Регистрирайте се
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
totkata Начинаещ

|
Пуснато на: Thu Nov 29, 2007 11:33 am Заглавие: Някой да има идеи? |
|
|
Някои откраднал подаръците на дядо мраз. Известно е , че е бил само един човек. Помогни в откриването на крадеца, може и твоя подарък да е между откраднатите. Има четирима заподозряни като всеки от тях дава следните показания:
Алфред: Kaрлo или Еди бяха.
Бено: аз не бях.
Kaрлo:Еди го направи.
Еди: Kaрлo излъга като каза, че аз съм бил.
a) Да предположим, че само един от четиримата казва истината. Можеш ли със сигурност да докажеш кой от тях казва истината и кой е извършителя?
b) Да предположим, че само един от четиримата лъже.Можеш ли да намериш със сигурност решението?
Благодарна ще ви съм за всякакви идеи... |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Реклама
|
Пуснато на: Заглавие: Реклама |
|
|
|
|
|
|
 |
Edward Редовен

гласове: 1
|
Пуснато на: Thu Nov 29, 2007 4:05 pm Заглавие: |
|
|
а) Допускаме, че Алфред е казал истината.Според думите му, извършителят е Карло или Еди.От допускането че Алфред е казал истината, следва, че другите лъжат. Значи и Бено лъже.Тогава неговото твърдение, че не е извършител, е невярно,т.е Бено е извършителят . Стигнахме до извода, че двама са извършители, но по условие извършителят е само един. Значи, допускането ни, че Алфред е казал истината е невярно. Остава,че Алфред не е говорил истина или :Карло или Еди не са извършителите.
Тогава обвинението на Карло, че Еди е извършителят не е вярно.Значи Карло е лъжец, а оправданието на Еди е истина. Следователно Еди е казал истината.
Боне лъжи, значи той е извършителят. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети Може да прикачвате файлове Може да сваляте файлове от този форум
|
|