Регистрирайте се
Системи - ПЛС Спешно - трябва ми за утре ... :(
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
natsume Начинаещ
  гласове: 1
|
Пуснато на: Wed Oct 10, 2007 5:40 pm Заглавие: Системи - ПЛС Спешно - трябва ми за утре ... :( |
|
|
Благодаря за вниманието, за съжаление късно се сетих за възможността да пиша във форума.
Та задачата ми е да напиша две системи от линейни уравнения (от първа степен), една която няма решение и една която има безброй много решения. Аз такива мога да намеря от сборник но трудното, е че трябва да ги обясня, и по-точно мисля че трябва по някаква формула да получа уравненията, но не се сещам как ако изобщо мисля в правилната посока.
Ето две системи:
|3 - 2y = 2x
|x + y = 7 <-- тази няма реш
|x - y =5
|3x - 3y = 15 <-- тази има безброй много
Мога да ги реша, и да начертая решенията им графично, проблема, е че тези ги извадих от сборник, а май трябва да тръгна отзад напред и да създам уравненията по формула, но нз коя и как, пак повтарям ако изобщо мисля в правилната посока.
Трябва ми за утре, плс който може да помогне.  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Реклама
|
Пуснато на: Заглавие: Реклама |
|
|
|
|
|
|
 |
soldier_vl VIP
   гласове: 22
|
Пуснато на: Wed Oct 10, 2007 5:50 pm Заглавие: |
|
|
Правилно разсъждаваш!
За да създадеш система, която няма решение първо напиши едно уравнение от първа степен няма значение какво (примерно х-8=у)
След това напиши второ уравнение, такова че като се замести у в първото уравнение х да падне и да се получи уравнение от вида 0х=z, z различно от 0 (в нашия случай у=х+3)
За да създадеш система, която има безброй решения първо напиши едно уравнение от първа степен няма значение какво (примерно х-8=у)
След това напиши второ уравнение, такова че като се замести у в първото уравнение х да падне, но и свободните числа да паднат и ще се получи уравнение от вида 0х=0 (в нашия случай у=х-
Ако се замислиш малко повече ще напишеш и системи, при които коефициентите пред х и у ще са различни от 1, просто трябва малко повече нагласяне! |
|
|
 |
natsume Начинаещ
  гласове: 1
|
Пуснато на: Wed Oct 10, 2007 6:18 pm Заглавие: |
|
|
Еее, soldier_vl, благодаря ти много, схванах го.  |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети Може да прикачвате файлове Може да сваляте файлове от този форум
|
|