Регистрирайте се
да се намерят производните.....
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
van21 Начинаещ

|
Пуснато на: Sun Jan 13, 2008 11:38 am Заглавие: да се намерят производните..... |
|
|
[tex]y=\frac{ln2x}{arcsin^2x}+e^-x^3.tg\frac{x}{2}+(sinx)^cotg5x[\tex]
[tex]y=\frac{7\sqrt[7]{x^3}}{arctg(x^2)}-2cos^6(3x)+\sqrt[x{tg2x}[\tex]
ако някои можеда ми помогне с решенията да пише.ще бъда много,много благодарен. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Реклама
|
Пуснато на: Заглавие: Реклама |
|
|
|
|
|
|
 |
°az_e° Начинаещ

|
Пуснато на: Mon Jan 14, 2008 12:14 am Заглавие: Re: да се намерят производните..... |
|
|
| van21 написа: | [tex]y=\frac{ln2x}{arcsin^2x}+e^-x^3.tg\frac{x}{2}+(sinx)^cotg5x[\tex]
[tex]y=\frac{7\sqrt[7]{x^3}}{arctg(x^2)}-2cos^6(3x)+\sqrt[x{tg2x}[\tex]
ако някои можеда ми помогне с решенията да пише.ще бъда много,много благодарен. |
може би трябва да се опиташ да го напишеш така, че да излиза всичко нормално. Ето аз се опитах някои неща да ги поправя, но не знам дали точно това е задачата, ако има грешка - поправи я!
y=[tex]\frac{ln2x}{arcsin^2x}[/tex]+e-x3.tg[tex]\frac{x}{2}[/tex]+(sinx)cotg5x
y=[tex]\frac{7\sqrt[7]{x^3}}{arctg(x^2)}[/tex]-2cos6(3x)+\sqrtx[{tg2x} ???
Успех!  |
|
|
 |
van21 Начинаещ

|
Пуснато на: Mon Jan 14, 2008 10:05 am Заглавие: |
|
|
да така са задачите,мерси мнгог.а сега и ако някой помогне с решенията...  |
|
|
 |
frozenbrain Начинаещ

|
Пуснато на: Fri Feb 15, 2008 5:50 pm Заглавие: |
|
|
| мноо гадна задача .ако ми кажеш че знаеш табличните формули за диференциране на произведение , частно , сбор и разлика , както и табличните на най-използваните функции ще те упътя как сам да си ги решиш . ако ти ги решя и ти ги напиша трябва да ти ги обяснявам една по една . ще ти кажа само че смисъла на тези задачи е да се упражниш на това какво е сложна (съставна) ф/я , как да разберем че тя е такава и какво да правим ако ни се наложи да намерим производната и . останалото е формули за диференциране , и то на таблични функции , като се прилагат разни основни правила . ако нямаш таблица на основните производни в уикипедиа има една - всичко има в нея .чакам поста ти |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети Може да прикачвате файлове Може да сваляте файлове от този форум
|
|