| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
viiviii Начинаещ

|
Пуснато на: Tue Jul 10, 2007 1:03 pm Заглавие: въпрос4е за СУ |
|
|
Някой знае ли дали за изпита в СУ изискват точно определен справочник по математика или можеш да ползваш всякакъв независимо от авторите и издателството  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Реклама
|
Пуснато на: Заглавие: Реклама |
|
|
|
|
|
|
 |
martinisled Начинаещ

|
Пуснато на: Tue Jul 10, 2007 1:21 pm Заглавие: |
|
|
За СУ можеш да използваш само тяхната таблица (една червена, струва 5 лв мисля). Аз не можах да си я намеря, дано ти успееш.
Искам да помоля някой, ако знае от къде може да се намери да сподели с нас (: Остават броени дни до изпита, имам човек в София, така че казвайте
ПП: Един приятел подаде документите в СУ намясто и пак не е имало таблици , аджеба къде ги има??? |
|
|
 |
omeganet Напреднал

гласове: 5
|
Пуснато на: Tue Jul 10, 2007 2:13 pm Заглавие: |
|
|
| В книжарниците в ректората ? На самия предварителен изпит също ги предлагаха, ако някой имаше желание да си ги закупи. |
|
|
 |
uktc VIP

гласове: 15
|
Пуснато на: Tue Jul 10, 2007 2:26 pm Заглавие: |
|
|
| Аз си я закупих от книжарницата на ФМИ, обаче още в началото на годината. |
|
|
 |
DevilFighter Фен на форума

|
Пуснато на: Tue Jul 10, 2007 3:08 pm Заглавие: |
|
|
| Аз си я закупих от Пазадржик още преди предварителния изпит (за 6лв) . За това че търсете и в регионалните ви книжарници... |
|
|
 |
omeganet Напреднал

|
Пуснато на: Tue Jul 10, 2007 3:09 pm Заглавие: |
|
|
К'ви са тия скъпотии бре Аз си я взех за 4лв още при записването за предварителния |
|
|
 |
opalescence Начинаещ

|
Пуснато на: Tue Jul 10, 2007 3:56 pm Заглавие: |
|
|
| в справочника на издателство анубис пише че таблицата им е разрешена за СУ и още мн други . тя е най-подробната разрешена таблица която съм виждал , ако в деня на изпита покажеш на квесторката първата страница от таблицата, където пише "разрешена в СУ " едва ли ще може да ти каже нещо. |
|
|
 |
Methuselah VIP

гласове: 20
|
|
|
 |
DevilFighter Фен на форума

|
Пуснато на: Tue Jul 10, 2007 5:31 pm Заглавие: |
|
|
| Methuselah, това сме го чели. Отделен е въпроса, че някои потребители не си мърдат пръста за да потърсят и то в официалния сайт на ФМИ. |
|
|
 |
Methuselah VIP

|
Пуснато на: Tue Jul 10, 2007 5:43 pm Заглавие: |
|
|
| DevilFighter написа: | | Methuselah, това сме го чели. Отделен е въпроса, че някои потребители не си мърдат пръста за да потърсят и то в официалния сайт на ФМИ. |
Точно този отделен въпрос предизвика "мноо сте зле"-то.
Точно заради другите пускам линка - знам че ти си го чел. |
|
|
 |
soldier_vl VIP
   гласове: 22
|
Пуснато на: Tue Jul 10, 2007 5:58 pm Заглавие: |
|
|
| НА славеийков също ги има. А в моята стая на предварителния изпит докараха една таблица ако някой случайно няма. Доколкото разбрах и в други стаи е било така. |
|
|
 |
martinisled Начинаещ

|
Пуснато на: Tue Jul 10, 2007 6:02 pm Заглавие: |
|
|
| предварителният мисля беше в неделя. В събота не работеха книжарниците в СУ вътре. В целият студентски град нямаше справочника. В неделя на изпита бях в сградата на УАСГ и там нямаше таблици, или поне не съм ги намерил, но попитах вътре в книжарницата. Все пак намериха една таблица и разрешиха да я ползваме всички, които нямаме таблици, само трябваше да си я поискаме. |
|
|
 |
viiviii Начинаещ

|
Пуснато на: Tue Jul 10, 2007 6:21 pm Заглавие: |
|
|
| Благодаря на всички за информацията |
|
|
 |
MauMyHkaTa Начинаещ
    гласове: 1
|
Пуснато на: Tue Jul 10, 2007 7:18 pm Заглавие: |
|
|
| Methuselah написа: | http://www.fmi.uni-sofia.bg/ksk
мноо сте зле | Точно така. На всичкото отгоре в самия справочник за Софийския университет изрично е посочено въпросното помагало като единствен вариант за изпита. Така че изходите са два - или си купуваш "Г-н Червенко" независимо от цената, за да не "увиснеш" или... или просто "увисваш" и се молиш на собствени знания и памет
П.П.: Едно въпросче, свързано с позволените справочници - как бихме пресметнали даден ъгъл oт намерена негова тригонометрична стойност ( напр. sinα=√3/3 ), при положение, че в червеният справочник, позволен за СУ няма таблицата за по-особените стойности за sin и cos, tg и cotg както в жълтата позната всекиму четиризначна таблица? |
|
|
 |
Methuselah VIP

|
Пуснато на: Tue Jul 10, 2007 10:28 pm Заглавие: |
|
|
| Няма да ти се наложи. Освен това тези стойности не са ли приблизителни? Ако знаем sin на някой ъгъл и знаем в кой квадрант е ъгълът се счита че знаем и мярката му. |
|
|
 |
uktc VIP

гласове: 15
|
Пуснато на: Tue Jul 10, 2007 10:47 pm Заглавие: |
|
|
| MauMyHkaTa, не е нужно да пресмяташ ъгъла. Просто казваш, че sinα=√3/3, уточняваш в кой квадрант е α и си готова. |
|
|
 |
MauMyHkaTa Начинаещ
|
Пуснато на: Sat Jul 14, 2007 10:52 am Заглавие: |
|
|
Ясно. Не бях сигурна дали ще се признае по този начин, но явно е така. Благодаря ви за информацията!  |
|
|
 |
nikoleto Начинаещ

|
Пуснато на: Sun Jul 15, 2007 4:42 pm Заглавие: |
|
|
Това което според мен не случайни хора естествено са сложили в справочника на СУ е единственото което ще ни трябва да изпита...щом не са сложили други видове тригонометрични таблици с приближени стойности например или др неща, то значи няма да ни трябват....между другото в задача 8 от 1-я редовен изпит се използва уравнение на допирателна към функция която я няма в справочника....за мен лично е немислимо, освен ако не искат да я решим по друг начин без уравнение на допирателна също така няма и уравнение на наклонена асимптота...струва ми се че в немалко задачи това се използва и ако ни лепнат някоя такава задача (подобна на 8-мата) просто ще се изложат! Затова да се надяваме че няма да го направят! |
|
|
 |
Fed VIP

Регистриран на: 24 May 2007 Мнения: 1136 Местожителство: София (Русе)
  гласове: 33
|
Пуснато на: Sun Jul 15, 2007 4:51 pm Заглавие: |
|
|
| nikoleto написа: | | ....между другото в задача 8 от 1-я редовен изпит се използва уравнение на допирателна към функция която я няма в справочника....за мен лично е немислимо, освен ако не искат да я решим по друг начин без уравнение на допирателна |
За решение може да се използва, че f ' (x0)=tg (<(Ox, допирателната))
Това вече го пише.  |
|
|
 |
|