Регистрирайте се
Задачите от пробен изпит по математика за ИУ-Варна 2007
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
administrator Site Admin
Регистриран на: 12 Oct 2005 Мнения: 284 Местожителство: София(Варна)
      гласове: 14
|
Пуснато на: Sat Apr 28, 2007 10:17 am Заглавие: Задачите от пробен изпит по математика за ИУ-Варна 2007 |
|
|
Това са задачите от пробния изпит по математика за Икономически Университет - Варна.
Задачите са изпратени от Надя Рашкова.
Нека да предложим примерни решения! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Реклама
|
Пуснато на: Заглавие: Реклама |
|
|
|
|
|
|
 |
DevilFighter Фен на форума

гласове: 5
|
Пуснато на: Sat Apr 28, 2007 7:24 pm Заглавие: |
|
|
Ето какви отговори получавам аз:
1зад.
а) x = 4 ; б) x E [1,2]
2зад.
а) fmax(0) = 5 ; fmin(1) = 4
б) НМС = 11/5 ; НГС = 9
3зад.
а) S▲ABC = 48 ; r▲abc = 3
б) P▲DMN = [ 8*(15√(5) + 4) ] / 25
4зад.
а)Vпир. = ( 4√(5) )/3 ; Sок. = (2√(5) + 17)/2
б) <[ (ACF),(осн.)] = 90° (ортогоналната проекция на т.F върху основата на пирамидата е пресечната точка на диагоналите на правоъгълника)
MB е най-големият ръб в пирамидата(също така е и хипотенуза в правоъгълен триъгълник) и MB = PQ <=> P и Q съвпадат с точките M и B
Реших задачите за около половин час, така че е възможно да съм допуснал някъде грешки. |
|
|
 |
F-l-a-m-e Начинаещ

|
Пуснато на: Wed Jun 20, 2007 12:29 pm Заглавие: |
|
|
Здравей,
решавах и аз тези задачи, но някои от отговорите не ни се засичат. В действителност в тези задачи не е необходимо да се влага толкова мислене, а повече цъкане
Ето виж аз какви отговори получавам:
1. засичат се отговорите
2. а) засичат ни се
б) НМС = 4 = g(1), НГС = 9 = g(2)
3. а) засичат ни се
б) P = 24/5 ( 1 + √5 )
4. a) V = ( 4 √5 )/3; S= Sabcd + Sadm + Sdcm + 2Sabm = √5 ( √2 + √5 + 3 )
б) Ъгъла между равнината ACF и ABCD е прав, защото перпендикуляра спуснат от точката F пада в/у пресечната точка на диагоналите на основата. Иначе правата BM участва в три правоъгълни триъгълника като тяхна хипотенуза. Останалите страни на пирамидата участват като катети на тези триъгълници, в които BM e хипотенуза. От това следва, че няма по- голяма страна в тази пирамида от BM.
Аз не съм се явявала на този изпит, но все пак ме интересува, защото сега ми предстои да кандидатствам именно в този университет. Ако имаш забележки относно отговорите ми пиши, защото за мен е важно да разбера.
| DevilFighter написа: | Ето какви отговори получавам аз:
1зад.
а) x = 4 ; б) x E [1,2]
2зад.
а) fmax(0) = 5 ; fmin(1) = 4
б) НМС = 11/5 ; НГС = 9
3зад.
а) S▲ABC = 48 ; r▲abc = 3
б) P▲DMN = [ 8*(15√(5) + 4) ] / 25
4зад.
а)Vпир. = ( 4√(5) )/3 ; Sок. = (2√(5) + 17)/2
б) <[ (ACF),(осн.)] = 90° (ортогоналната проекция на т.F върху основата на пирамидата е пресечната точка на диагоналите на правоъгълника)
MB е най-големият ръб в пирамидата(също така е и хипотенуза в правоъгълен триъгълник) и MB = PQ <=> P и Q съвпадат с точките M и B
Реших задачите за около половин час, така че е възможно да съм допуснал някъде грешки. | √√√∏≡π√∑√√ |
|
|
 |
Methuselah VIP

гласове: 20
|
Пуснато на: Wed Jun 20, 2007 12:45 pm Заглавие: |
|
|
Обосновката ви за последната подточка не е пълна според мен.
Правилното твърдение е че МВ е диаметър на описаната около пирамидата сфера => няма по-голяма отсечка в пирамидата. |
|
|
 |
F-l-a-m-e Начинаещ

|
Пуснато на: Wed Jun 20, 2007 12:58 pm Заглавие: |
|
|
ММм да. Благодаря за допълнението. Това ми хареса . А дали реши останалите задачи, за да видим дали се засичат отговорите.
| Methuselah написа: | Обосновката ви за последната подточка не е пълна според мен.
Правилното твърдение е че МВ е диаметър на описаната около пирамидата сфера => няма по-голяма отсечка в пирамидата. |
|
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети Може да прикачвате файлове Може да сваляте файлове от този форум
|
|