Регистрирайте се
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
tlbn Начинаещ

|
Пуснато на: Fri Nov 13, 2009 4:33 pm Заглавие: Метод на гаус |
|
|
[tex]\begin{tabular}{|l}x_1+2x_2+2x_3-x_4=1\\2x_1-5x_2-x_3+2x_4=3\\3x_1+7x_2+x_3+x_4=4\\3x_1+8x_2-4x_3+5x_4=5 \end{tabular}[/tex]
Последната промяна е направена от tlbn на Sat Nov 14, 2009 10:54 am; мнението е било променяно общо 1 път |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Реклама
|
Пуснато на: Заглавие: Реклама |
|
|
|
|
|
|
 |
baroveca Напреднал

гласове: 14
|
|
|
 |
tlbn Начинаещ

|
Пуснато на: Sat Nov 14, 2009 10:53 am Заглавие: |
|
|
| видях и знам как се решават но по принцип работя с примери и досега съм работил с матрица от 3ти ред ... тая е от 4ти и ме затруднява ... умножавам 1вия ред с -2 към втория ... и с -3 за 3ти и 4ти ред за да получа 3 нули в 1ви ред но след това не знам какво да правя и какво да местя |
|
|
 |
_sssss Фен на форума
   гласове: 50
|
Пуснато на: Sat Nov 14, 2009 12:45 pm Заглавие: |
|
|
Като направиш трите нули, спираш да се занимаваш с първия ред и започваш с втория.
Умножаваш втория и прибавяш към 3-ти и 4-ти, за да получиш пак нули(2 нули във втори стълб).
После взимаш третия ред, умножаваш по нещо и прибавяш към 4-ти, за да получиш 0 в трети стълб.
http://www.gregthatcher.com/Mathematics/GaussJordan.aspx С това можеш да си проверяваш. Прави и някои излишни неща(дели някои редове на нещо, пак прибавя, за да улесни сметките), които могат да те объркат, затова гледай докато направи нулите. После не ти трябва. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети Може да прикачвате файлове Може да сваляте файлове от този форум
|
|