Регистрирайте се
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
pinky Начинаещ

|
Пуснато на: Tue May 08, 2007 9:36 pm Заглавие: задачки |
|
|
Така-първо здравейте на всички Имам спешна нужда от помощта ви-имам изпит по геометрия и трябва да реша едни задачи,а съм скарана с тоя предмет... Така че молбата ми е да ми помогнете с решаването им...
Ето ги и тях:
1.Основата на прав паралелепипед е ромб с диагонали 6см и 8см.Диагоналът на околната стена е 13см.Намерете пълната повърхнина и обема на паралелепипеда.
2.Диагоналът на правилна четриъгилна призма е равен на 9см,а околната и повирхнина е 72кв.см.Намерете страната на основата и околния ръб на призмата.
3.Страните на основата на права триъгълна призма са 25дм,29дм и 36дм,а пълната и повърхнина е 1620кв.дм.Намерете околната повърхнина и височината на призмата.
4.Намерете обема на правилна триъгълна пирамида с основен ръб 6см,на която околните ръбове са перпендикулярни.
5.Намерете обема на правилна четриъгълна пирамида,на която пълната повърхнина е 360кв.м и апотемата и е 13м
6.Обемът на правилна четриъгълна пирамида е V=3072куб.см,а височината на пирамидата и основният и ръб се отнасят съответно както 2:3.Намерете височината на пирамидата.
7.Радиусът на цилиндър е 50см,а развивката на околната му повърхнина е квадрат.Намерете обема на цилиндъра.
Това са задачите...Знам,че са повечко,но наистина е много спешно...
Благодаря предварително  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Реклама
|
Пуснато на: Заглавие: Реклама |
|
|
|
|
|
|
 |
pinky Начинаещ

|
Пуснато на: Wed May 09, 2007 12:30 am Заглавие: |
|
|
никой ли няма идея как се решават???  |
|
|
 |
M_Velinova Фен на форума
   гласове: 21
|
Пуснато на: Wed May 09, 2007 8:33 am Заглавие: |
|
|
| Za koga sa ti neobhodimi, za]oto sa mnogo? A ina4e sa elementarni. |
|
|
 |
pinky Начинаещ

|
Пуснато на: Wed May 09, 2007 9:03 am Заглавие: |
|
|
ами те са елементарни,но не и за мен...аз съм литератор по природа ако можеш днес да ги решиш ще съм ти много признателна |
|
|
 |
DevilFighter Фен на форума

гласове: 5
|
Пуснато на: Wed May 09, 2007 9:19 am Заглавие: |
|
|
| Хората също се готвят за изпити и сигурно за това нямат много свободно време. |
|
|
 |
pinky Начинаещ

|
Пуснато на: Mon May 14, 2007 8:54 pm Заглавие: |
|
|
Да,знам и и съжалявам,че ви затормозявам излишно,но наистина имам нужда от помощ Утре ми е изпита,а аз още не съм ги решила... |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети Може да прикачвате файлове Може да сваляте файлове от този форум
|
|