Регистрирайте се
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
uktc VIP

гласове: 15
|
Пуснато на: Sun Jul 15, 2007 3:50 pm Заглавие: Триъгълник |
|
|
| В [tex]\Delta ABC[/tex] е прекара медианата [tex]CM[/tex]. Дадено е, че [tex]\angle BAC+\angle BCM=90^\circ [/tex]. Без да използвате метода на очевидността, докажете, че триъгълникът е равнобедрен или правоъгълен.
|
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Реклама
|
Пуснато на: Заглавие: Реклама |
|
|
|
|
|
|
 |
omeganet Напреднал

гласове: 5
|
Пуснато на: Sun Jul 15, 2007 4:09 pm Заглавие: |
|
|
CN - диаметър => О принадлежи на CN
1 сл. О съвпада с М. Тогава АВС е правоъгълен.
2 сл. О не съвпада с М. Тогава АВС е равнобедрен, тъй като центъра на описаната окръжност лежи на симетралата => СМ е медиана и циметрала
| Description: |
|
| Големина на файла: |
11.63 KB |
| Видяна: |
1176 пъти(s) |

|
|
|
|
 |
r2d2 VIP

Регистриран на: 28 Feb 2007 Мнения: 1936 Местожителство: in the galaxy (Far Far Away)
   гласове: 179
|
Пуснато на: Sun Jul 15, 2007 4:14 pm Заглавие: |
|
|
uktc, това с метода на очевидността ме впечатли! До ден днешен, не бях чувал за този метод, освен от кандидатстудентските работи , скоро го имаше и в един твой пост, после го оправи! Я ме светни, освен ако не е: Казваш очевидно е, и или си прав или останалите се мислят за тъпи и се съгласяват!
|
|
|
 |
uktc VIP

гласове: 15
|
Пуснато на: Sun Jul 15, 2007 4:39 pm Заглавие: |
|
|
Точно в това се състои метода на очевидността, правилно си разбрал
Или ако не можеш да докажеш нещо лесно, също добър начин да се измъкнеш е като кажеш: "Лесно се доказва, че", "Ясно е, че"
|
|
|
 |
pamy4ka Начинаещ

|
Пуснато на: Tue Jul 17, 2007 10:17 am Заглавие: |
|
|
В окръжност е вписан трапец ABCD. Диаметърът, прекаран през върха A, е перпендикулярен на бедрото BC. През върха C е спуснат перпендикуляр към основата AB, пресичащ AB в точка М, а окръжността - в точка N така, че CM:MN=3:1. Намерете ъглите на трапеца.
P.S. Може задачата да ви се стори доста лесна до колкото съм чела из форума ама на мене нещо ми запъна
Благодаря предварително
|
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети Може да прикачвате файлове Може да сваляте файлове от този форум
|
|