Регистрирайте се
Обобщителна тема за параметрични у-я
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
oburkah_daskaloto Начинаещ

|
Пуснато на: Wed Jan 30, 2008 2:29 am Заглавие: Обобщителна тема за параметрични у-я |
|
|
Здравейте, 11 клас съм и утре имам контролно върху логаритмични и показателни уравнения и неравенства с ПАРАМЕТЪР (добре звучи нали) и учителката ни окуражи че ще ни даде 2 кандидат-студентски задачи за 40 мин. (иначе се падат 2-3 часа на изпит )
Таа така видях че тук има доста темички за параметрични уравнения и аз предлагам да направим една обща темичка в която всеки да напише в различните условия задачи какви случаи се разглеждат.
Примерно за уравнението:
[tex]2x^2-(a-1)x+3(a+2)=0[/tex]
За а=? уравнението има един двоен корен?
Не претендирам уравнението горе да си съвпада с условието, взех го от една темичка по-долу... просто дадох пример. Надявам се темичката да стане полезна! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Реклама
|
Пуснато на: Заглавие: Реклама |
|
|
|
|
|
|
 |
Pinetop Smith Фен на форума

гласове: 87
|
Пуснато на: Wed Jan 30, 2008 3:28 pm Заглавие: |
|
|
| D = 0 |
|
|
 |
soldier_vl VIP
   гласове: 22
|
Пуснато на: Wed Jan 30, 2008 4:36 pm Заглавие: |
|
|
Дадена е функцията [tex]f(x)=16x^2-8mx+m^2-4m+11[/tex], къдети m е реален параметър.
а)Да се намерят стойностите на m, за които уравнението f(x)=0 има точно един реален корен в интервала (0;1).
б)Да се намерят стойностите на m, за който най-малката стойност на функцията f(x) в интервала [0;1] е положителна.
Ловеч 2007 тема за 12клас |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети Може да прикачвате файлове Може да сваляте файлове от този форум
|
|