Регистрирайте сеРегистрирайте се

частните уроци

Форум за математика Форуми -> Математиката и ежедневието
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
administrator
Site Admin

Местожителство: София(Варна)
Репутация: 45.6Репутация: 45.6Репутация: 45.6Репутация: 45.6Репутация: 45.6
гласове: 14

МнениеПуснато на: Sat Jan 07, 2006 6:16 pm    Заглавие: частните уроци

Помагат ли частните уроци?
Има ли нужда от частни уроци или това е просто печалбарница на пари от страна на учителите?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя Yahoo Messenger
Реклама

Пуснато на:     Заглавие: Реклама

Върнете се в началото
аз
Гост

МнениеПуснато на: Sun Jan 22, 2006 1:19 am    Заглавие:

при една добре устроена образователна система часни уроци, защо са ти? трябва старание упоритост и това е и в крайна сметка ако тези 2-те не помагат нали за това са училишата отиваш на консултаций и това е това е от мен не ни трябват часни уроци а свестни учители както и ученици де Cool
Върнете се в началото
michelin
Начинаещ

МнениеПуснато на: Wed Feb 22, 2006 7:44 pm    Заглавие:

Няя смисал нали има даскало
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
animare_kj
Начинаещ

Репутация: 6.6Репутация: 6.6Репутация: 6.6Репутация: 6.6Репутация: 6.6Репутация: 6.6

МнениеПуснато на: Wed Oct 25, 2006 7:35 pm    Заглавие: Hmm

Dobre vie kazvate che nqma smisul no dokolkoto razbrah az ot moqta uchitelka po matematika az izuchavam matematika samo purvo nivo dokato na izpita v koito i da e universitet se vzima material ot matematika 2 i chast ot 3 nivo kak bihme se spravili bez chasni uroci?
Върнете се в началото
ivantes
Начинаещ

Репутация: 9.3Репутация: 9.3Репутация: 9.3Репутация: 9.3Репутация: 9.3Репутация: 9.3Репутация: 9.3Репутация: 9.3Репутация: 9.3

МнениеПуснато на: Thu Oct 26, 2006 7:54 pm    Заглавие:

zada4ite koito se davat na kandidat studentcki izpit sa po trudnost dale4 ot u4eli6nia kurs ( izklu4vam matemati4eskita gimnazii) i re6avaneto im iziskva niakakva predvaritelna podgotovka tova kak 6te bade napravena izbira vseki sam ! no opredeleno ako edin u4enik se iavi na kandidatstudentcki izpit bez nikakva podgotovka i to v seriozen universitet 6ansa mu za uspex e mnogo malak dori bix kazal po4ti nikakav taka 4e opredeleno ! 4ASTNITE UROCI POMAGAT
Върнете се в началото
Infernum
Фен на форума

гласове: 20

МнениеПуснато на: Thu Oct 26, 2006 8:32 pm    Заглавие:

Бе незнам помагат или не, частните уроци, ама според мен, всяко ръководство по математика за кандидат-студенти може да свърши работа, стига читателя да си седне търпеливо на дупето и да решава конкурсни задачи. Ако не може да решава - взима, чете теорията в учебниците, после гледа решенията на задачите за изпит, после се напъва сам да реши нещо, и най-накрая, след известно време, земе че изкара 6 на изпита.
Smile Да не мислиш, че после някой ще ти налива в главата с частни уроци дисциплините, по които трябва да се готвиш в самия вуз??? Laughing
Ако е така, кофти, съвсем скоро влязъл просто напускаш (поне в добрите вузове).
Пък и по-добре е, според мен, вместо да си дадеш парите на някой даскал, да си купиш тонове качествена литература. Wink
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
ivantes
Начинаещ

Репутация: 9.3Репутация: 9.3Репутация: 9.3Репутация: 9.3Репутация: 9.3Репутация: 9.3Репутация: 9.3Репутация: 9.3Репутация: 9.3

МнениеПуснато на: Thu Oct 26, 2006 8:42 pm    Заглавие:

taka e no ne savsem ! samostoiatelnata podkotovka ne e za vseki poetapnoto vdigane na letvata za trudnosta na zada4ite i saotvetnite napatstvia, nasoki , poxvati , trudno se izvli4at samostoiatelno ot u4ebnicite ! ne sravniavai vsi4ki u4enici te sa s razli4ni vazmojnosti i opredeleno bez 4ujda pomo6t goliama 4ast ot tiax niama da se spraviat
Върнете се в началото
ivantes
Начинаещ

МнениеПуснато на: Thu Oct 26, 2006 9:01 pm    Заглавие:

neka sega vsi4ki u4enici ot srednia kurs koito im predstoi kandidatstudentcki izpit i sa u4eli stereometria da opitat slednata zada4a
piramidata MABC ima za osnova ravnobedrenia pravoagalen triagalnik ABC s xipotenuza AC .okolniat rab MA e perpendikuliaren na ravninata na osnovata . da se nameri goleminata na agala mejdu stenite MAC i MBC ,ako MA=AB=BC ! USPEX na kandidat studentite
Върнете се в началото
Infernum
Фен на форума

гласове: 20

МнениеПуснато на: Thu Oct 26, 2006 9:59 pm    Заглавие:

Една от причините за неуспех е уплахата и притеснението.
Значи, ако на тия дето ще кандидатстват им се разправя колко е трудно и как трябва яко да внимават, защото летвата е много високо, и че нямат шанс да се справят сами, то шансовете им за успех намаляват заедно с мотивацията.
Нещата не са толкова сложни и ужасяващи. Може да се погледне и от по-добра страна, според мен.
Ако в училище учеха децата на самодисциплина т.е. как да учат сами, а не да ходят по разни частни уроци, ситуацията щеше да е друга.
Нищо против уроците, и аз съм ходил на частни, само че сега разбирам, че сам съм можел да постигна много повече.
Успех на всички кандидат-студентиSmile
И да не се шашкатеSmile
Wink
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
ivantes
Начинаещ

МнениеПуснато на: Thu Oct 26, 2006 10:16 pm    Заглавие:

da saglasen sam s teb ! no neka ne zabraviame na kakvo nivo e v momenta srednoto ni obrazuvanie ! obzalagam se 4e zada4ata koiato sam pusnal goliama 4ast ot u4enicite niama da se spraviat i ot opita mi moga da kaja 4e kato primer v podobni zada4i ne mogat dori da postroiat tarsenia agal za6toto 4asovete po stereometria ne sa mnogo a niakade izob6to ne sa u4eli stereometria a za edin takav u4enik sam da sedne da u4i teoriata v tazi nepoznata materia ne e nikak lesno !
Върнете се в началото
ra4e
Начинаещ

МнениеПуснато на: Fri Nov 10, 2006 7:24 pm    Заглавие:

Здравейте!За съжаление на нас дванадесетокласниците са ни необходими частни уроци,и аз съм учила математика само на 1 ниво,даже стереометрия не съм учила и ходя на 3-4 места на уроциSad( Crying or Very sad и никак не ми е лесно,защото е трудно да се навакса нивото в СМГ
Върнете се в началото
daya
Начинаещ

Местожителство: sofia
Репутация: 6.1Репутация: 6.1Репутация: 6.1Репутация: 6.1Репутация: 6.1Репутация: 6.1

МнениеПуснато на: Sat Nov 11, 2006 4:39 pm    Заглавие:

Определено частните уроци помагат жалкото е че се налага да се набутваме след като има училище за научаване на нови неща =>това че ходиш на даскало и внимаваш в час не ти гарантира че ще научиш нещо Exclamation
Върнете се в началото
glupaviq
Начинаещ

МнениеПуснато на: Sun Dec 03, 2006 4:59 pm    Заглавие:

eh , az sym za , v momenta hodq na 4astni uroci po math , i mi ostava oshte polovinata ot geometriq , a stereometriq oshte inshto ne sym pipal , nz dali shte uspeq da se podgotvq bez u4itel , ostava sigurno 4 meseca do izpit v SU Sad
Върнете се в началото
M_Velinova
Фен на форума

Местожителство: Sofia
гласове: 21

МнениеПуснато на: Sun Dec 03, 2006 5:47 pm    Заглавие:

Zdravejte!

Kakto napisa Infernum, ne se 6a6kajte.
Re6avajte si zada4ite ot u4ili]eto i kursovete na koito hodite. Taka se trupa experience i se formira na4in na mislene.

Re6avajte, za da razberete kyde gre6ite.
Samo s gledane drug da pravi ne]ata ne se polu4ava.

Uspeh!

Vel
Върнете се в началото
*UKTC*
Редовен

МнениеПуснато на: Tue Dec 05, 2006 11:33 pm    Заглавие:

Здравейте
Всеки може сам да се подготви стига да се занимава по-задълбочено с материала в даскало и да набляга на конкурсните задачи. Laughing
Върнете се в началото
BeDaZzLeD
Начинаещ

Репутация: 8.3Репутация: 8.3Репутация: 8.3Репутация: 8.3Репутация: 8.3Репутация: 8.3Репутация: 8.3Репутация: 8.3

МнениеПуснато на: Fri Mar 16, 2007 1:57 am    Заглавие:

Изглеждате доста наивни в тези си виждания, че "ако си седне на дупето и учи усилено от специализирана литература, ще се справи сам". Пълна глупост. И на мен ми се искаше да е така,но не е. Уча в СОУ в малък град, въпреки че бала ми достигаше за всяка една гимназия от близкия Бургас. Всъщност съм в специализирана паралелка,но това е без значениеSmile Мисълта ми е, че през тези пет години,ако не си възпитаник на ПМГ, малко трудно ще се подготвиш сам за кандидат-студентски изпит по математика. Аз ходя веднъж седмично и вървя заедно с тези, които ходят по 2-3 пъти в седмицата. И стоя и гледам задачите от "специализираната литература" и се чудя кой по дяволите би предал този материал в училище? И има някои неща,които сам не можеш да си обясниш,има ги и онези тънкости и подвеждащи задачки,които само един преподавател би ти обяснил.
Положението се усложнява,ако искаш да влезеш в хубав ВУЗ. И там все пак всичко опира до късмет...нашите 18-годишни мозъчета изключително трудно биха обработили тия ненормално объркващи задачки Smile
Аз лично ще кандидатствам в УАСГ и в ТУ. И горещо препоръчвам ако не частните уроци,то поне от време на време "консултациите" и е хубаво да подберете учителя и оцените заплащането Smile

Успех!Smile
Върнете се в началото
mfiliov
Начинаещ

Местожителство: Варвара
гласове: 1

МнениеПуснато на: Wed Jun 13, 2007 7:31 pm    Заглавие:

може би за около 90% от кандидатстудентите са необходими частни уроци.......но винаги има малка част по- талантливи (разбира се ученици от елитни училища) , които са способни да се справят без частни уроци
Върнете се в началото
martosss
VIP Gold

Местожителство: Somewhere over the rainbow
гласове: 213

МнениеПуснато на: Wed Jun 13, 2007 8:15 pm    Заглавие:

е ми според мен не са ЧАК толкова трудни, все пак зависи къде кандидатствате, но въпреки това имам чувството че нивото доста спада, защото съм девети клас, уча в математическа гимназия и решавам доста от задачите за такива изпити... това нормално ли е ?
Върнете се в началото
mfiliov
Начинаещ

Местожителство: Варвара
гласове: 1

МнениеПуснато на: Thu Jun 14, 2007 12:39 pm    Заглавие:

след като е от материал до 9 клас е напълно нормално....има доста конкурсни задачи от неелитни вузове, с които би могъл да се справиш....
Върнете се в началото
marto_an
Начинаещ

МнениеПуснато на: Sat Jul 07, 2007 3:03 pm    Заглавие:

всеки има право на избор-дали да ходи или не на частни уроци.
Върнете се в началото
complex
Напреднал

гласове: 6

МнениеПуснато на: Thu Dec 20, 2007 9:49 pm    Заглавие:

Аз тази година ще кандидатствам и съм доста стресиран и мисля, че точно това ми дава импулс да отделям повече време за решаване на задачи. Ходя на курс всяка събота в СМГ където преговаряме целият материал от 8-12 клас и всяка сряда на частни уроци при Колев (учителът при който ходя и на курс) където минавам материала само от 12-ти клас. Решавам супер много задачи, но имам чувството, че изобщо не напредвам. Мисля, че ми е рано да почвам още от сега с конкурсните задачи, защото все още не съм минал и половината материал. В момента решавам от сборника на Коста Коларов, гледам да изрешавам всичките от Б и В (естествено не мога всички). Аз лично съм съгласен с Infernum, за самоподготовката. Взел съм си сборници с всички конкурси задачи за 2005г. и 2006г. и един на ТУ на задачите падали и не падали се няколко години. Бихте ли ми препоръчали някой друг сборник, от който сте останали много доволен. Какво бихте посъветвали тези, които ще кандидатстват тази година? Какви грешки не трябва да правят, а вие сте ги направили? И ако можеше да върнете времето как бихте постъпили? Вярвам, че това ще бъде доста важно, за всички, които са на моята възраст и мислят да кандидатстват.
Върнете се в началото
jeo
Начинаещ

МнениеПуснато на: Fri Dec 21, 2007 11:29 am    Заглавие:

Така като гледам повечето не схващат самия въпрос. Не дали можем сами да се учим, а дали трябва да ходим на частни уроци. То ако можехме сами, за кво са ги направили тия училища бе. Дори и най-големите математици, а и велики хора като цяло са имали ментори. Идеята е аджеба за къв чеп ни е да ходим на уроци, ако в училище ни преподават каквото трябва, а същевременио ние полагаме усилия и старание за подготовката. Логично е обаче ако едно от тези две неща липсва да трябва нещо допълнително. Question
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
   Форум за математика Форуми -> Математиката и ежедневието Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети
Може да прикачвате файлове
Може да сваляте файлове от този форум
Copyright © 2005-2021 math10.com.