| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
xyz Напреднал
     гласове: 12
|
Пуснато на: Wed Jul 04, 2007 4:47 pm Заглавие: Отделяне на нерешените задачи |
|
|
| Считам, че има някои трудни и интересни задачи, които са потънали във форума, без да бъдат решени. Считам, че е удачно такива задачи да бъдат отделяни и поставяни даже отделно в сайта - ще се получи екстрат ако не от интересни, то поне от достатъчно трудни задачи. Освен това, при поява на решение (или поне някакво по-обстойно изследване) да носи някакъв вид боноси, за този, който я е решил (отначало например само да влиае допълнително на рейтинга, после и други екстри). |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Реклама
|
Пуснато на: Заглавие: Реклама |
|
|
|
|
|
|
 |
Methuselah VIP

гласове: 20
|
Пуснато на: Wed Jul 04, 2007 4:52 pm Заглавие: |
|
|
За! Да се създаде тема "Нерешени задачи" в която да има линкове към задачите които са "потънали".
За да може дадена тема да попадне в темата трябва да се създадат някакви условия (например да не е решена 1 месец от постването си). Подкрепям! |
|
|
 |
administrator Site Admin
Регистриран на: 12 Oct 2005 Мнения: 284 Местожителство: София(Варна)
      гласове: 14
|
Пуснато на: Wed Jul 04, 2007 8:09 pm Заглавие: |
|
|
Идеята е страхотна.
1. Въпроса е какво точно да направа?
2. Автоматично ли ще става всичко или човек ще ги подбира?
За по-голяма конкретика, към това, което се изисква от мен бих искал, за да знам какво да направя. |
|
|
 |
Methuselah VIP

гласове: 20
|
Пуснато на: Wed Jul 04, 2007 8:18 pm Заглавие: |
|
|
| Би било хубаво да става автоматично и темата да се модерира често. Иначе със сигурност след 1 месец темата ще е избутана от други. |
|
|
 |
uktc VIP

гласове: 15
|
Пуснато на: Wed Jul 04, 2007 8:23 pm Заглавие: |
|
|
Най-добре ще е да има форум "Нерешени задачи", в който да се съдържат отделни теми за всяка отделна нерешена задача. Заглавието на темата да е свързано с типа на задачата. И вече при влизане в темата, да се съдържа единствено линка към съответната тема.
Също би било добре този форум да бъде ЗАКЛЮЧЕН, защото просто в него няма нужда от коментари.
Откъм техническа реализация обаче не ми е ясно как ще стане...
П.П. Май ще бъде по-добре да се поддържа от модераторите този форум, а не автоматично, защото иначе модераторите ще стоят без работа  |
|
|
 |
xyz Напреднал
     гласове: 12
|
Пуснато на: Thu Jul 05, 2007 10:15 am Заглавие: |
|
|
| Доста трудно ще се осъществи автоматично, тъй като няма начин как да се определи, дали задачата е решена. Може да има отговори, но да не е решена. По-скоро трябва всеки отговор в тема да определя дали дава решение на задачата или обратно - счита, че даденото вече решение е грешно. За целта трябва да има специална секция (подобно на секция "Прикачване") в която да се отбелязва това. Ще трябва допълнителен мод, а за такъв не съм чувал. Ако някой намери или дори направи - ще е добре. Аз съм правил преди време мод за IPB, че и доста сложен си беше, но не бих се хванал с phpbb, защото последните ми спомени са, че сорсът е голям хаус. |
|
|
 |
administrator Site Admin
|
Пуснато на: Fri Jul 06, 2007 7:17 pm Заглавие: |
|
|
http://www.math10.com/forumbg/viewforum.php?f=72
Нека да използваме този форум.
Там могат да създават тема модераторите, но могат всички да пишат.
Може би е добре да се създаде за всеки от форумите, за които има нерешени проблеми нова тема, която само да се редактира.
Да кажем:
Висша математика
Математика за 11-12 клас и кандидат-студенти
и т.н. |
|
|
 |
administrator Site Admin
|
Пуснато на: Sat Jul 07, 2007 3:40 pm Заглавие: |
|
|
| Промених го всеки да може да създава тема във въпросния форум. |
|
|
 |
steliyan Редовен
   гласове: 2
|
Пуснато на: Mon Jul 09, 2007 12:50 pm Заглавие: |
|
|
teacher ако искаш да става автоматично ти предлагам да създадеш една колона в базата данни и съответно да се пише 1 или 0 (1 - решена, 0 - нерешена). Всяка тема при създаването си да има статус "0" и съответно автора или пък модератора да сетва флаг "1" ако задачата е решена. После правиш проверка за статуса на темата и дали е публикаване преди 1 месец.  |
|
|
 |
omeganet Напреднал

гласове: 5
|
Пуснато на: Mon Jul 09, 2007 2:07 pm Заглавие: ре |
|
|
| steliyan написа: | teacher ако искаш да става автоматично ти предлагам да създадеш една колона в базата данни и съответно да се пише 1 или 0 (1 - решена, 0 - нерешена). Всяка тема при създаването си да има статус "0" и съответно автора или пък модератора да сетва флаг "1" ако задачата е решена. После правиш проверка за статуса на темата и дали е публикаване преди 1 месец.  |
Това е добра идея. Също щях да предложа и друго нещо. Спомням си в един форум за програмиране като някой потребител пусне нов въпрос (тема) и ако бъде даден отговор, който го задоволява, то тогавата пред темата се слага едно "RESOVLED:". Та предлагам и тук да се направи нещо подобно. |
|
|
 |
steliyan Редовен
   гласове: 2
|
Пуснато на: Mon Jul 09, 2007 4:26 pm Заглавие: |
|
|
Мисля, че говориш за delphipages.com  |
|
|
 |
omeganet Напреднал

гласове: 5
|
Пуснато на: Mon Jul 09, 2007 4:51 pm Заглавие: ре |
|
|
| steliyan написа: | Мисля, че говориш за delphipages.com  |
vbforums.com май се казваше сайта То идеята я има реализирана на много места, така, че не е нещо рядко срещано |
|
|
 |
administrator Site Admin
|
Пуснато на: Tue Jul 10, 2007 7:43 am Заглавие: |
|
|
| Форума е phpbb, ако искате определен mod, който го има за phpbb с готовност ще го install. |
|
|
 |
|