Регистрирайте сеРегистрирайте се

Мнения за промените в правилниците на училищата

Форум за математика Форуми -> Друго
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Сисито
Начинаещ

гласове: 1

МнениеПуснато на: Fri Nov 27, 2009 10:39 pm    Заглавие: Мнения за промените в правилниците на училищата

Какво мислите за новите промени в правилниците на училищата? Например въвеждането на униформи в училищата? За или против сте? Ако си обосновете отговора ще съм Ви благодарна! Ще се радвам, ако има мнения и на учители. Very Happy Very Happy Very Happy
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Реклама

Пуснато на:     Заглавие: Реклама

Върнете се в началото
baroveca
Напреднал

гласове: 14

МнениеПуснато на: Sat Nov 28, 2009 9:37 am    Заглавие:

Ами лично аз съм за и едновременно против.Хубавото в униформите е,че,когато всички деца ги използват няма да има това деление,което го има сега.Деленето се изразява в това,че едните всеки ден ходят с различни дрехи,докато други с по-ограничени възможности не могат да си сменят дрехите често.И,когато се въведат униформите няма да го има това нещо.Всички ще са равни и няма да има бедни и богати.Но от една страна пък не е хубаво цяла учебна година да си с едни и същи дрехи.Това ми изглежда някак ..... и аз не знам точната дума.Но със сигурност и учителите трябва да имат униформи!
Върнете се в началото
dim
Напреднал

Репутация: 45.7Репутация: 45.7Репутация: 45.7Репутация: 45.7Репутация: 45.7
гласове: 21

МнениеПуснато на: Sat Nov 28, 2009 10:29 am    Заглавие:

Аз съм против униформата в смисъл, че едва ли едеята на тези, които я въвеждат е да омекотят социалното неравенство. Това е все едно да ходиш с костюм на работа - въпрос е на личен избор. Само, че костюми има за 102 лв има и за 104лв. И какво става? Децата се учат, че са равни социално като ги обличаш еднакво, а освен това ги обезличаваш и не ги подготвяш за живота като ги учиш на грешни неща. Костюмите не са проблем. Трябва да се обърне внимание на качеството на възпитанието и да се възприемат по-съвременни методи в тая насока.
Върнете се в началото
baroveca
Напреднал

гласове: 14

МнениеПуснато на: Sat Nov 28, 2009 10:39 am    Заглавие:

dim написа:
Костюмите не са проблем. Трябва да се обърне внимание на качеството на възпитанието и да се възприемат по-съвременни методи в тая насока.

Напълно съм съгласен с теб.Като за начало аз бих предложил да се поставят камери във всяка класна стая!
Върнете се в началото
ганка симеонова
SUPER VIP

Местожителство: софия
гласове: 298

МнениеПуснато на: Sat Nov 28, 2009 3:10 pm    Заглавие:

baroveca написа:
.Всички ще са равни и няма да има бедни и богати.

Това никога няма да се получи.
Хората от време оно са били и ще останат с различен социален статус.
За мен по- скоро идеята на една униформа е принадлежност към училището.
Ще кажа нещо от личен опит. Когато бях ученичка, ние така или иначе бяхме в униформи. Костюми, а за момичетата и ученически престилки. Но си имахме емблеми.
Трябва да ви кажа, че аз моята емблема винаги съм я носила с гордост, защото много обичах училището си ( и до ден днешен съм горда, че съм завършила СТХБ, а и до ден днешен си я пазя, наред с някои ценни за мен вещи) и никога не съм се срамувала.
Но, ако един ученик няма отношение към училището си, към учението , самата униформа ще е безпредметна.
Униформата мили хора не създава ученика, както и учлилището не създава ученика.
Учениците и учителите създават училището и униформата.
Когато работят със желание, тогава вече училището създава име и униформата е един израз на това име.
Това е моето скромно мнение.
Върнете се в началото
gvateva
Редовен

Местожителство: Бургас
гласове: 12

МнениеПуснато на: Sat Nov 28, 2009 3:28 pm    Заглавие:

Униформата нито обезличава, нито пък стимулира социалното равенство, по-скоро показва принадлежност към дадено училище.
Какво означава камери във всяка класна стая? Това ли разбираме под съвременни методи на възпитание? Rolling Eyes
Върнете се в началото
Сисито
Начинаещ

МнениеПуснато на: Sat Nov 28, 2009 4:48 pm    Заглавие:

В нашата класна стая има камера- има във всичките класни стаи на нашето училище, но аз не виждам никаква промяна. Пак кой, както иска така се държи.
Върнете се в началото
_sssss
Фен на форума

гласове: 50

МнениеПуснато на: Sat Nov 28, 2009 5:15 pm    Заглавие:

Винаги съм била противник на униформите, докато съучениците ми не започнаха да идват на училище, облечени и нагримирани като магистрални курви и други митични същества. Отвратително неприятна гледка! Като седне на стола, и като щръкне един огромен задник+дантелена прашка, чак да ти се доповръща!

В този ред на мисли, подкрепям всички възможно най-крайни мерки, включително : униформи, оценка за поведение, камери в стаите и най-вече много бой.

Според мен училището не е място за модни ревюта, седенки и други забавления, а само и единствено за образователна дейност.

За съжаление, в последно време не съм чувала да се говори за реформи в образованието. Освен "Станишев-това", "Станишев-онова" + бисера за "феодалните старци от БАН" - нищо. Докато образованието е приоритет само в предизборните кампании, всички ще духаме същата супа, която сме духали и досега. Да ни е сладко! Laughing
Върнете се в началото
ганка симеонова
SUPER VIP

Местожителство: софия
гласове: 298

МнениеПуснато на: Sat Nov 28, 2009 5:41 pm    Заглавие:

Сепен, много си права. Обаче, докато прочитах мислите ти, си зададох следния въпрос..
Всеки ден пътувайки за у- ще и връщайки се виждам момичета облечени по един и същи начин..
С тупираните коси нагоре, еднаквите чанти, преметнати на надлакътника ( носят ги по един и същи начин); еднотипната походка и т.н...
Това не е ли негласна униформа?
Тази тяхна " униформа" ги обезличава. Те изглеждат по един и същи начин, което е жалко..
Но, когато човек притежава дух и има собствено аз, дори и да ходи с униформа на училище, си мисля че ще е различен.
Пак казвам, училищната униформа е принадлежност към невероятната Алма Матер- Училището..
Ако я няма тази принадлежност и този дух, нищо не помага. Нито униформи, нито камери.
Върнете се в началото
Сисито
Начинаещ

МнениеПуснато на: Sat Nov 28, 2009 5:44 pm    Заглавие:

Аз подкрепям въвеждането на униформите. В някои училища, както и в моето, униформите ще се носят само по време на празници, като двадесет и четвърти май например. За да няма недоволни направихме събрания, в които участваха и ученици и по този начин всеки каза своето мнения за униформите. Да, униформите няма да се носят всеки ден, но поне трябва да идваме прилично на училище, защото това не е място за ревюта /както каза SEPPEN/, а е място за получаване на образование.
Върнете се в началото
Сисито
Начинаещ

МнениеПуснато на: Sat Nov 28, 2009 8:24 pm    Заглавие:

Учениците трябва да обичат своето училище! По тозина начин те ще бъдат горди и по-лесно ще се адаптират към всичките промени!
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
   Форум за математика Форуми -> Друго Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети
Може да прикачвате файлове