Регистрирайте сеРегистрирайте се

Java


 
   Форум за математика Форуми -> Информатика/Компютри
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
МАШИНАТА
Начинаещ


Регистриран на: 01 Jun 2006
Мнения: 59
Местожителство: СОФИЯ
Репутация: 12.4

МнениеПуснато на: Tue Jun 06, 2006 9:28 pm    Заглавие: Java

tron написа:
Tova e zada4ata:
Дадени са два едномерни масива А (а1, а2,...,аn) и В (b1, b2,...,bn) с брой елементи n. Да се формира нов масив С с 2n на брой елементи, образувани по следния начин:
а1, b1, а2, b2...,аn , bn
Сортирайте новополучения масив във възходящ ред


Пич, ето ти я задачката на джава. Старах се да я изпипам докрай:

import javax.swing.*;

class ProbaFArray{
public static void main (String[] args){

int n;
do{
String s= JOptionPane.showInputDialog("vyvedi cialo ot 5 do 15");
n= Integer.parseInt(s);
}while(n>0);
//wywejdame n>0 w do-while cikyla

int[] a = new int[n];
int[] b = new int[n];

for (int i=0; i<n; i++){
a[i]= randomInt(-20, 20);//interwal ot stojnostite za masiwa a
b[i]= randomInt (-20, 20);//interwal ot stojnostite za masiwa b
}
for(int i=0; i<n; i++){
System.out.println(a[i] + "\t" + b[i]);
}
System.out.println("************");

int[] c = new int[2*n];//definirane na masiva c
for(int i=0; i<n; i++){
c[2*i]=a[i];
c[2*i+1]=b[i];
}
//zapylwane sys stojnosti na masiva c ot masivite a i b wyw for cikyla
printArr(c);//printirane na c
boolean p;
do{
p= false;
for(int i= 0; i<c.length-1; i++){
if(c[i] > c[i+1]){
int k= c[i]; c[i]= c[i+1]; c[i+1]= k;
p= true;
}
}
}while(p);
//sortirane na masiva c po metoda na mehur4eto (bubble sort)

System.out.println("************");
printArr(c);//printirane na sortiraniq masiv c



}

public static int randomInt(int a, int b){//metod za proizwolnite stojnost
double d= Math.random();
return (int)(d*(b-a+1) + a);
}
public static void printArr(int[] c){//metod za printirane na ednomeren masiv
for(int i=0; i<c.length; i++){
System.out.println(c[i]);
}
}

}
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Yahoo Messenger MSN Messenger
Реклама







Пуснато на:     Заглавие: Реклама

Върнете се в началото
МАШИНАТА
Начинаещ


Регистриран на: 01 Jun 2006
Мнения: 59
Местожителство: СОФИЯ
Репутация: 12.4

МнениеПуснато на: Tue Jun 06, 2006 9:57 pm    Заглавие:

И следващия път дай нещо, което да ме затрудни. Cool Cool Cool
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Yahoo Messenger MSN Messenger
Infernum
Фен на форума


Регистриран на: 23 Mar 2006
Мнения: 740

Репутация: 86.6Репутация: 86.6
гласове: 20

МнениеПуснато на: Tue Jun 06, 2006 10:11 pm    Заглавие:

Xe-Xe!
Optimist
Smile
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
МАШИНАТА
Начинаещ


Регистриран на: 01 Jun 2006
Мнения: 59
Местожителство: СОФИЯ
Репутация: 12.4

МнениеПуснато на: Tue Jun 06, 2006 10:13 pm    Заглавие:

Question Question Question Question Question Question
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Yahoo Messenger MSN Messenger
DaDragon
Начинаещ


Регистриран на: 16 Nov 2006
Мнения: 3

Репутация: 5.9Репутация: 5.9Репутация: 5.9Репутация: 5.9Репутация: 5.9

МнениеПуснато на: Thu Nov 16, 2006 6:11 pm    Заглавие:

ми хубаво Cool
задачата е следната:
даден е произволен фаил(word) да кажем някоя книжка
(100 000 думи).да се изготви стандартен алгоритъм който обхожда файла и съставя речник от най честите думи

ако ти е лесна ето още две:
1.Да се потвърди съществуването на файл по дадено заглавие
не бива да се използват променливи

2.Влез в предпроцесора(C++ го има) и задай скрийнсейвър чрез програмата Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
phantom88
Редовен


Регистриран на: 06 Dec 2006
Мнения: 137

Репутация: 21.3Репутация: 21.3
гласове: 1

МнениеПуснато на: Mon Dec 18, 2006 8:08 pm    Заглавие:

Задачата за двата масива ме заинтересова,но другите,които все още нямат решение са много трудни.Така мисля като чета условията им. Rolling Eyes
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
werdegang
Начинаещ


Регистриран на: 27 Sep 2007
Мнения: 66
Местожителство: България
Репутация: 10.3
гласове: 3

МнениеПуснато на: Sun Aug 03, 2008 12:07 pm    Заглавие: oshte edna zadacha za java .. speshnooo!!!

Zdraveite! Pyrvo se iyvinqvam za latinicata no ne sym v Bylgariq i nqmam kirilica. Sad Speshno mi trqbva ako nqkoi moje da mi pomogne ili napytstviq ili celiq script za igrata skip bo napisana 4rez java. Tova e link kym usloviqta na igrata http://en.wikipedia.org/wiki/SKIP-BO
Blagodarq predvaritelno Smile
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
nikolavp
Фен на форума


Регистриран на: 20 Apr 2008
Мнения: 701

Репутация: 63.6
гласове: 13

МнениеПуснато на: Sun Aug 03, 2008 1:36 pm    Заглавие: Re: oshte edna zadacha za java .. speshnooo!!!

werdegang написа:
Zdraveite! Pyrvo se iyvinqvam za latinicata no ne sym v Bylgariq i nqmam kirilica. Sad Speshno mi trqbva ako nqkoi moje da mi pomogne ili napytstviq ili celiq script za igrata skip bo napisana 4rez java. Tova e link kym usloviqta na igrata http://en.wikipedia.org/wiki/SKIP-BO
Blagodarq predvaritelno Smile
Къде учиш ? Mad Mad
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Fed
VIP


Регистриран на: 24 May 2007
Мнения: 1136
Местожителство: София (Русе)
Репутация: 113.3
гласове: 33

МнениеПуснато на: Sun Aug 03, 2008 2:01 pm    Заглавие:

http://www.math10.com/informatika/ Mad

http://www.math10.com/informatika/pravila-forum.html : 8.

Ключ!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:   
   Форум за математика Форуми -> Информатика/Компютри Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

 
Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети
Може да прикачвате файлове
Може да сваляте файлове от този форум
Copyright © 2005-2021 math10.com.