Регистрирайте се
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ivelinkaaa Начинаещ
  гласове: 2
|
Пуснато на: Sun Jun 03, 2007 5:49 pm Заглавие: zadachka |
|
|
попитали никoлай на колко е години е:той отговорил така:ако към годините на майка ми прибавим моите ше се получи числото 55. ако от годините на баша ми извадите моите ше се получи числото 36. сборът от единиците и десетиците на моите години е равен на десетиците на годините на баша ми а единиците от годините на баша ми са 0.ако разменим местата на цифрите от годините на майка ми ше получим моите години.на каква възраст е николай?
Последната промяна е направена от ivelinkaaa на Sun Jun 03, 2007 11:29 pm; мнението е било променяно общо 1 път |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Реклама
|
Пуснато на: Заглавие: Реклама |
|
|
|
|
|
|
 |
Hush Начинаещ

Регистриран на: 02 Jun 2007 Мнения: 3 Местожителство: В черната стая,със самотните числа  
|
Пуснато на: Sun Jun 03, 2007 10:01 pm Заглавие: |
|
|
Пиши на кирилица ако обичаш,не че се вживявам в модератор
Ще поработя малко и ще ти кажа отговора, |
|
|
 |
bgFear Начинаещ

|
Пуснато на: Thu Jun 07, 2007 8:00 pm Заглавие: |
|
|
Въпреки,че задачата ми е под нивото ,реших да ти помогна.
Означаваме Николай с Н,бащата с Б и майката с М
=>Н-x години
М-y години =>x+y=55
и Б-z години =>z-x=36
Тогава щом бащата има в годините си 0 единици в разликата м/у неговите и годините на сина =>годините на сина завършват на 4.След това съм получил,че щом сборът от годините на майката и сина верен, сина трябва да е на 14 години а майката на 41 (14+41=55).И после и с бащата (50-14=36)
=>Според мен годините на Николай са 14;на Бащата 50 и на Майката 41 |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети You cannot attach files in this forum Може да сваляте файлове от този форум
|
|