Регистрирайте се
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Анна Начинаещ

|
Пуснато на: Wed Feb 06, 2008 6:33 pm Заглавие: функция |
|
|
Дадени са функциите:f(x)=3x+2/9x2+12x+8 и g(x)=10 на степен f(x).Да се намери дефиниционното множество на f(x) и g(x);мнижеството от стоиности на f(x);стойностите на реалните параметри a и b при които неравенството а<g(x)<= b са изпълнени за всяко x.
Ако може някои да ми помогне ще съм му мн благодарна,това също е една кандидат студентска задача,която мисля но нещо немога да измисля  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Реклама
|
Пуснато на: Заглавие: Реклама |
|
|
|
|
|
|
 |
soldier_vl VIP
   гласове: 22
|
Пуснато на: Thu Feb 07, 2008 2:06 pm Заглавие: |
|
|
Най-голямата стойност на f(x) е при най-малката стойност на израза: 9x^2+12x+8. Най голямата стойност на g(x) е при най-голямата стойност на f(x). И чрез тези изчисления се намира б
За да намерим а е малко по сложно Най-малката стойност на g(x) е при най-млаката стойност на f(x), която се намира при най-голямата стойност на израза: 9x^2+12x+8 тази стойност е ±∞
Намираме лимес при х->±∞ от f(x) което е равно на 0 => най-млаката стойност на g(x) е при х=0 |
|
|
 |
Анна Начинаещ

|
Пуснато на: Thu Feb 07, 2008 2:17 pm Заглавие: |
|
|
Много ти благодаря за помоща,аз нещо тези функций не ги разбирам и нз. как ще се справя с тях Мерси много!!! |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети Може да прикачвате файлове Може да сваляте файлове от този форум
|
|