Регистрирайте се
Търся помощ за решаване на практическа задача.
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
stefanoff Начинаещ
|
Пуснато на: Wed Nov 18, 2009 12:40 pm Заглавие: Търся помощ за решаване на практическа задача. |
|
|
Здравейте на всички! Признавам си, че математиката не ми е страст, но в професията си ми се налагам да я изпозлвам понякога. Машинен инженер съм по образование, конструктор на машини по професия. Висша математика завърших с 5,50 но май знанията ми останаха в университета Ето за какво става въпрос. В момента разработвам машина за валцоване на тръби. Тръбата е с кръгло сечение. Валцова се с помощта на ролки. Ролката е поставена под ъгъл спрямо оста на тръбата и има хиперболичен профил, така че да ляга върху цилиндричната тръба. Въпросът ми е как мога да изчислявам хиперболичния профил при условие, че знам диаметъра на тръбата и ъгъла на завъртане на валцоващата ролка? Ровенето в учебници и справочници не ми помогна затова се обръщам към вас като знаещи. Надявам се, че съм обяснил проблема добре, ако не е ясно ще пусна и картинки.
Поздрави на всички !
|
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Реклама
|
Пуснато на: Заглавие: Реклама |
|
|
|
|
|
|
 |
stefanoff Начинаещ
|
Пуснато на: Wed Nov 18, 2009 1:12 pm Заглавие: |
|
|
Ето и картинки за по-лесно разбиране.
| Description: |
|
| Големина на файла: |
28.11 KB |
| Видяна: |
1939 пъти(s) |

|
|
24.45 KB |
1939 пъти(s) |

|
|
24.14 KB |
1939 пъти(s) |

|
|
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети You cannot attach files in this forum Може да сваляте файлове от този форум
|
|