Регистрирайте сеРегистрирайте се

Да се реши системата


 
   Форум за математика Форуми -> Математика за 11-12 клас, Кандидат-студенти
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
estoyanovvd
Фен на форума


Регистриран на: 19 Sep 2006
Мнения: 764
Местожителство: Видин
Репутация: 94.7Репутация: 94.7
гласове: 67

МнениеПуснато на: Mon Jan 04, 2010 2:42 pm    Заглавие: Да се реши системата

[tex]\begin{tabular}{|l}y^{2}-4xy+4y-1=0\\3x^{2}-2xy-1=0\\xy>0 \end{tabular}[/tex]
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Реклама







Пуснато на:     Заглавие: Реклама

Върнете се в началото
ганка симеонова
SUPER VIP


Регистриран на: 10 Jan 2008
Мнения: 5985
Местожителство: софия
Репутация: 618.5Репутация: 618.5Репутация: 618.5
гласове: 298

МнениеПуснато на: Mon Jan 04, 2010 9:54 pm    Заглавие:

Нахвърлям идея, но решението оставям на другите.
Събираме двете у-я:
[tex]y^2-6xy+4y-2+3x^2=0 [/tex]
[tex]3y^2-6xy+3x^2-2y^2+4y-2=0[/tex]
[tex]3(y-x)^2-2(y-1)^2=0=>[/tex]
[tex]\sqrt{3} (y-x)=\sqrt{2} (y-1)\cup -sqrt{3} (y-x)=\sqrt{2} (y-1)[/tex]
За всяко от получените у-я отчитаме условието [tex]xy>0[/tex] и заместваме например във второто.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Genocide
Начинаещ


Регистриран на: 05 Jan 2010
Мнения: 1


МнениеПуснато на: Tue Jan 05, 2010 12:22 am    Заглавие:

с риск да напиша голяма глупост :
y(y - 4x + 4)=1
x( [tex]3x^{2}[/tex] - 2y)=1
y(y - 4x + 4)=x(3x - 2y) |*x
xy = [tex]x^{2}[/tex]([tex]3x^{2}[/tex] - 2 y)/(y - 4x + 4)
(y - 4x + 4) ≠ 0
[tex]x^{2}[/tex]([tex]3x^{2}[/tex] - 2 y)(y - 4x + 4)>0
x=0
[tex]3x^{2}[/tex] - 2 y=0
y - 4x + 4=0

|2y - 8x + 8=0
+
|[tex]3x^{2}[/tex] - 2 y=0
[tex]3x^{2}[/tex] - 8x + 8 = 0

X=16 ± 3*8
спирам до тук защото имам чувството че въобще не е така
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ганка симеонова
SUPER VIP


Регистриран на: 10 Jan 2008
Мнения: 5985
Местожителство: софия
Репутация: 618.5Репутация: 618.5Репутация: 618.5
гласове: 298

МнениеПуснато на: Tue Jan 05, 2010 9:00 pm    Заглавие:

Genocide написа:
с риск да напиша голяма глупост :
y(y - 4x + 4)=1
x( [tex]3x^{2}[/tex] - 2y)=1
y(y - 4x + 4)=x(3x - 2y) |*x
xy = [tex]x^{2}[/tex]([tex]3x^{2}[/tex] - 2 y)/(y - 4x + 4)
(y - 4x + 4) ≠ 0
[tex]x^{2}[/tex]([tex]3x^{2}[/tex] - 2 y)(y - 4x + 4)>0
x=0
[tex]3x^{2}[/tex] - 2 y=0
y - 4x + 4=0

|2y - 8x + 8=0
+
|[tex]3x^{2}[/tex] - 2 y=0
[tex]3x^{2}[/tex] - 8x + 8 = 0

X=16 ± 3*8
спирам до тук защото имам чувството че въобще не е така

Вярно, че е голяма глупост Confused
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:   
   Форум за математика Форуми -> Математика за 11-12 клас, Кандидат-студенти Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

 
Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети
Може да прикачвате файлове
Може да сваляте файлове от този форум
Copyright © 2005-2021 math10.com.