Регистрирайте се
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
vIksiTyYy Начинаещ

|
Пуснато на: Tue Sep 11, 2007 12:17 pm Заглавие: Задачи... |
|
|
Околната повърхнина на един куб е 16 пъти по-голяма от тази на друг куб.Отношението на обемите на кубовете е?
Верен отг:64
-------------------------------------------
Лицето на повърхнината на един куб е шест пъти по-голямо от лицето на околната повърхнина на друг куб.Колко пъти обемът на първия куб е по-голям от обема на втория куб?
Верен отговор:8 пъти
------------------------------------------
Ако а=НОК(6,9),b==НОК(3,5),c==НОК(2.3.9),то за числата a,b и с е в сила:
а)а>b>c
б)c>b>a
в)a=c>b
г)a=b>c
Верен отговор е в)
------------------------------------------
Броят на различните прости числа, които са делители на всички двуцифрени числа, записани с еднкави цифри е?
Верен отговор:7
Моля ви помогнете ми за тези задачки мн ви моля!!!! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Реклама
|
Пуснато на: Заглавие: Реклама |
|
|
|
|
|
|
 |
Pinetop Smith Фен на форума

гласове: 87
|
Пуснато на: Fri Sep 14, 2007 6:03 pm Заглавие: |
|
|
1 зад.
Да означим ръба на единия куб с х, а на другия - с у. Имаме 4х2 = 16.4у2, х2 = 16у2, х = 4у. Така имаме, че х3 = 64у3. Получихме отговора ти.
2 зад.
Е тази признавам, че мазно е зададена - сравняват пълната с околната Аз затова се чудя що отговорите не излизат, пък не съм я видял тая пуста околна.
Пак ръбовете са х и у.
6х2 = 6.4у2, х2 = 4у2, х = 2у. Така имаме х3 = 8у3 и получаваме отговора ти.
3 зад.
НОК = Най-малко общо кратно. Гложди ме съмнение, че не знаеш какво е НОК, иначе би решила задачката. Това е най-малкото число, на което се делят дадени няколко числа.
а = 18
b = 15
c = 18
a=c>b
4 зад.
Напиши си ги в една редичка деветте числа, запиши им простите числа, които са делители и ги преброй, какво й е сложното на задачата
ПП: Само дето ми се струва, че отговорът е сбъркан. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети Може да прикачвате файлове Може да сваляте файлове от този форум
|
|