Регистрирайте се
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
frank Начинаещ

|
Пуснато на: Wed Jun 20, 2007 12:58 pm Заглавие: предавам се! |
|
|
| напрао не мога вече като се запъна на някоя задача и побеснявам ето още една имам тука:Дадена е окръжност к и три точки А,B и C от нея.През точките са построени допирателни към окръжността.Да се намерят ъглите на триъгълникът образуван от допирарелните ако точките А,B и C делят к на части,които се отнасят както 7:1:10 |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Реклама
|
Пуснато на: Заглавие: Реклама |
|
|
|
|
|
|
 |
tanas Напреднал
     гласове: 10
|
Пуснато на: Wed Jun 20, 2007 1:26 pm Заглавие: Re: предавам се! |
|
|
| frank написа: | | напрао не мога вече като се запъна на някоя задача и побеснявам ето още една имам тука:Дадена е окръжност к и три точки А,B и C от нея.През точките са построени допирателни към окръжността.Да се намерят ъглите на триъгълникът образуван от допирарелните ако точките А,B и C делят к на части,които се отнасят както 7:1:10 | Само смятане, нищо специално. |
|
|
 |
frank Начинаещ

|
Пуснато на: Wed Jun 20, 2007 1:45 pm Заглавие: |
|
|
| смятам ама нещо не ми излиза |
|
|
 |
vladob Редовен
Регистриран на: 02 Mar 2007 Мнения: 169 Местожителство: Skopje, Makedonija
    гласове: 7
|
Пуснато на: Wed Jun 20, 2007 4:13 pm Заглавие: |
|
|
Бидејќи централните агли на кружницата се α, 7α и 10α кружната линија е надвор од триаголникот и аглите на триаголникот се α, 7α и 180-8α.
Од α+7α +10α=360 => α=20.
Значи аглите на триаголникот се 20, 140 и 20 степени. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети Може да прикачвате файлове Може да сваляте файлове от този форум
|
|