Регистрирайте се
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
krasy Начинаещ

|
Пуснато на: Fri Sep 21, 2007 9:34 pm Заглавие: Помощ за една задачка |
|
|
Хееееееелп !!!!! Може ли някой да ми помогне с тези две задачи,защото учителката ми е болна и няма кой да питам! Аз не съм в 7ми клас,ама смятам,че вие ще ми помогнете .
1.От два града,разстоянието между които е 50км,тръгват един срещу друг двама велосипедисти-първият в 8 часа,а вторият 20 минути по-късно.Скоростта на първия велосипедист е 20км/ч ,а на втория 60% от тази на първия.Да се определи в колко часа разстоянието между двамата велосипедисти ще бъде 22км (преди да се срещнат)
2.Измеренията на правоъгълен паралелепипед се отнасят както 2:3:4,а сборът им е 60% от най-голямото естествено число,което е кратно на 2 и 5.Намерете лицето на повърхнината и обема на пирамидата
Благодаря предварително !  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Реклама
|
Пуснато на: Заглавие: Реклама |
|
|
|
|
|
|
 |
Spider Iovkov VIP

гласове: 129
|
Пуснато на: Sat Sep 22, 2007 6:26 am Заглавие: |
|
|
V=(8/3)2? S=112/3?
Формула за лице повърхнина на правоъгълен паралелепипед:S=2(аb+bc+ca).
Формула за обем на правоъгълен паралелепипед:V=abc. |
|
|
 |
maia Редовен
    гласове: 2
|
Пуснато на: Sat Sep 22, 2007 8:05 am Заглавие: |
|
|
Ако положим с х времето на първия, то времето на втория ще бъде х-20/60=х-1/3 часа; скоростите са съответно: 20 км/ч и 60% от 20= 12 км/ч, при задачите със срещи се използува зависимостта S1+S2=S, или в нашия случай: 20x +12(x-1/3)=50-22, така намираш колко време е пътувал първия и прибавяш към часа на тръгване  |
|
|
 |
krasy Начинаещ

|
Пуснато на: Mon Sep 24, 2007 9:07 pm Заглавие: |
|
|
Много благодаря  |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети You cannot attach files in this forum Може да сваляте файлове от този форум
|
|