Регистрирайте се
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
no_math-no_fun Начинаещ

|
Пуснато на: Tue Sep 11, 2007 6:35 pm Заглавие: Задача |
|
|
Задачи от типа, в една купа има 4 бели, 2 зелени и 5 черни топчета, каква е вероятността ако бръкнем да извадим 1 бяло (без връщане) ги решавам без проблем, това е лесно.
Но как се решава тази задача?!
Например: Имаме две купи, в едната има 2 бели и 3 черни топки за голф, във втората има 3 бели и 1 черна топки за голф. От първата купа вадим една топка и я поставяме във втората. Каква е вероятността ако бръкнем във втората купа да извадим 1 бяла топка, естествено без да гледаме!
Нещо ми бяга логиката, първо да се гледа вероятността какво е извадено от първата купа... надали, по-скоро се решава ситуацията за двете купи заедно, обаче за това формула има ли? Как се решава?! Някой може ли да ми покаже?
Давам си оставката ако и тази задача е лесна!  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Реклама
|
Пуснато на: Заглавие: Реклама |
|
|
|
|
|
|
 |
Irrefutable Напреднал

гласове: 5
|
Пуснато на: Wed Sep 19, 2007 1:20 pm Заглавие: |
|
|
Дай си оставката.
Шанса да извадим от втората купа черна топка е 1/5 + 1/5 * 3/5 =
Или по-точно, шанса да вземеме черната от 5-те общо (5-са щото сме прибавили една вече) + шанса да извадим петата топка * шанса и тя да е била черна ... 32% |
|
|
 |
no_math-no_fun Начинаещ

|
Пуснато на: Thu Sep 20, 2007 10:13 pm Заглавие: |
|
|
Ами вземай ми я То се е видяло
Мерси. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети Може да прикачвате файлове Може да сваляте файлове от този форум
|
|