на едното дете а др. шоколад да го е дала направо с кутията,и така да е останал уж един в кутията.Но не съм сигурна и за това чакам мнения по задачката. моля ви ПОМОЩЩЩЩ!!!!!  |
И какво? Второто дете е изяло шоколада с кутията? За да го вземе и той да продължи да си седи там отговора е друг. Дай я в раздел забавна математика. Тук отговора не е математически, а за въображение. (според мен )
Успех! |
|
|
 |
Дидева Редовен
|
Пуснато на: Mon Mar 09, 2009 8:38 pm Заглавие: |
|
|
| TheProdigy написа: | | vani22 написа: | | teacher написа: | | Може би едното дете е върнало в кутията 1 шоколад. | Ми според мен би трябвало да са ги изяли или пък майката да е дала шоколада на едното дете а др. шоколад да го е дала направо с кутията,и така да е останал уж един в кутията.Но не съм сигурна и за това чакам мнения по задачката. моля ви ПОМОЩЩЩЩ!!!!!  |
И какво? Второто дете е изяло шоколада с кутията? За да го вземе и той да продължи да си седи там отговора е друг. Дай я в раздел забавна математика. Тук отговора не е математически, а за въображение. (според мен )
Успех! |
Къде изобщо става дума, че шоколадите са изядени? |
|
|
 |
FuckYouAll Редовен
  гласове: 16
|
Пуснато на: Mon Mar 09, 2009 9:17 pm Заглавие: |
|
|
| Ами тая майка защо им ги дава като те не ги ядат? |
|
|
 |
mim4uuu Начинаещ
   гласове: 2
|
Пуснато на: Mon Mar 16, 2009 3:50 pm Заглавие: |
|
|
сигурно 2-те деца са изяли 1 шоколад. Едното е изяло половината, а другото другата половина  |
|
|
 |
|