Регистрирайте сеРегистрирайте се

задача от С++(спешно)


 
   Форум за математика Форуми -> Информатика/Компютри
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
donika
Начинаещ


Регистриран на: 28 Nov 2007
Мнения: 8

Репутация: 1.6

МнениеПуснато на: Wed Nov 28, 2007 6:59 pm    Заглавие: задача от С++(спешно)

Да се напише програма, която по въведени n-числа от клавиатурата да се отпечати най-малкото, най-голямото и средно аритметичното.Моля ако можете да ми напишете програмата. Sad

Последната промяна е направена от donika на Wed Nov 28, 2007 7:54 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Реклама







Пуснато на:     Заглавие: Реклама

Върнете се в началото
me4o
Начинаещ


Регистриран на: 12 Apr 2007
Мнения: 34

Репутация: 6.3Репутация: 6.3Репутация: 6.3Репутация: 6.3Репутация: 6.3Репутация: 6.3

МнениеПуснато на: Wed Nov 28, 2007 7:04 pm    Заглавие:

И се затрудняваш, къде ?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
donika
Начинаещ


Регистриран на: 28 Nov 2007
Мнения: 8

Репутация: 1.6

МнениеПуснато на: Wed Nov 28, 2007 8:35 pm    Заглавие:

ми просто не мога да напиша програмата за най-малкото и най-голямото от n на брой числа, как ще стане, ако знаеш ми напиши цялата програмка плс. Sad
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
savage309
Напреднал


Регистриран на: 28 Feb 2007
Мнения: 277

Репутация: 39.6Репутация: 39.6Репутация: 39.6Репутация: 39.6
гласове: 3

МнениеПуснато на: Wed Nov 28, 2007 9:35 pm    Заглавие:

Амм : въведените числа направо ги редиш в масив, след това обхождаш и намираш най-малкото, най-голямото и средно аритметичното. Smile
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
donika
Начинаещ


Регистриран на: 28 Nov 2007
Мнения: 8

Репутация: 1.6

МнениеПуснато на: Wed Nov 28, 2007 10:04 pm    Заглавие:

Ама моля те, ако обичаш да ми напишеш цялата програма, защото нищо не разбирам! Smile
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
savage309
Напреднал


Регистриран на: 28 Feb 2007
Мнения: 277

Репутация: 39.6Репутация: 39.6Репутация: 39.6Репутация: 39.6
гласове: 3

МнениеПуснато на: Wed Nov 28, 2007 10:30 pm    Заглавие:

Това че нищо не разбираш не е добре .. натам задачите ще стават все по трудни.
Ето ти нещо примерно : http://code-bg.com/1168 , компилатор Visual Studio 6.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
donika
Начинаещ


Регистриран на: 28 Nov 2007
Мнения: 8

Репутация: 1.6

МнениеПуснато на: Wed Nov 28, 2007 10:39 pm    Заглавие:

мн мн мн ти благодаря Smile
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Irrefutable
Напреднал


Регистриран на: 15 Jul 2007
Мнения: 298
Местожителство: София
Репутация: 28.8Репутация: 28.8Репутация: 28.8
гласове: 5

МнениеПуснато на: Thu Nov 29, 2007 3:15 pm    Заглавие:

savage309 , това е грешно Smile

Първо
1) нямаш проверка за n и оставяш A[] неиницялизирано.
2) при n=0; имаш int mins = A[0]; int max=A[0];
така макс и мин стават някакво число каквото ти нямаш;
3) накрая имаш деление на 0

Второ
Отделно на това с нулата, още една грешка е double sum=0;
После почваш да събираш елементите от втория елемент на татъка.
Първия остава несъбран в сумата.

Wink Вземи си поправи кода. Тоест не знам дали е твой де...
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
savage309
Напреднал


Регистриран на: 28 Feb 2007
Мнения: 277

Репутация: 39.6Репутация: 39.6Репутация: 39.6Репутация: 39.6
гласове: 3

МнениеПуснато на: Thu Nov 29, 2007 4:14 pm    Заглавие:

Irrefutable написа:
savage309 , това е грешно Smile

Първо
1) нямаш проверка за n и оставяш A[] неиницялизирано.
2) при n=0; имаш int mins = A[0]; int max=A[0];
така макс и мин стават някакво число каквото ти нямаш;
3) накрая имаш деление на 0

Второ
Отделно на това с нулата, още една грешка е double sum=0;
После почваш да събираш елементите от втория елемент на татъка.
Първия остава несъбран в сумата.

Wink Вземи си поправи кода. Тоест не знам дали е твой де...

Това със сумата е грешно, просто тря'а да пише 0. За останалото се предполага, че ще бъдат въведени коректни данни или поне така се предполага в училищните задачи (ако не е така, се пише допълнително). Кода иначе съм го писал аз.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Grands
Редовен


Регистриран на: 31 Mar 2007
Мнения: 240

Репутация: 28.2Репутация: 28.2Репутация: 28.2
гласове: 5

МнениеПуснато на: Thu Nov 29, 2007 8:33 pm    Заглавие:

Код:
#incluse <iostream.h>
main ()
{int n,br=1,i;
float min,max,aver=0,a;
cout <<"Vavedete broya na chislata";
cin >>n;
cout <<"Vavedete chislata:";
cin >>a;
min=a;
max=a;
for (i=2;i<=n;i++)
{cin >>a;
if (a<min) min=a;
if (a>max) max=a;
aver+=a;
br++;}
cout <<min <<' ' <<max;
cout <<aver/br;}
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Irrefutable
Напреднал


Регистриран на: 15 Jul 2007
Мнения: 298
Местожителство: София
Репутация: 28.8Репутация: 28.8Репутация: 28.8
гласове: 5

МнениеПуснато на: Thu Nov 29, 2007 10:06 pm    Заглавие:

Чуваш ли се ?????
Имаш примерно 10 елемента.
Какво става , въвеждаш ги в масива с индекси от 0 до 9
След това какво става , сумата ти става 0
После за елементите от 1 до 9 ( без нулевия елемент) събираш сумата. И в крайна сметка първия елемент не ти оказва влияние.
Grands , ти пък да не останеш по-назад баце Wink
Цитат:
Vavedete broya na chislata
3
Vavedete chislata:
10
1
2
1 101

Пък за #incluse няма какво да говоря......
Въвеждаш 3 , 10 1 1
Какво става
сумата ти става 0 + 1 + 2
после делиш 3 на 3 и извеждаш 1 ...... вместо сумата да ти е 12 и да изведеш 4
Отделно на това и сливаш максималната стойност с средноаритметичното.

Въбще ли никога не гледате какво пишете, и съвсем ли никога не тествате това което пишете ?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
donika
Начинаещ


Регистриран на: 28 Nov 2007
Мнения: 8

Репутация: 1.6

МнениеПуснато на: Thu Nov 29, 2007 10:49 pm    Заглавие:

добре, след като знаеш как става защо не я напишеш. Smile
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
savage309
Напреднал


Регистриран на: 28 Feb 2007
Мнения: 277

Репутация: 39.6Репутация: 39.6Репутация: 39.6Репутация: 39.6
гласове: 3

МнениеПуснато на: Thu Nov 29, 2007 11:46 pm    Заглавие:

Аз не знам дали чета какво пишеш, но ти определно не четеш какво пишат другите ! Единия цикъл (2рия) просто трябва да започне от 0, това е грешката, пише го в предния ми пост (мне знам що съм го цъкнал 1), имам странното желание че просто имаш желание да говориш нещо .. хубаво е че разбираш, но това за проверката на валидността на данните си е издребняване за такъв тип задача (лично мнение). Кода съм тествал, разбира се, ср. сума не съм забелязал (очевидно).
Аз лично слагам край на флуда, безсмислено е.
Confused
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Irrefutable
Напреднал


Регистриран на: 15 Jul 2007
Мнения: 298
Местожителство: София
Репутация: 28.8Репутация: 28.8Репутация: 28.8
гласове: 5

МнениеПуснато на: Fri Nov 30, 2007 9:31 am    Заглавие:

savage309, нищо лично. написах отново нещата защото Grands беше постнал код с същата грешка и не се сдържах Wink
В предния ти пост пише
Цитат:
тря'а да пише 0.
Което за някой който не е чел моя пост няма да разбере нищо.
donika, ако аз я напиша, ти какво ще правиш?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
donika
Начинаещ


Регистриран на: 28 Nov 2007
Мнения: 8

Репутация: 1.6

МнениеПуснато на: Fri Nov 30, 2007 1:08 pm    Заглавие:

Аз ще я препиша хаха, не аз ако разбирах щях да си я напиша, но просто наистина не разбирам нищо иначе нямаше да я напиша тук а щях да си я напиша сама,разбираш ли?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Irrefutable
Напреднал


Регистриран на: 15 Jul 2007
Мнения: 298
Местожителство: София
Репутация: 28.8Репутация: 28.8Репутация: 28.8
гласове: 5

МнениеПуснато на: Fri Nov 30, 2007 1:23 pm    Заглавие:

Код:
#include <iostream>

using namespace std;

int main (){
    int n;
    cin>>n;
   
    if (n <=0){
       cout<<"NaN";
       return 0;
    }
    double tmp;
    cin>>tmp;
   
    double sum = tmp, min = tmp, max = tmp;
    for(int i = 1 ; i < n ; i++ ){
            cin>>tmp;
            sum+=tmp;
            if (min>tmp) min = tmp;
            else if (max<tmp) max = tmp;
    }
    cout<<sum/n<<" "<<min<<" "<<max;
    return 0;   
}
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
donika
Начинаещ


Регистриран на: 28 Nov 2007
Мнения: 8

Репутация: 1.6

МнениеПуснато на: Fri Nov 30, 2007 3:16 pm    Заглавие:

Много ти благодаря Smile
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
r2d2
VIP


Регистриран на: 28 Feb 2007
Мнения: 1936
Местожителство: in the galaxy (Far Far Away)
Репутация: 311.2Репутация: 311.2
гласове: 179

МнениеПуснато на: Fri Nov 30, 2007 3:43 pm    Заглавие:

Не е важно, да разбираш. Важното е, повече балъци!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Irrefutable
Напреднал


Регистриран на: 15 Jul 2007
Мнения: 298
Местожителство: София
Репутация: 28.8Репутация: 28.8Репутация: 28.8
гласове: 5

МнениеПуснато на: Fri Nov 30, 2007 4:26 pm    Заглавие:

r2d2, прав си че не е важно да разбираш. Ясно е че donika няма да стане програмист.
Дали ще има 6 или 2 на домашното, за мен е без значение.
Приницпно е по-лесно да напиша 10 реда код вместо 10 реда обяснение как да си направи кода.
Много хора са против пиаснето на домашни/курсови и всякакви подобни в нета.
В крайна сметка обаче, този който губи е човекът, който не си е написал курсовата. А е помолил за помощ. Той не е научил, той не е разбрал. Проектите общо взето са безсмислени и пари от това не се изкарват.
От друга страна човека направил курсовата явно си е решил за себе си че има смисъл да я направи. Може би този пост е загуба на време за мен, но в момента съм в почивка и без друго Wink
Някой после ще каже: Да ама тези хора дето не си пишат курсовите после пак изкарват висше пък нищо не знаят. Това също е без значение. Дали някой би взел на работа програмист който няма никакъв опит и пише бавно. Или ще вземат човек който има повече опит и за развлечение пише кодове по форумите Wink
И с какво се различава да решиш една задача в topcoder или uva, с това да напишеш домашното на някой. В крайна сметка задачата колкото и елементарна си е подготовка за Купата на Декана в неделя Wink
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
tiufleka
Начинаещ


Регистриран на: 15 Apr 2008
Мнения: 17

Репутация: 1.1

МнениеПуснато на: Tue Apr 15, 2008 6:18 pm    Заглавие: Еххх рибята

Който не знае, по добре да не говори Twisted Evil
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
КММ1
Начинаещ


Регистриран на: 04 Jan 2009
Мнения: 6
Местожителство: г.Враца

МнениеПуснато на: Sun Jan 04, 2009 4:12 pm    Заглавие:

Здравейте приятели,имам нуйда от помощ!Немога да направя една задачка на C++.
А сам го закасал!Моля за помощ.
Ето я и задачката.

В магазин за строителни материали е въведена автоматизирана обработка на
операциите по доставака и продажба на материалите.Информацията е записана в файл,
като за всеки материал са въведени следните данни:
-код на материала - 8-цифрово цяло число:
-наименование на материала - символен низ до 20 символа:
-налично количество:
-еденична мярка:
-минимално необходимо количесво:
-максимало допустимо количесво:
-цена на едро:
-цена на дребно:
-дата на последната доставка:
Да се състави програма,която:
1:Да извежда справка за наличните материали по зададен код или наименование.
2:Да извежда справка за доставени след определена дата материали по зададен код
или наименование.


Това е приятели,моля за помощ.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
bugget
Начинаещ


Регистриран на: 20 Jan 2009
Мнения: 35
Местожителство: plovdiv
Репутация: 2.3Репутация: 2.3

МнениеПуснато на: Tue Jan 20, 2009 8:41 pm    Заглавие: a

аз знамм че Това е електронен учебник по програмиране на C++ на елементарно ниво. В кратки уроци са представени стъпките, чрез които лесно да се научите да програмирате. Уроците са предназначени за ученици 9-12 клас.Този сайт няма претенции изчерпателно да представи езика и неговите възможности.

Използваният компилатор е Borland C++ 3.1 и на него са тествани всички приложени програми.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение AIM Адрес Yahoo Messenger MSN Messenger
Покажи мнения от преди:   
   Форум за математика Форуми -> Информатика/Компютри Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

 
Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети
Може да прикачвате файлове
Може да сваляте файлове от този форум
Copyright © 2005-2021 math10.com.