Регистрирайте сеРегистрирайте се

ЛОГИКА и АНАЛИТИЧНА МАТЕМАТИКА

Форум за математика Форуми -> Висша математика
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
extreeme
Начинаещ

МнениеПуснато на: Sun Mar 18, 2007 12:57 am    Заглавие: ЛОГИКА и АНАЛИТИЧНА МАТЕМАТИКА

Това което ми трябва изисква познания по ЛОГИКА и АНАЛИТИЧНА МАТЕМАТИКА.
А именно всякакви алгоритми за намиране на алгоритъма по който е образувана дадена редица от числа.
Например ако знам 2 или повече наредени числа от тях чрез подходящи алгоритми да достигна до другите възможни.

Да обобщим, трябват ми алгоритми за откриване на общото между поредица от числа.

НАПРИМЕР имаме:

104923438765345
923789285794534
032942938492743
390873597347859

от тези вече извеснтни чрез комбинирането на подходящите алгоритми
да достигна до следващите възможни комбинации.Като например открие, че числата са четни като збора на първите К минус сбора на последните М е 0 или че се получават по логаритъм от синус върху котангенс по "пи" минус корен квадратен от сбора на първото и последното.
За пример мога да посоча че със същата идея се опитват и до днес професори и учени да намерят закономерност между цифрите на числото "пи" но без успех.Тъка че ако някой знае какви алгоритми са използвали или поне част от тях МОЛЯ............................................!!!

П.С. Дадените по-горе числа са произволно избрани не се мъчете да търсите каквото и да било между тях.
И комбинаториката и теорията на вероятностите не ми вършат работа .
БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО!!!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Реклама

Пуснато на:     Заглавие: Реклама

Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
   Форум за математика Форуми -> Висша математика Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети
You cannot attach files in this forum
Може да сваляте файлове от този форум
Copyright © 2005-2021 math10.com.