Регистрирайте се
Аркустангенс или тангенс?
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
KronosBG Начинаещ

|
Пуснато на: Wed Sep 05, 2007 10:10 pm Заглавие: Аркустангенс или тангенс? |
|
|
Здравейте, мн е важно да разбера, при каква зависимост в задача се използва тангенс, и при каква аркустангенс. Не сам сигорен дали задавам правилно въпроса, но дано ме разберете. Интересувам се кога в задача се използва едното и кога другото. Става въпрос за висша математика задача по електротехника. Интересното е че навсякъде по учебници и справочници пише че се използва тангенс, а лекцийте на доцентите и решението на задачата са с аркустангенс. И съм мн мн объркан. Моля да помогнете ако можете. Мн е спешно. Благодаря предварително. 
Последната промяна е направена от KronosBG на Wed Sep 05, 2007 10:13 pm; мнението е било променяно общо 1 път |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Реклама
|
Пуснато на: Заглавие: Реклама |
|
|
|
|
|
|
 |
uktc VIP

гласове: 15
|
Пуснато на: Wed Sep 05, 2007 10:12 pm Заглавие: |
|
|
| От математическа гледна точка може и двете да се ползват. |
|
|
 |
KronosBG Начинаещ

|
Пуснато на: Wed Sep 05, 2007 10:16 pm Заглавие: :) |
|
|
| Ами благодаря за барзия отговор но той не ми помага мн. Ако някои знае нещо повече да каже моля. Благодаря предварително. |
|
|
 |
Infernum Фен на форума

гласове: 20
|
Пуснато на: Wed Sep 05, 2007 10:38 pm Заглавие: |
|
|
Функциите тангенс и аркус тангенс са взаимно обратни функции. Така че, където ползваш тангенс, там може да ползваш и аркустангенс, няма никакво значение. Въпросът е, че ако имаш тангенса на нещо, чрез аркустангенса намираш нещото и обратно.
Например, ако ти е дадено, че tg x = 2, то x = arctg 2 и обратно - ако ти е дадено, че arctg y = 1, то y = tg 1. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети Може да прикачвате файлове Може да сваляте файлове от този форум
|
|