Регистрирайте се
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Infernum Фен на форума

гласове: 20
|
Пуснато на: Mon Sep 04, 2006 2:03 pm Заглавие: задача |
|
|
Числовата редица 0,1,1,2,3,5,8,13,....
е известна под името "редица на Фибоначи". Тя се получава като се започне с първите два члена 0 и 1, а всеки следващ член се получава като сума на предходните два.
Ако с fn се означи n-тия член, то налице е следната рекурентна зависимост:
fn=fn-1+fn-2
като
f1=0
f2=1
Задачата е да се намери n-тия член на редицата на Фибоначи, като функция на n. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Реклама
|
Пуснато на: Заглавие: Реклама |
|
|
|
|
|
|
 |
Lubo Редовен
     гласове: 10
|
Пуснато на: Sat Sep 16, 2006 10:39 pm Заглавие: |
|
|
Много и итересни неща могат да се видят за числата на Фибоначи на 'link'-a даден по-долу, включително и формулата за 'n'-тия член на редицата.
Формулата, взета от този 'site':
И 'link'-a към него:
http://mathworld.wolfram.com/FibonacciNumber.html
Любо |
|
|
 |
Infernum Фен на форума

|
Пуснато на: Sun Sep 17, 2006 1:54 pm Заглавие: |
|
|
| Това не е никаво решение. |
|
|
 |
Lubo Редовен
     гласове: 10
|
Пуснато на: Sun Sep 17, 2006 4:16 pm Заглавие: Отвори 'прозореца' си и погледни навън - светът е прекрасен! |
|
|
Отвори 'прозореца' си и погледни навън - светът е прекрасен!
Аз не мисля, че трябва да се ограничава форумът да не се дава шанс на участниците да поглеждат какво става по света. Много често, а сега, чрез Internet е и много лесно, да се научи МНОГО от опита на хората по света.
'Site'-ът, който цитирах в предното съобщение е може би най-добрият 'site' за сериозна и сравнително достъпна математика, на който съм попадал.
Така, че още веднаж ГОРЕЩО го препоръчвам на форумците, независимо от прибързаното (според мен) негативно отношение на Infernum.
Любо |
|
|
 |
Infernum Фен на форума

|
Пуснато на: Sun Sep 17, 2006 5:52 pm Заглавие: Re: Отвори 'прозореца' си и погледни навън - светът е прекра |
|
|
| Lubo написа: | Отвори 'прозореца' си и погледни навън - светът е прекрасен!
Аз не мисля, че трябва да се ограничава форумът да не се дава шанс на участниците да поглеждат какво става по света. Много често, а сега, чрез Internet е и много лесно, да се научи МНОГО от опита на хората по света.
'Site'-ът, който цитирах в предното съобщение е може би най-добрият 'site' за сериозна и сравнително достъпна математика, на който съм попадал.
Така, че още веднаж ГОРЕЩО го препоръчвам на форумците, независимо от прибързаното (според мен) негативно отношение на Infernum.
Любо |
Виж сега приятелю,
На мен много ми допада начина по който участваш във този форум, със решенията и подходите, които предлагаш, както и с внимателното ти отношение към всички форумци. Грешно си сметнал, че моето отношение е прибързано или негативно.
Моята позиция е, че в конкретния случай, в посочения линк не се съдържа решение на поставената задача, или поне не така достъпно и ясно, според мен.
Иначе не отричам достойнствата на познатия ми сайт, споменат в отговора ти.
Ще се радвам да правим повече математика заедно.
Бъди здрав. |
|
|
 |
petar makulev Начинаещ
          гласове: 1
|
Пуснато на: Fri Oct 27, 2006 3:53 pm Заглавие: |
|
|
Oste v nachaloto vijdam FATAL ERROR. I po tochno che f1=0.
Po definizia f1=f2=1. |
|
|
 |
Infernum Фен на форума

|
Пуснато на: Sat Oct 28, 2006 9:33 pm Заглавие: |
|
|
| petar makulev написа: | Oste v nachaloto vijdam FATAL ERROR. I po tochno che f1=0.
Po definizia f1=f2=1. |
Трябва да почетеш малко повече книги, макулев.
Недей да правиш излишни коментари. По-добре реши задачата (ако можеш въобще). Не се прави на редактор на "фатални" грешки, смешен си.
Така зададена редицата също е дефинирана коректно.
В някои издания може да прочетеш, че първите два члена се задават да бъдат единици, в други, че първия е нула, а втория едниница, но и в двата случая е спазена дефиницията, че всеки следващ член се получава като сума на предходните два. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети Може да прикачвате файлове Може да сваляте файлове от този форум
|
|