Регистрирайте сеРегистрирайте се

Предложение за 'post'-не на решенията на задачи

Форум за математика Форуми -> Съобщения/Вашите мнения и препоръки
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Lubo
Редовен

гласове: 10

МнениеПуснато на: Sun Aug 27, 2006 9:54 pm    Заглавие: Предложение за 'post'-не на решенията на задачи

Имам едно предложение до ВСИЧКИ, което вече направих във Форума за алгебра, но тъй-като беше като част от отговора по една от темите там, искам до го повторя отново. Надявам се повече хора да го видят тук.

Сега предложението...

Решенията на предлаганите за решаване задачи да се 'post'-ват поне 15 дни след деня, в който задачите са предложени за решаване.

Ако решите задчата(ите) по-рано - изпратете решението(ята) като лични съобщения до тези, които са ги предложили.

По този начин, хем ако 'авторите' на задачта имат спешна нужда от помощта ви, ще я получат на време, хем няма да 'развалите' удоволствието на останалите участници във форума да решат задачата самостоятелно.

Поне аз ще се придържам до това правило.

Любо
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Реклама

Пуснато на:     Заглавие: Реклама

Върнете се в началото
Tony_89
Фен на форума

Местожителство: София
гласове: 29

МнениеПуснато на: Sun Aug 27, 2006 10:38 pm    Заглавие:

OK Lubo ще се придържам към това твое предложение
Върнете се в началото
vel_
Начинаещ

гласове: 1

МнениеПуснато на: Mon Aug 28, 2006 11:03 am    Заглавие: Предложение за 'post'-не на решенията на задачи - мнение

ОК

И аз съм съгласен но донякъде, защото се губи възможността за дискусия, нали все пак това е форум.

Ако авторът няма достатъчно изграден усет за верните съждения, може да избере грешното решение.

Предлагам да се обсъди оптимално въпросът, според нивото на трудност на задачата или според желанието на автора.

Все пак този форум затова е добър, защото е една виртуална класна стая. Всеки научава по нещо като чете и другите решения.

Vel
Върнете се в началото
ianikia
Редовен

гласове: 7

МнениеПуснато на: Mon Aug 28, 2006 7:54 pm    Заглавие:

На мен много не ми допада тази идея, защото си мисля, че форумът ще се обезлюди, ако мога така да се изразя. Ще си пращаме лични съобщения, няма да има дискусия.
А какво ще стане, ако някой, който има нужда от малко помощ получи 10 решения, ами ако са и различни - нали останалите са арбитър дали е вярно или не това (да не забравяме, че тук много ученици търсят помощ и не винаги могат да отсеят вярното).
А ако човек реши една задача бързо, едва ли след 15 дни ще се сети да публикува решението.
Какво от това като някой публикува решение, друг може да се опита да реши дадената задача без да гледа решението. А после, ако открие, че е по-различно може да го постне.
Разбира се, ако всички са съгласни с предложението на Lubo - ще се съобразя с него.
Върнете се в началото
Tony_89
Фен на форума

гласове: 29

МнениеПуснато на: Tue Aug 29, 2006 2:33 pm    Заглавие:

Може да post-ваме отговори бързо само ако авторът на темата изрично е казал, че спешно му трябва отговор
Върнете се в началото
Methuselah
VIP

гласове: 20

МнениеПуснато на: Tue Feb 20, 2007 5:26 pm    Заглавие:

Моето мнение е, че всеки може да се опита да реши дадена задача без да чете пост-овете на другите, а след като я реши да сравни с другите. Склонен съм да подкрепя инициативата на Любо, но само ако срока е значително по-малък от 15 дни и ако мнозинството изкаже мнение Smile
Здраве!
Върнете се в началото
uktc
VIP

гласове: 15

МнениеПуснато на: Tue Feb 20, 2007 6:16 pm    Заглавие:

Прав си, Methuselah. Никой не е длъжен да чете написаното надолу. Всеки може след като види условието на задачата, да излезе от сайта, да си я реши и тогава да чете решенията на другите.
Не ми допада много идеята. Rolling Eyes
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
   Форум за математика Форуми -> Съобщения/Вашите мнения и препоръки Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети
Може да прикачвате файлове
Може да сваляте файлове от този форум
Copyright © 2005-2021 math10.com.