| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Infernum Фен на форума

гласове: 20
|
Пуснато на: Thu Aug 31, 2006 4:23 am Заглавие: USLOVNI MATEMATI4ESKI ZNACI |
|
|
Аз пък предлагам да се въведе страница с условни математически знаци и означения, нещо като математически език (придържан изцяло към приетия за компютърните среди стандарт), които да се използват във форума.
т.е да е ясно, примерно, че:
^ означава степенуване
* означава умножение
.....................
също да се застъпи начина за записване на различните функции и приоритетните опрерации над тях...
Например да се записва:
(sin x)^2 , а не sin^2x или sinx^2 .......
и т.н.
Така всеки който не знае как да запише някоя операция, да може да погледне и да не пише някякви неща от рода на
" sin(на квадрат)х " или тем подобни глупости!! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Реклама
|
Пуснато на: Заглавие: Реклама |
|
|
|
|
|
|
 |
vel_ Начинаещ
  гласове: 1
|
Пуснато на: Thu Aug 31, 2006 1:36 pm Заглавие: УСЛОВНИ МАТЕМАТИЧЕСКИ ЗНАЦИ |
|
|
Здравейте!
Infernum, напълно съм съгласен с теб.
Такъв списък от условни знаци наистина ще направи по разбираеми условията и решенията.
Сега гадая условията на задачите, които са дадени за помощ за изпит.
Vel |
|
|
 |
Infernum Фен на форума

|
Пуснато на: Thu Aug 31, 2006 2:04 pm Заглавие: |
|
|
Да бе!
И аз се мъчих , мъчих....
Само условието на трета задача разбрах и затуй нея написах.
Гадах по четвърта, ама нищо не излиза. Сигурно е дадено грешно условието!!А за първите две да не говорим!
 |
|
|
 |
MuTaKa Редовен
    гласове: 2
|
Пуснато на: Thu Aug 31, 2006 8:33 pm Заглавие: |
|
|
Има една програма.. казва се Mathtype. В нея са вкарани всички математически знаци, които се използват масово. Програмата може да се използва и като самостоятелен text editor и като plugg in на MS Word. Предполагам че няма да е проблем за администраторите да я добавят като едитор на страницата на форума.. в смисъл... може и проблем да е, щото е платена, самоче ше се измисли нещо.. нали сме математици
Ако имат интерес администраторите нека ми напишат един e-mail на лично съобщение, на който да я пратя... |
|
|
 |
MuTaKa Редовен
    гласове: 2
|
Пуснато на: Mon Oct 30, 2006 7:12 pm Заглавие: |
|
|
Като става въпрос за знаци... аре махнете ей тая емоут икона!!!
винаги като затваряш скоба ) след 8 излиза някъв скапаняк с очила и грози решенията! |
|
|
 |
Infernum Фен на форума

|
Пуснато на: Tue Oct 31, 2006 9:37 pm Заглавие: |
|
|
| Добавете тагове за знак за сума и произведение. |
|
|
 |
topmost Начинаещ

|
Пуснато на: Fri Jan 12, 2007 4:52 pm Заглавие: тхе |
|
|
| MuTaKa написа: | Има една програма.. казва се Mathtype. В нея са вкарани всички математически знаци, които се използват масово. Програмата може да се използва и като самостоятелен text editor и като plugg in на MS Word. Предполагам че няма да е проблем за администраторите да я добавят като едитор на страницата на форума.. в смисъл... може и проблем да е, щото е платена, самоче ше се измисли нещо.. нали сме математици
Ако имат интерес администраторите нека ми напишат един e-mail на лично съобщение, на който да я пратя... |
Да,така е,гледам че ме изпревари!Значи програмата е много хубава!В моя сайт работя само с нея,защото записаното може и да го записва като картинки!А при инсталирането автоматично инсталира plugg към MS Word.По този начин имате възможност да да записвате полученото в два варианта!Предполагам на никой не му предтавлява трудност да си я свали в дата.бг я има с крак и да я качи на пространството си било то в дата.бг или в хит.бг!Така форума ще стане перфектен!Каквото и да правите писане на математически изрази на 1 ред никога няма да бъде толкова разбираемо!Лек ден! |
|
|
 |
|