| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Zlatinster Напреднал
    гласове: 3
|
Пуснато на: Tue May 08, 2007 8:22 am Заглавие: Помощ с няколко задачи |
|
|
1.Докажете че всяка медиана дели триъгълника на две равнолицеви части.
2.В триъгълника ABC точка М от страната AB е такава че триъг. AMC и BMC са равнолицеви.Докажете че СМ е медиана.
3.В триъгълника ABC точка P от страната AB е такава че AP:PB=m:n.Докажете че Sapc:Sbpc=m:n. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Реклама
|
Пуснато на: Заглавие: Реклама |
|
|
|
|
|
|
 |
martosss VIP Gold

Регистриран на: 17 Mar 2007 Мнения: 3937 Местожителство: Somewhere over the rainbow
   гласове: 213
|
Пуснато на: Tue May 08, 2007 2:09 pm Заглавие: |
|
|
| Е ми ще ти дам един голям бонус за всички задачи... значи спускаш височина от върха, от който е пусната и медианата и разглеждаш лицата на триъгълниците като страна*височината... обаче височината е обща за триъгълниците и от тук отношението на лицата им е равно на отношението на страните им(в случая това са АМ и ВМ) по този начин се решават всички задачи.. ако не ме разбра кажи |
|
|
 |
steliyan Редовен
   гласове: 2
|
Пуснато на: Tue May 08, 2007 9:49 pm Заглавие: |
|
|
Може и да използва формулата (a.b.sinγ)/2 (т.е. две страни и синуса на ъгъла между тях), тъй като знаем, че sinX = sin(180-x)..  |
|
|
 |
Zlatinster Напреднал
    гласове: 3
|
Пуснато на: Wed May 09, 2007 7:33 am Заглавие: |
|
|
| Не съм бавно разбирам точно това ми каза един от моя клас да пусна височина и да гледам че едната височина идва височина за 1ния тъпоъгълен триъгълник тоест външен... Както и да е разбрах я.Но просто в даскало не решаваме много задачи и не обяснява много заради другите ученици в класа ....Мартос и стелиан имате ли скайп да ви питам нещо.. |
|
|
 |
martosss VIP Gold

Регистриран на: 17 Mar 2007 Мнения: 3937 Местожителство: Somewhere over the rainbow
   гласове: 213
|
Пуснато на: Wed May 09, 2007 12:14 pm Заглавие: |
|
|
da imam martosss  |
|
|
 |
|