| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
administrator Site Admin
Регистриран на: 12 Oct 2005 Мнения: 284 Местожителство: София(Варна)
      гласове: 14
|
Пуснато на: Sun Oct 16, 2005 12:52 pm Заглавие: има ли нужда от математиката |
|
|
Мислите, ли че света има нужда от математика?
Дали математиката се развива или си стои на едно и също положение? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Реклама
|
Пуснато на: Заглавие: Реклама |
|
|
|
|
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Mon Oct 17, 2005 4:41 pm Заглавие: |
|
|
Определено мисля 4е света има нужда от математиката, и колкото банално да зву4и трудно 6те се оправяме без нея макар 4е много хора мислят 4е беа нея 6те ни е по-добре ( особено у4ениците ). За математиката винаги 6е има място. А за развитието и мисля 4е в на6и дни се развива много бавно макар развитието и да не е съсвсем спряло, другите науки вървят с доста по голямо темпо. |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Mon Oct 17, 2005 10:25 pm Заглавие: |
|
|
аз мисля, че има нужда само да знаем да сабираме, изваждаме и делим и нищо повече.
На никой не му трябва математиката в горните класове |
|
|
 |
la4ezara Гост
|
Пуснато на: Fri Oct 21, 2005 7:40 pm Заглавие: |
|
|
| защо в миналото,единствено,което хората е трябвало да правят,е да танцуват и да броят.Естенствено,4е света има нужда от математика-архитектите,инжинерите и по4ти вси4ки работи са сварзани или изградени благодарение на математиката.И колкото и да е трудна ние имаме нужда от нея.Жалко... |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Wed Jan 11, 2006 9:36 pm Заглавие: |
|
|
мисля че математиката е основен предмет защото всеки мик се нуждаем от нея напремер отива ме на магазина и трябва да се купим 100 г бомбони и почва ме да смята ме 100г колко гр са. |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Sun Feb 12, 2006 11:01 pm Заглавие: |
|
|
Естесветно че математиката е важна !
Всичко е изградено на основата на математиката и физиката :0 |
|
|
 |
michelin Начинаещ

|
Пуснато на: Wed Feb 22, 2006 10:48 am Заглавие: |
|
|
Доста грешите на нас ни трябва само да можем да събираме изваждаме делим умножаваме ... за нормалните цивилни хора тези който се занимават с счетоводство банкерство те да си учат математиката на наз закакво ни е ??///??  |
|
|
 |
tron Начинаещ

|
Пуснато на: Wed Feb 22, 2006 2:44 pm Заглавие: |
|
|
| michelin написа: | Доста грешите на нас ни трябва само да можем да събираме изваждаме делим умножаваме ... за нормалните цивилни хора тези който се занимават с счетоводство банкерство те да си учат математиката на наз закакво ни е ??///??  |
Не си прав, защото и на дървделците им се налага да използват Питагорова теорема....Да не говорим и за други професии. Математиката е навсякъде около нас. |
|
|
 |
michelin Начинаещ

|
Пуснато на: Wed Feb 22, 2006 7:39 pm Заглавие: |
|
|
tron тука не си праф че е нужда на всеки да вземем за пример бездомниците защо им е на тях да знаят как се намират ъглите на 1 триъгълник на тях им стига да могат да броят до 50 и да събират нищо друго ако имаш наличен пример кажи  |
|
|
 |
gamera Начинаещ

|
Пуснато на: Thu Mar 30, 2006 8:22 am Заглавие: здр |
|
|
| математиката е нужна само за хората които я разбират не за всички има някои които са родевни математици а мен въобще не ме бива като кака ми завърши МГ-то с отличен 6 просто какво да ви кажа ако я нямаше математиката нямаше да има много неща в днешния ни живот и най-вече компютрите но вече на тях оставаме частта да се занимават с по-трудни изчисления а се замислете че някои теореми можеби преди хиляди години са съществували и просто хората не са мигнали да ги измислят но накрая са останали в историята с много познания |
|
|
 |
МАШИНАТА Начинаещ

|
Пуснато на: Fri Jun 02, 2006 10:01 am Заглавие: Re: има ли нужда от математиката |
|
|
| teacher написа: | | Мислите, ли че света има нужда от математика? |
Б*си въпроса. Отговорът е съвсем тривиален - ДА с големи букви. |
|
|
 |
daya Начинаещ

|
Пуснато на: Sat Nov 11, 2006 4:42 pm Заглавие: |
|
|
От математика има смисъл ако по късно се занимаваш с това иначе се учат много ненужни неща ако щете си скъсайте задниците не можете да ме убедите в друго  |
|
|
 |
Tony_89 Фен на форума
   гласове: 29
|
Пуснато на: Sat Nov 11, 2006 6:05 pm Заглавие: |
|
|
Просто на някои хора си им е много интересна  |
|
|
 |
ivantes Начинаещ

|
Пуснато на: Sun Nov 12, 2006 12:17 am Заглавие: |
|
|
| matematikata e caricata na to4nite nauki i tia e neizmena 4ast ot sveta na naukite bez nei ne moje ! a skapi u4enici onova koeto razviva u vas tazi nauka e umenieto da RAZSAJDAVATE i mislite logi4no i posledovatelno a tova opredeleno 6te vi e nujno za napred v jivota i rabotata !!! |
|
|
 |
Pinetop Smith Фен на форума

гласове: 87
|
Пуснато на: Fri May 25, 2007 6:29 pm Заглавие: |
|
|
| michelin написа: | Доста грешите на нас ни трябва само да можем да събираме изваждаме делим умножаваме ... за нормалните цивилни хора тези който се занимават с счетоводство банкерство те да си учат математиката на наз закакво ни е ??///??  |
На Вас, млади господине, може и да не ви трябва, защото знаете какво ще работите.
Как един човек на 12-20 години може да разбере какво точно ще работи?
Благодаря за отговора. |
|
|
 |
OliGoFren Начинаещ

|
Пуснато на: Tue May 29, 2007 11:16 am Заглавие: |
|
|
| Николай.Каракехайов написа: | | Как един човек на 12-20 години може да разбере какво точно ще работи? |
Ааааа, чакайте малко! 12 може да не зна е, аам на 20 - би трябвало да знае вече! Тва са осем години разлика - не е малко време!
Дали има нужда от математиката? Ами зависи какво имате предвид под нужда!
Аз лично познавам само два вида нужди - малка и голяма!
А математиката - това е най-висше изкуство!
Не е за всяка уста лъжица! Е па никой не го караме насила да я учи. |
|
|
 |
Bobo Начинаещ
|
Пуснато на: Thu Jun 21, 2007 10:28 pm Заглавие: |
|
|
Математиката е в основата на човешкия прогрес.  |
|
|
 |
Spider Iovkov VIP

гласове: 129
|
Пуснато на: Sun Jul 08, 2007 9:51 am Заглавие: |
|
|
| Математиката е гимнастика за мозъка. Чрез нея ние се учим да мислим по-различно, по-зряло. Чрез решаването на задачи доказваме, че за нас няма невъзможни неща, просто няма. Дори и задачата да е трудна, да пуфтиш и да се потиш над нея, все някога ще я решиш, така че... Всичко е в наши ръце. Нека да се учим и да не се отказваме от мечтите си, защото иначе няма да бъдем хора!Да гледаме смело напред, без сянката на колебанието да пада върху нас. Да откроим тънката разлика, че математиката не е задължение, тя е просто тренировка за онези, които си поставят цел и винаги стигат до краен резултат. Решението е единствено в наши ръце, само ние можем да определим дали дали оставаме пасивни или активни... Изводът... |
|
|
 |
name01 Фен на форума

гласове: 5
|
Пуснато на: Sun Jul 08, 2007 11:46 am Заглавие: |
|
|
Много трогателно, наистина, само си представи, че има задачи, за които живота няма да ти стигне и тогава реши какво всъщност е математиката извън КСК 2007-2008  |
|
|
 |
Dream_Works Начинаещ

|
Пуснато на: Sun Jul 08, 2007 12:56 pm Заглавие: |
|
|
Математиката е важна, в това няма спор. Но за някои хора е по-важно да се научат да пишат правилно!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! В крайна сметка трябва да знаеш, че инжЕнер се пише с Е, а не инжИнер с И, праф се пише с В, т.е. праВ, отиваш ДО магазина, а не отиваш НА магазина! Извинете, но тези грешки ме дразнят, все пак сме големи хора и се предполага, че имаме знания за родния ни език???
Математиката се развива, но в области, които са далече от обществения интерес, свързан с математиката. Например 23 проблеми на Хилберт - повечето от тях са решени вече! Това не е ли развитие на математиката? Затова драги читатели не си мислете, че математиката е сухарска наука и не развива мисълта, така както литературата например, напротив "тази наука по свой начин отразява хармонията и красотата и чрез нея могат да се изживеят чувства, емоционално съизмерими с тези от изкуствата!" (както казва един доцент по математика)  |
|
|
 |
KoTeTo Начинаещ

гласове: 5
|
Пуснато на: Wed Apr 23, 2008 9:52 pm Заглавие: |
|
|
Да, светът има нужда от математика. Математиката е езика, на който бог е написал Вселената За съжаление, нямам дар слово. Изпитвам силни емоции към математиката, но не мога да обясня как и защо. Но предполагам, че има доста хора тук, които усещат нещо подобно.. Тъй че знаете за какво говоря
И ето една приятна мисъл, която срещнах из кибер пространството вчера:
Математикът е сляп човек, който в тъмна стая търси черна котка, която не е там.  |
|
|
 |
nikolavp Фен на форума
  гласове: 13
|
Пуснато на: Thu Apr 24, 2008 4:43 am Заглавие: Re: има ли нужда от математиката |
|
|
| teacher написа: | Мислите, ли че света има нужда от математика?
Дали математиката се развива или си стои на едно и също положение? | Тва е смешно. Света има нужда от нея, само защото се ползва във физиката. За другите неща просто няма да коментирам.... |
|
|
 |
Methuselah VIP

гласове: 20
|
Пуснато на: Thu Apr 24, 2008 9:21 am Заглавие: |
|
|
Никфа нужда няма  |
|