Регистрирайте се
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
zinaida Начинаещ

|
Пуснато на: Mon Oct 29, 2007 11:07 am Заглавие: Трудни задачи |
|
|
Здравейте!Аз съм нова във форума и бих искала да помоля за помощ за решаването на няколко задачи.
Да се намерят всички естествени числа,които са точни кубове,последната им цифра не е 0 и след зачеркване на последните им 3 цифри ,отново се получават точни кубове.
Даден е ABCD,в който ъгъл DAB=60,ъгъл ABC=90 и ъгълBCD=120.АС и ВD се пресичат в точка М,като ВМ=1 и MD=2.Да се намери лицето на ABCD.
В триъгълник АВС точка М е среда на ВС,N-среда на АС.Н-пета на височината през ъгъл ABC.Правата перпендикулярна на ъглополовящата на ъгъл HMN пресича Ас в точка Р,така че HP=(AB+BC)/2 и ъгъл НМN=45.Дасе докаже,че триъгълник АВС е равнобедрен и да се намери лицето на триъгълник АВС ако НМ=1. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Реклама
|
Пуснато на: Заглавие: Реклама |
|
|
|
|
|
|
 |
r2d2 VIP

Регистриран на: 28 Feb 2007 Мнения: 1936 Местожителство: in the galaxy (Far Far Away)
   гласове: 179
|
Пуснато на: Mon Oct 29, 2007 9:30 pm Заглавие: |
|
|
Тези (геометричните) задачи, с материал за кой клас трябва да се решат.
И една молба, пускай отделните задачи в отделни теми. |
|
|
 |
zinaida Начинаещ

|
Пуснато на: Tue Oct 30, 2007 7:32 am Заглавие: |
|
|
| С материал за осми клас.А за задачите вече ще знам да ги пускам в отделни теми. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети Може да прикачвате файлове Може да сваляте файлове от този форум
|
|