Регистрирайте се
Стачкуват ли повечето учители във вашето училище?
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Стачкуват ли повечето учители във вашето училище? |
| Да |
|
81% |
[ 13 ] |
| Не |
|
12% |
[ 2 ] |
| Почти никой учител не стачкува |
|
6% |
[ 1 ] |
|
| Общо гласове : 16 |
|
| Автор |
Съобщение |
administrator Site Admin
Регистриран на: 12 Oct 2005 Мнения: 284 Местожителство: София(Варна)
      гласове: 14
|
Пуснато на: Tue Sep 25, 2007 10:23 am Заглавие: Стачкуват ли повечето учители във вашето училище? |
|
|
Стачкуват ли повечето учители във вашето училище?
Како мислите за исканията им? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Реклама
|
Пуснато на: Заглавие: Реклама |
|
|
|
|
|
|
 |
tanas Напреднал
     гласове: 10
|
Пуснато на: Tue Sep 25, 2007 2:23 pm Заглавие: Re: Стачкуват ли повечето учители във вашето училище? |
|
|
| teacher написа: | Стачкуват ли повечето учители във вашето училище?
Како мислите за исканията им? | В моето училище(МГ "Ат.Радев"-Ямбол) стачкуват всички без 4-5 учители, като единият е директорът - Г-н Иванов, понеже като такъв той няма право да стачкува, а един от останалите кара часове по настояване на учениците си, на които им предстоят матури.
Относно мнението ми за исканията им... мисля че заслужават 100% увеличение на заплатите, но е някак си трудно изпълнимо. |
|
|
 |
Saposto_MM Напреднал

гласове: 67
|
Пуснато на: Tue Sep 25, 2007 2:54 pm Заглавие: |
|
|
100% за някой, но за други...
Иначе и при нас (ОМГ, Пловдив) учителите стачкуват.
ПП. Втората част на изречението, с което започнах отговора, не се отнася за учители от ОМГ . |
|
|
 |
Pinetop Smith Фен на форума

гласове: 87
|
Пуснато на: Tue Sep 25, 2007 3:19 pm Заглавие: |
|
|
В ПМГ Хасково стачкуват повечето учители.
Аз подкрепям исканията им, но не желая дълги ваканции, защото изпускаме много материал. Тъпото е, че най-вероятно няма да ги удовлетворят(исканаията) и отново ще я има ситуацията някакъв шофьор-селянин да получава 800-1200 лева, а учителите - 300. |
|
|
 |
xyz Напреднал
     гласове: 12
|
Пуснато на: Tue Sep 25, 2007 5:26 pm Заглавие: |
|
|
Относно исканията им, считам че не знаят как да си ги поискат. Ето например, в часовете могат да си преподават каквото си поискат, не само по материала. Така например могат да "обясняват" на учениците, че:
- правителството са идиоти
- повечето от бизнесмените престъпници
- рекламите по телевизията - пълна измама
- и т.н.
при това да използват достатъчно аргументи, за да бъдат убедителни.
Такива действия, въпреки че са незаконни ще имат доста по-добър ефект. Това ще е доста по-правилно действие, отколкото да ущетяват децата. Междо другото нивото на заплатите им също е "незаконно" в някакъв смисъл и прилича на геноцит. |
|
|
 |
administrator Site Admin
Регистриран на: 12 Oct 2005 Мнения: 284 Местожителство: София(Варна)
|
Пуснато на: Tue Sep 25, 2007 5:42 pm Заглавие: |
|
|
Имам един приятел. Беше учител по немски в една от езиковите гимназии в София.
Скоро напусна и сега си подава документите за сотаджия.
Каза ми, че ако увеличат заплатите(поне 500 лв.) пак ще стане учител.
Иначе с тази заплата не може да се преживява. |
|
|
 |
Dream_Works Начинаещ

|
Пуснато на: Tue Sep 25, 2007 8:13 pm Заглавие: |
|
|
| Според мен, на този етап да се иска 100% увеличение на учителските заплати не е коректно. Причините за това са няколко и в тях не влиза това, че не заслужават увеличение. Напротив. Всички в тази държава заслужават достойно заплащане за своя труд. Но възможно ли е това увеличение? Едно е да искаш, друго е да може, трето е да стане! Някъде четох, че за да се осъществят исканията на учителите са необходими допълнително 500 млн. лв. (поправете ме ако греша, може и така да е). Е... как е възможно да се заделят 500 млн. лв допълнително, при положение, че няма от къде да се вземат??? Не са учителите най-зле.... ами медицинските сестри? - 180 - 300 лв. в масовия случай и това за сметка на денонощни дежурства, психическо натоварване и пр. Не заслужават ли и те да получат 100 % увеличение на заплатите (100% дори е малко за това, което правят). След това идва въпросът с частните уроци?! Нека има частни уроци щом са полезни за учениците и носят доходи на преподавателите. В това няма нищо лошо, но защо тези пари не се декларират и за тях данъци реално не се плащат?? Ако се пресметне с колко млн. ежегодно е ощетена държавата, то за няколко години каква ли сума би се получила???? После е въпросът и за производителността на труда в Р България... е как е възможно да се иска увеличение със сто процента, при положение, че ти не произвеждаш за толкова, че твоя труд не струва толкова, че не влагаш това, което трябва? Онзи ден казаха, че ако производителността на труда се увеличи с еди колко си процента годишно, ще настигнем ЕС 15 до 2040 година, ако ли не - НИКОГА? 2040год. аз ще съм точно на 55 и какво ще разбера в крайна сметка от цялата тази работа? Почти нищо! Но според мен тези изследвания не са коректни и некоректно се обявяват нещата. Следващият проблем идва в сферата на науката. Вземете например докторантите. За това, че някой е решил да се отдаде на науката той получава стипендия от 250 лв. месечно! 250 лв.??? Идва моментът да се запиташ "Не е ли по-добре да си направя градинка, да гледам плодове и зеленчуци, вместо да пиша докторантура?" Защото драги форумци излиза така, че ако се захванеш точно с това - плод / зеленчук, реално ще изкарваш повече! Е, справедливо ли е това? Кажете ми?! Докога науката ще се поставя на заден план заради други, не толкова важни сфери за по-голяма част от населението на Р България.(вж. бюджета за 2007г.). Ето защо според мен 100% увеличение на които и да е заплати е просто нереално! Нека искат хората - всеки има право да иска да живее добре! И когато сферата, в която работи не осъществява това му желание, какво прави той? - Търси ново поприще, където неговото желание ще бъде удовлетворено! |
|
|
 |
zhivo_zad Редовен

|
Пуснато на: Wed Sep 26, 2007 8:24 am Заглавие: |
|
|
| Аз съм от ПМГ в Стара Загора .В нашето училище никой не стачкува и немислят да стачкуват.Според преподавателите ни е тъпо да се стачкува точно по този начин. |
|
|
 |
xyz Напреднал
     гласове: 12
|
Пуснато на: Wed Sep 26, 2007 8:56 am Заглавие: |
|
|
Здравей Dream_Works,
Моята гледна точка е доста по-различна от твоята. Затова я помествам по-долу, като ти отговарям на твоите въпроси. Целта ми не е да започваме спор, а само още едно мнение. Не се дразни, че на места говоря твърде грубо, просто така си говоря (не е насочено срещу теб, а и това е само мое мнение, което не е казано че е вярното (нямам строго доказателство на твърденията си )).
>Е... как е възможно да се заделят 500 млн. лв допълнително, при положение, че няма от къде да се вземат???
Много лесно, имайки пред вид, че сивата икономика е правителствено подкрепена (не е нужно да си експерт, за да разбереш тази проста истина). Просто ще ги хванат малко по-яко "за гушите" и веднага ще се намерят пари.
>Не са учителите най-зле...
Напълно съм съгласен!!! Освен медицинските сестри, които спомена трябва да добавиш и лекарите, които взимат около 300 лева, пак за работа с много напрежение. Всички те заслужават 100% увеличение на заплатите.
>но защо тези пари не се декларират и за тях данъци реално не се плащат??
Dream_Works направи една малка сметка: Укритият данъкът от някъкъв урок и 300 лева заплата на за всеки месец и то при същата работа? Естествено е, че като си уяден яко, че за да преживяваш се налага дори и да мамиш. Ако им повишат заплатите и продължат с частните уроци, без да ги декларират - тогава наистина съм съгласе, че трябва "да ги подгонят".
>че твоя труд не струва толкова
Това е още една промивка на мозъка, която си чувал по телевизията! Добре съгласен съм, че труда полаган от западняците е по-добър от този тук (то и за това може да се поспори). Но помисли си: 20 пъти по-добре да работят (каквото е съотношението на заплатите) - това е пълна глупост, и се чудя, че все още има хора, които да се вързват на тази правителствена измислица.
>Идва моментът да се запиташ "Не е ли по-добре да си направя градинка, да гледам плодове и зеленчуци, вместо да пиша докторантура?"
Тези които се занимавас с наука, не остават за дълго в България (освен малки изключения). Като отидат на запад, започват да работят по науките си със заплащане "като местните хора", защото на запад дефицитът от научни работници е ужасен. Така че тях не ги мисли.
>Защото драги форумци излиза така, че ако се захванеш точно с това - плод / зеленчук, реално ще изкарваш повече!
Не се заблуждавай - земеделието е, а и от доста време е на чиста загуба. Затова на запад има дотации от държавата. От земеделие не се печели, а само от търговия. Изкупната цена на млякото е 30 стотинки, докато сиренето струва към 8 лева (е доста грубо закръглено). |
|
|
 |
soldier_vl VIP
   гласове: 22
|
Пуснато на: Sun Oct 07, 2007 12:02 pm Заглавие: |
|
|
| В мойто училище всички учители стачкуват, но все пак те бяха инициятори на стачката(9ФЕГ). |
|
|
 |
Methuselah VIP

гласове: 20
|
Пуснато на: Sun Oct 07, 2007 12:43 pm Заглавие: |
|
|
В моето училище пък никой не стачкува  |
|
|
 |
Nona Напреднал

гласове: 163
|
|
|
 |
Spider Iovkov VIP

гласове: 129
|
Пуснато на: Tue Oct 16, 2007 3:49 pm Заглавие: |
|
|
| Всичките до един. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети You cannot attach files in this forum Може да сваляте файлове от този форум
|
|