Регистрирайте се
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Ge0rgie Начинаещ

|
Пуснато на: Tue Jul 10, 2007 2:52 pm Заглавие: Ето нещо интересно |
|
|
Здравейте,
много ми хареса форума и реших да се регистрирам.Ето нещо от мен:
3-ма човека събрали 30лв. за 3 стаи в хотел,дали ги на рецепцията,но като дошъл управителя решил да им направи остъпка 5лв.Той дал на пиколото да им ги върне,но пиколото решил да вземе 2лв. и да им върне по 1лв. на тримата.Така сега стаите на хората са станали 9лв.Еми добре 3*9=27+2лв(на пиколото)=29лв. ,къде отиде левчето.
Поздрави. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Реклама
|
Пуснато на: Заглавие: Реклама |
|
|
|
|
|
|
 |
martosss VIP Gold

Регистриран на: 17 Mar 2007 Мнения: 3937 Местожителство: Somewhere over the rainbow
   гласове: 213
|
Пуснато на: Tue Jul 10, 2007 2:57 pm Заглавие: |
|
|
е ми 1) Тази задача я даваха вече във форума някъде и я решиха
2) не е 27+2, първоначално е трябвало да платят 30 лв, -5лв отстъпка става 25 лв и +2 лв, които пиколото е окраднало(ах ако го набарам него ) и стават 27 лв тоест по 9 на човек - в крайна сметка става 27-2+5=30  |
|
|
 |
Ge0rgie Начинаещ

|
Пуснато на: Tue Jul 10, 2007 3:05 pm Заглавие: |
|
|
Здравей,
това е икономическа задача и това решение, което аз съм дал е подвеждащо и неправилно.Това е икономическа задача.На мен първият път,когато ми я казах малко изпаднах в шок,но е дадах на един приятел в УНСС реши я и ми показа как е решението.Но в първият момент се заблудих и аз.
Поздрави Георги. |
|
|
 |
martosss VIP Gold

Регистриран на: 17 Mar 2007 Мнения: 3937 Местожителство: Somewhere over the rainbow
   гласове: 213
|
Пуснато на: Fri Jul 13, 2007 4:42 pm Заглавие: |
|
|
| е ми да, не си ли доволен че за втори път я обясних? или не ти харесва обяснението? |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети Може да прикачвате файлове Може да сваляте файлове от този форум
|
|