| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
administrator Site Admin
Регистриран на: 12 Oct 2005 Мнения: 284 Местожителство: София(Варна)
      гласове: 14
|
Пуснато на: Sun May 28, 2006 10:08 am Заглавие: Математика и информатика |
|
|
Измества ли информатиката интереса към математиката?
Има ли стимул за изучаване на математика? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Реклама
|
Пуснато на: Заглавие: Реклама |
|
|
|
|
|
|
 |
tron Начинаещ

|
Пуснато на: Sun May 28, 2006 10:49 am Заглавие: Re: Математика и информатика |
|
|
| Да, предпочита се пред математиката, но трябва да се знае, че ако искаш да станеш отличен програмист без математиката не може, ако ли пък ти е достатъчно да знаеш само как да работиш с програмите без да знаеш нещо повече за тях, какво става "вътре" не ти е нужна математиката. |
|
|
 |
МАШИНАТА Начинаещ

|
Пуснато на: Fri Jun 02, 2006 10:29 am Заглавие: Re: Математика и информатика |
|
|
| tron написа: | | ако искаш да станеш отличен програмист без математиката не може |
Абсолютно!
Пак си хваля специалността...
Ама вземете информатиката или компютърните науки в СУ. Каква математика учат? Конспектите им по математиките сравнени с моя (Мат. и Инф.) са орязани. От тоз въпрос нямат това, от оня онова или въобще липсва...
Божо Сендов(зам. декана на ФМИ по стопанската дейност) казва: "Математика и Информатика я уважавам като специалност повече от другите. От 100 човека в информатиката ще излязат 80 програмисти, а от 50 човека от Математика и Информатика, ще излязат трима-четирима, ама наистина програмисти! |
|
|
 |
sali Начинаещ

|
Пуснато на: Sat Sep 16, 2006 7:02 pm Заглавие: Re: Математика и информатика |
|
|
| teacher написа: | Измества ли информатиката интереса към математиката?
Има ли стимул за изучаване на математика? | Открай време интереса към математиката никакъв го няма.Тя се учи само за да можеш да влезеш в по свястно училище,а иначе си е пълна скука.В информатиката е бъдещето,така си е.. |
|
|
 |
sali Начинаещ

|
Пуснато на: Sat Sep 16, 2006 7:02 pm Заглавие: Re: Математика и информатика |
|
|
Открай време интереса към математиката никакъв го няма.Тя се учи само за да можеш да влезеш в по свястно училище,а иначе си е пълна скука.В информатиката е бъдещето,така си е.. |
|
|
 |
sali Начинаещ

|
Пуснато на: Sat Sep 16, 2006 7:03 pm Заглавие: Re: Математика и информатика |
|
|
Открай време интереса към математиката никакъв го няма.Тя се учи само за да можеш да влезеш в по свястно училище,а иначе си е пълна скука.В информатиката е бъдещето,така си е.. |
|
|
 |
the_faro Начинаещ

|
Пуснато на: Mon Sep 18, 2006 9:21 am Заглавие: |
|
|
| Аз откакто се помня харесвам математиката и информатиката горе долу еднакво. Иначе съм виждал програмисти които си нямат и понятие от математика и не са чак толкова добри програмисти. Но като цяло, според мен, към информатиката има повече интерес. Имайте предвид че вече излезнаха езици на по високи нива за които не е нужно да знаеш кой знае колко математика за да програмираш на тях. Нужно е обаче да познаваш операциите в процесора за да програмираш пълноцено. А за да правиш това трябва да познаваш теорията на числата перфектно. |
|
|
 |
MuTaKa Редовен
    гласове: 2
|
Пуснато на: Tue Sep 19, 2006 4:14 pm Заглавие: |
|
|
Ми математиката е една от най-старите и консервативни науки. Това, което се открива в момента или не става обществено достояние или ако не може да бъде контролирано се отрича от математическата общност. Това е защото тази общност няма интерес математиката да се олекотява като дисциплина. Офицялните решения на задачи, които се дават по изпити и състезания обикновено са тежки и грозни по три листа. Ако някой предложи нещо по-елегантно не му обръщат внимание. Не можеш да станеш програмист без да разбираш математика. Да, има нови езици, на които можеш да "пишеш" само с мишката. Ако ги нямаше тия езици закона на Мур нямаше да е верен Новите програмисти изобщо нямат математическа логика и не се и опитват да оптимизират софтуера си. Вместо това пишат "на кило" и казват "Купете си по-мощен компютър!". Аз лично нямам никакъв интерес към програмирането. Искам да имам максимално добро логическо мислене (чакай и аз да си похваля спецялността - физика и математика), което да мога да прилагам навсякъде. След като завърша смятам да запиша някаква икономическа магистратура и да си намеря работа в тази сфера. Нищо против програмистите - според мене като цяло са най-интелигентните хора на Земята. Вярно, получават доста високи заплати, в сравнение с общото ниво навсякъде по света, но мене не ме кефи идеята да вися в работата си по 12 часа и да работя вкъщи допълнително още 4-5... |
|
|
 |
hyusein Начинаещ

|
Пуснато на: Thu May 10, 2007 12:37 pm Заглавие: |
|
|
| Според мен програмирането е много сложно и затова без математика не може човек да стане отличен програмист. В днешно време има хора, които нямат и хабер от математиката но са станали програмисти. И точно тук искам да кажа, че човек имали интерес може всичко. |
|
|
 |
KoTeTo Начинаещ

гласове: 5
|
Пуснато на: Fri Apr 18, 2008 11:24 pm Заглавие: |
|
|
Не ми се иска да казвам, че математиката бива изместена. Друг е въпросът, че висше, свързано повече с информатиката, отколкото с математиката, предлага повече шансове за добра кариера и висока заплата. Аз самата смятам да кандидатствам информатика, въпреки че любовта ми към математиката ще остане вечна
А колкото до гореспоменатите идеи, че човек не може да стане добър програмист, ако не е добър математик.. Определено не съм съгласна. Да оставим настрана, че познавам блестящи програмисти, които даже не знаят как да си подредят задачата, не са и чували за дискриминанта и пр., но и за да станеш специалист в нещо са ти нужни просто много желание, труд и упоритост. Все пак - нужни са 1% талант и 99% труд (макар че някои хора имат повече талант, та им се налага по-малко да се трудят ). Програмирането в своята същност е логика, нищо повече. Ако човек знае как да разсъждава логически, идва му отвътре. |
|
|
 |
erejnion Начинаещ

гласове: 5
|
Пуснато на: Sat Apr 26, 2008 2:50 am Заглавие: |
|
|
...майка ми винаги е казвала, че математик който отбира от програмиране е за предпочитане пред информатик. но тя е пристрастна - не иска да изпуска и малкото останали в българия добри студенти /тя е преподавател в СУ -- due to safety precautions i wont mention names/. а искам да отбележа че наистина най-високо платените работи са свързани с моделиране или sth like that ... т.е. приложна математика от където и да го погледнеш ооф аз пък рекламирах специалността на която преподава майка ми. много реклами станаха.
btw досега съм карал на над 50% талант... еех ако това бе 1% какъв щях да бъда.... побъркан и/или в лудница.... |
|
|
 |
|