| Предишната тема :: Следващата тема |
| Доволен ли сте от учителя си по математика? |
| Да, много. |
|
60% |
[ 29 ] |
| Долу-горе е приемлив |
|
18% |
[ 9 ] |
| Не |
|
20% |
[ 10 ] |
|
| Общо гласове : 48 |
|
| Автор |
Съобщение |
tanas Напреднал
     гласове: 10
|
Пуснато на: Wed Dec 19, 2007 11:27 pm Заглавие: Доволен ли сте от учителя си по математика? |
|
|
| Въпросът е ясен. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Реклама
|
Пуснато на: Заглавие: Реклама |
|
|
|
|
|
|
 |
Irrefutable Напреднал

гласове: 5
|
Пуснато на: Thu Dec 20, 2007 3:57 am Заглавие: |
|
|
Защо няма "Не съм доволен, ама изобщо , съвсем не " |
|
|
 |
tanas Напреднал
|
Пуснато на: Thu Dec 20, 2007 10:31 am Заглавие: |
|
|
| Irrefutable написа: | Защо няма "Не съм доволен, ама изобщо , съвсем не " | Сигурен съм, че сложих, но явно има някакъв проблем.Доста често ми се случва когато пускам анкети, последният отговор да се "прецаква".
Ще помоля модераторите да сложат опция "Не". |
|
|
 |
r2d2 VIP

Регистриран на: 28 Feb 2007 Мнения: 1936 Местожителство: in the galaxy (Far Far Away)
   гласове: 179
|
Пуснато на: Thu Dec 20, 2007 7:55 pm Заглавие: |
|
|
Не, че някой е отговорил, но би било добре в отговора да има защото...
Пример: Не съм доволен, защото е мързелив (ива) ..
Или доволен сьм, защото разказва готини вицове и ми пише шестички.
Моето не е отговор. За съжаление (и радост) аз работя с продукта на тези учители, но ще кажа :
Не съм доволен, защото не учат хората да мислят!
Признавам си, че нямам рецепта как това да се оправи, но съм убеден, че докато (без значение предмета) в образовнието не се наблегне на мисленето, нещата се вмирисват!
Може би, точно това (знания, без мисъл) е и целта (глобално)! |
|
|
 |
v1rusman Напреднал

|
Пуснато на: Thu Dec 20, 2007 9:17 pm Заглавие: |
|
|
Абсолютно съм съгласен с r2d2.Учат се неща,които по НИКАКЪВ начин няма да ти послужат в живота,а дори и не се използват по някакъв начин в по-горни класове=>трябва да си
"назубриш" урока за такъв учебен час и след това го забравяш.Тогава какъв е смисъла ?
Затова математиката е нещо изключително-учи те да мислиш логично (което ествествено е най-важното) и знанията,които придобиваш задължително се използват по-нататък в обучението. |
|
|
 |
Pinetop Smith Фен на форума

гласове: 87
|
Пуснато на: Thu Dec 20, 2007 9:56 pm Заглавие: |
|
|
Аз съм доволен и от учителя си от 5-7 клас, и от настоящата ми учителка. Винаги такъв ми е бил идеалът за преподавател - който отговаря подробно на всеки въпрос на ученика, дори и отговорът да трябва да се разпростре извън учебния материал, който чрез интересни примери и задания наистина ни кара да мислим... такъв учител, благодарение на когото почти всеки ще заобича съответната наука.
Късметлия съм  |
|
|
 |
Anck_Sun_Amun Начинаещ

|
Пуснато на: Sat Jun 07, 2008 6:54 pm Заглавие: |
|
|
| Горе-долу.Моят не беше лош,но от друга страна ако вижда ,че изоставяш и имаш пропуски не се занимава с теб. |
|
|
 |
ганка симеонова SUPER VIP

гласове: 298
|
Пуснато на: Sat Jun 07, 2008 7:22 pm Заглавие: |
|
|
| нека модераторът въведе следния въпрос: доволен ли е учителят, от учениците си..... |
|
|
 |
xyz Напреднал
     гласове: 12
|
Пуснато на: Sun Jun 08, 2008 1:38 am Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | Учат се неща,които по НИКАКЪВ начин няма да ти послужат в живота,а дори и не се използват по някакъв начин в по-горни класове |
Това и мисленето нямат нищо общо. Великата теорема на Ферма трябва доста мислене, за да се атакува, а в живота изобщо не се ползва (или да го кажем - доста индиректно).
| Цитат: | | Може би, точно това (знания, без мисъл) е и целта (глобално)! |
Определено това е целта. Целта е това което кажат по телевизията да го приемеш за истина. На управляващите им трябва стадо хора, а не мислещи такива. За щастие тези управляващи са също от стадото и така не са много наясно как да блокират процеса на мислене при хората.
Междо другото по въпросът - когато учех бях недоволен от учителя си по математика. След като завърших, обаче, мнението ми е точно обратното и осъзнавам несъстоятелността на аргументите си, които имах тогава. |
|
|
 |
Руси Колев Напреднал
    гласове: 3
|
Пуснато на: Sun Jun 08, 2008 11:17 am Заглавие: |
|
|
| ганка симеонова написа: | | нека модераторът въведе следния въпрос: доволен ли е учителят, от учениците си..... |
Ето за тази страна на въпроса никой не е помислил!!! Добра идея, обаче незнам дали ще има кой да отгорори... Ти доволна ли си от учениците си?  |
|
|
 |
martosss VIP Gold

Регистриран на: 17 Mar 2007 Мнения: 3937 Местожителство: Somewhere over the rainbow
   гласове: 213
|
Пуснато на: Sun Jun 08, 2008 4:56 pm Заглавие: |
|
|
Е ми то ако учителят трябваше да бъде доволен от всички ученици трябваше да сме роботи Пък и какво значи да е доволен? да мълчат и да изкарват двойки? да не мълчат и да изкарват двойки? да имат 6-ци и да не мълчат? |
|
|
 |
Вандер Начинаещ
         гласове: 1
|
Пуснато на: Mon Jun 23, 2008 3:42 pm Заглавие: |
|
|
| Определено съм доволен от учителката ми по математика.Както беше споменато по-горе, тя ни кара да мислим,а това е съществено. |
|
|
 |
Руси Колев Напреднал
    гласове: 3
|
Пуснато на: Mon Jun 23, 2008 4:31 pm Заглавие: |
|
|
| Вандер написа: | | Определено съм доволен от учителката ми по математика.Както беше споменато по-горе, тя ни кара да мислим,а това е съществено. |
Те всички ни карат да мислим, обаче малко ни НАкарват да мислим Имал съм към 5-6 учителки по математика - всички много изискваха, но само последната успя да ме вкара в релсите  |
|
|
 |
martosss VIP Gold

Регистриран на: 17 Mar 2007 Мнения: 3937 Местожителство: Somewhere over the rainbow
   гласове: 213
|
Пуснато на: Mon Jun 23, 2008 4:59 pm Заглавие: |
|
|
| Руси Колев написа: | | всички много изискваха |
Някои дори и това не умеят Наща, макар че е готина и те кара да мислиш, не изисква кой знае каква домашна Може би вече е видяла, че от нас хора няма да излязат и ни е зарязала, само с мен се занимава  |
|
|
 |
azdar Начинаещ

|
Пуснато на: Mon Dec 07, 2009 9:14 pm Заглавие: |
|
|
Имал съм трима учители по Математика,като изключим началната учителка,естествено...
5-7 клас. Мразеше ме,ама наистина много ...И имаше навика да изписква дъската супер бързо и после да я изтрива преди да сме преписали/осмислили задачата.Или пък 'това е лесно,това също е лесно' и тн.Една от причините да намразя Математиката ^^ !
8-ми клас Много весела и усмихната жена,писа ми петица,но не ме научи на нищо,но поне ставаха бъзиците и аз получих своето 5-ца по Математика ме устройва напълно...
9-10 клас ... Мъж,това е ново ... Направо ни сбърква.Крещи ни доста често,щото сме тъпи,а на моменти е толкова добър и така обяснява,ама има навик да пише много,много ниски оценки.
Има навика да закъснява с от 10-20 минути.Никога,ама НИКОГА не влиза на време .После прави к'вото прави,я ни пусне писмено за 15 минути или нещо от сорта.
Миналата година ми обеща да ме изпита за 5-ца,ама не го направи.Писа ми 4...
Дипломата за годината ми беше 5,46 -> не хванах стипендия.Имах тъпи оценки,заради малоумни учители (някои си ги заслужавах,но смятам че други изобщо не).Както и да е Математиката не е предмета,в който мога да оспорвам оценката на учителя,защото нямам нужните знания.Щом е решил,че съм за толкова,значи съм за толкова ...
"Аз оставям повече от половината ученици на поправка,защото в това училище никой не го прави,та аз и за тях.И за колежките по езицитие и по другите науки,за всички ..." - негова реплика. |
|
|
 |
|