| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
smaxnatia Начинаещ

|
Пуснато на: Sun Jun 24, 2007 10:25 am Заглавие: Тъп въпрос по геометрия. :( |
|
|
ЗДР на всички.Регистрирах се преди малко и реших да питам какви бяха формулите за лице на пирамида и на правоъгален паралелепипет.Помня че имаше основа някакъв ръб и други такива ама си загубих очебника за 6-ти клас (ПС.Аз сам 7-ми ). Късмет на всички кандидати за приемния изпит след седми клас. Утре ! Мене лично много ме е страх.
А и ако някои може да ми обясни задачите от типът на тази ще сам много благодарен.
|
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Реклама
|
Пуснато на: Заглавие: Реклама |
|
|
|
|
|
|
 |
M_Velinova Фен на форума
   гласове: 21
|
Пуснато на: Sun Jun 24, 2007 11:11 am Заглавие: |
|
|
По задачката:
Това са две слепени парчета от 1/4 кръгчета с радиус 2, от които са отрязани равнобедрени правоъгълни триъгълници.
Затова получаваш 2.((π.22/4-(2.2)/2)=2.(π-2)=2.π-4
| Description: |
|
| Големина на файла: |
4.09 KB |
| Видяна: |
2460 пъти(s) |

|
|
|
|
 |
smaxnatia Начинаещ

|
Пуснато на: Sun Jun 24, 2007 11:17 am Заглавие: |
|
|
Уау Tnx Никога небих се сетил.
Чартежа също е жесток.
Но едва ли ще мога да разсъждавам така и на изпита.
Ех защо трябва изпита да е когато съм в пубертета и хич неми се учи .
|
|
|
 |
martosss VIP Gold

Регистриран на: 17 Mar 2007 Мнения: 3937 Местожителство: Somewhere over the rainbow
   гласове: 213
|
Пуснато на: Sun Jun 24, 2007 11:53 am Заглавие: |
|
|
аз пък си го представям така:
имаш две четвъртинки от окръжност и квадрат, четвъртинките се припокриват в парче, чиято площ се търси. Ако от площта на двете четвъртинки извадим площта на квадрата ще получим точно защрихованата част- ∏*2²/2-2*2=2∏-4
|
|
|
 |
Who_cares123456 Редовен
     гласове: 20
|
Пуснато на: Wed Jun 27, 2007 6:02 pm Заглавие: Re: Тъп въпрос по геометрия. :( |
|
|
| smaxnatia написа: | очебника за 6-ти клас (ПС.Аз сам 7-ми |
ти сигурно и Очебника за първи клас си си загубил , а?
|
|
|
 |
laughing_puddle Начинаещ
Регистриран на: 16 Jul 2007 Мнения: 10 Местожителство: гр.София, жк.Св Троица  
|
Пуснато на: Mon Jul 16, 2007 1:37 pm Заглавие: |
|
|
Абе хора що заблудихте така момчето, не виждате че е седмокласник.А и от самия му въпрос може да ви стане ясно че много не я чатка математиката.Просто трябваше да му дадете кратък и ясен отговор, т.е. самите формули.За правоъгълния парелепипед са:
S=2(ab+ac+bc),където a,b,c са дължините на ръбовете на паралелепипеда (...следва от елементарни разсъждения), а пък за пирамида не ми се занимава да я смятам ама ще стане само с питагоровата теорема и с формула за лице на триъгълник при известна височина на пирамидата и дължините на ръбовете на основата й.
Ама все пак бихте ли ми обяснили вашите методи за пресмятането на лицата.Просто не мога да видя пряката геометрична връзка между самата повърхнина и метода ви на намирането на мярката й.
|
|
|
 |
laughing_puddle Начинаещ
Регистриран на: 16 Jul 2007 Мнения: 10 Местожителство: гр.София, жк.Св Троица  
|
Пуснато на: Mon Jul 16, 2007 1:43 pm Заглавие: |
|
|
Абе според мене има некаква грешка на форума.Прегледах това което сте писали по-внимателно и не виждам никаква връзка с темата.Извинявам се за забележката
|
|
|
 |
|