Регистрирайте сеРегистрирайте се

107 ОУ "Хан Крум" филиал на НПМГ

Форум за математика Форуми -> Образование
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Гост

МнениеПуснато на: Mon May 21, 2007 5:25 pm    Заглавие: 107 ОУ "Хан Крум" филиал на НПМГ

Спеделете мнения за математическите паралелки в 107 ОУ "Хан Крум" - София. Зная, че е филиал на НПМГ, но нищо повече. Също така, ако знаете нещо за състезание "Еврика", което е входното ниво в училището, моля спеделете подробности. Ако е възможно, дайте примерни задачи. Става въпрос за кандидатстване след завършен 5 клас.
Върнете се в началото
Реклама

Пуснато на:     Заглавие: Реклама

Върнете се в началото
tedity14
Начинаещ

МнениеПуснато на: Sat May 17, 2008 11:21 am    Заглавие:

Здравейте!!!Исках да влезна след 3ти клас с цел да уча математика и после да кандедатствам в НПМГ...!!! Явих се на въпросното състезание Еврика....!Знаех че конкуренцията ще е много голяма...затова 2 месеца взимах частни уроци...и решавах задачи като луда...!! Материала ни беше много труден (бах 3 лас...а все още ми се струват трудни задачите..дори частната ми учителка..докато аз решавах една задача...тя се мъчеше да решава друга за да може да ми я обясни...!!Беше нечовешко) Имаше 25 места и аз нямах много надежди да влезна....!!! Особенно когато видях че на испита се явиха около 200 деца...имаше 10тина китайчета и япончета които винаги са първи по състезанията по Мат..както и да е...бях 10та и влезнах...за моя изненада...!! В 4ти всъщност се оказа че ни сложиха с деца които са там от 1ви клас и ни разпределиха в две паралелки...горе-долу се получи така...15 деца от 1 клас и 15 нови в паралелката...!!!Учиихме си както и другите...само дето 2 пъти седмично 30 деца които бяха влезнали с изпит ходеха на СИП математика с Преподавател от НПМГ...!!! През годината се провеждат състезания по Мат. на които трябва да имаш 60% успеваемост за да минеш другата година пак за да ходиш на Сип за който плащаш 140 лв на година и общо взето но нищо не те учат...!!!и та имаше 6 човека които минаха в 5клас без изпит-сред които бях и аз...а другитесе явиха пак на Еврика...но същевременно имаше и други кандитадстващи за 5клас..!!Сформира се още една паралелка в която всички бяха влезнали....и ние 6тима без изпита и те бяхме по СИП само че с учител от НПМГ който бил преподавал на 11 клас фъфлеше и пишеше по диагонал на дъската....нищо не се разбираше...!!! а тези които бяха с нас но неможаха да влезнат отидоха на втори Сип с учител от 107мо...на който пак се плащаше същата сума и се внасяше в НПМГ...!!неразбрах смисъла но...там учителката ги подготвяше по добре...!! Искарахме си така и 6клас..!!!в 7ми реших да се преместя в другата група...както и повечето от мойта група...!!! А на нащо място влезнаха тези от втората група...!!! И та сега сме...мисля по-добре....!!!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
tedity14
Начинаещ

МнениеПуснато на: Sat May 17, 2008 11:49 am    Заглавие:

Та разказах ви общо взето как протече мойта съдба там...сега ако мога да помогна с нещо за вас...!!! Попринцип сега май може да се запишеш и без изпит...ако има места...!! Полагаш май изпит ако искаш да си в паралелка по СИП...!!!дори и да си в такава паралелка...пак не наблягат върху математиката..а върху всички предмети....!!! Особенно ако сте при г-ца Петкова по БГ... ще учите български денонощтно...но се дава добра подготовка...!! Сега даже мисля че на изпитите ще ми е по лесно по БГ от колкото по математика...!!! Предлагам да отидете на Еврика...ако влезете-добре...ако не влезете питайте за празни места...а после може и да влезете в втората група по СИП с учителка от нашто училище...!!!!Ако смятате да влизате в НПМГ самото училище ви дава по голям шанс..!! А и много от учениците влизат в елитни гимназий...след като минаха изпитите за Американския колеж от 3те паралелки 15 деца влезнаха 4-5 са резерва..от 26-7 кандидатствали.....влизат и в Немската и в Испанската...общо взето никой от там не остава на сухо...!!!До колкото се отнася до Еврика...задачите не са много сложни...мисля че са от материала който е взет през годината...само че май са по сложнички...!!За съжаление май незнам примерните задачи...!!! Но ако искате мога да распитам в училището...!! Питайте ако има нещо...!! Ще се опитам да помогна..!!! Wink
Върнете се в началото
ганка симеонова
SUPER VIP

Местожителство: софия
гласове: 298

МнениеПуснато на: Sat May 17, 2008 12:52 pm    Заглавие:

Моята дъщеря учи в такава паралелка в 6 и 7 клас . аз съм изключително доволна. попадна на добри учители, дадоха и сериозна подготовка, особено по математика.
Пенева и Павлова бяха учителите и по математика, на които съм много благодарна.
после след 7 клас на първо класиране беше приета в СМГ и НПМГ
казвам го, защото не е ходила на никакви уроци а и у дома аз не съм се занимавала кой знае колко, с нея.
Върнете се в началото
tedity14
Начинаещ

МнениеПуснато на: Sat May 17, 2008 1:50 pm    Заглавие:

Павлова ми преподава по Математика - а Пенева по СИП... Laughing аз също не ходя на уроци...и като се сравнявам с другите които ходят...няма голяма разлика...знаеме това което ни казват в училище...!!! да се надявам че ще влезна в НПМГ...!!! а така като заговорихме....да знаете нещо за тази година кандидатстването там...или нещо друго за НПМГ...!!!
Върнете се в началото
tsvete_stif
Начинаещ

МнениеПуснато на: Tue Sep 29, 2009 11:22 pm    Заглавие: 107 основно училище в Лозенец

Има си собствен сайт вече. И доста промени има, все в "европейска"посока.[url]http://107uchiliste.webnode.com/[/url]
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
   Форум за математика Форуми -> Образование Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети
You cannot attach files in this forum
Може да сваляте файлове от този форум
Copyright © 2005-2021 math10.com.