Регистрирайте се
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
GuBs` Начинаещ

гласове: 5
|
Пуснато на: Mon Nov 23, 2009 2:55 pm Заглавие: Сложни задачи |
|
|
Здравейте може ли да ми помогнете или да ми обясните точно как да реша тези 2 задачи.Ето ги и тях:
1.Катер изминал срещу течението на река 24км,а след това се спуснал по течението 32км за същото врем.Намерете скоростта на катера в спокойна вода,ако скоростта на течението на реката е 5km/h
2.Обиколката на гума на камион е със 75см по-голяма от обиколката на гума на лека кола.За 440м колелото на автомобила прави 60 оборота понвече от колелото на камиона.Намерете обиколките на двете гуми |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Реклама
|
Пуснато на: Заглавие: Реклама |
|
|
|
|
|
|
 |
martin123456 Фен на форума

гласове: 15
|
Пуснато на: Mon Nov 23, 2009 3:06 pm Заглавие: Re: Сложни задачи |
|
|
| GuBs` написа: | Здравейте може ли да ми помогнете или да ми обясните точно как да реша тези 2 задачи.Ето ги и тях:
1.Катер изминал срещу течението на река 24км,а след това се спуснал по течението 32км за същото врем.Намерете скоростта на катера в спокойна вода,ако скоростта на течението на реката е 5km/h
2.Обиколката на гума на камион е със 75см по-голяма от обиколката на гума на лека кола.За 440м колелото на автомобила прави 60 оборота понвече от колелото на камиона.Намерете обиколките на двете гуми |
1)нека скоростта в спокойна вода е a. сскоростта срещу течението е а-5, а по - а+5.
значи 24/(а-5)=32/(а+5)
2)нека обик гума е а. обик гума камион е а+0,75. за 440 м автом прави 440/а, а камионът 440/(а+0,75)
440/а = 60 + 440/(а+0,75) |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети Може да прикачвате файлове Може да сваляте файлове от този форум
|
|