Регистрирайте се
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
wyt Начинаещ
Регистриран на: 06 Jul 2009 Мнения: 6 Местожителство: Sofia,Bulgaria

|
Пуснато на: Sun Nov 01, 2009 9:12 pm Заглавие: 2 задачи за вероятности |
|
|
Здравейте, опитвам се да реша 2 задачи, но за съжаление се затруднявам с тях. Вероятностите никога не са ми били силна страна. Би ли могъл някой да ми помогне с идеи за решението им?
Каква е вероятността при теглене на 6 карти от колода с 23 карти да се паднат: а) две аса и четири валета; б) едно асо,три попа и две осмици; в) само червени; г) поне една червена
Студент знае 15 от 25 въпроса. На изпит тегли два и ако ги знае си взима изпита с висока оценка. Ако знае само един от двата въпроса, си тегли трети и ако го знае си взима изпита с ниска оценка. Каква е вероятността да не си е взел изпита? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Реклама
|
Пуснато на: Заглавие: Реклама |
|
|
|
|
|
|
 |
martosss VIP Gold

Регистриран на: 17 Mar 2007 Мнения: 3937 Местожителство: Somewhere over the rainbow
   гласове: 213
|
Пуснато на: Mon Nov 02, 2009 9:30 am Заглавие: |
|
|
Първата задача не ми се вижда коректна - ти теглиш 6 карти от колода с 23 карти, но не знаеш в тази колода какви карти има - колко на брой са асата, валетата и другите карти, които теглиш.
Иначе в общия случай просто си мислиаш:
Колко са печелившите(тези, които удовлетворяват условието) тегления? - това е числителят
Какви и колко на брой са възможните тегления? - това ти е знаменателят на вероятността
Намираш тези две числа и ги разделяш едно на друго. С това си готов.  |
|
|
 |
wyt Начинаещ
Регистриран на: 06 Jul 2009 Мнения: 6 Местожителство: Sofia,Bulgaria

|
Пуснато на: Sat Nov 07, 2009 9:53 pm Заглавие: |
|
|
благодаря. за втората задача искам също да попитам. за вероятността да не се вземе изпита
вероятност да се вземе изпита??? = 2/25
вероятност да знае 2-та въпроса =15/25
вероятност да не знае нито 1 въпрос 10/25
вероятност да не знае 2 от 3 изтеглени въпроса =2/10
така ли се дефинира задачата или бъркам някъде? |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети You cannot attach files in this forum Може да сваляте файлове от този форум
|
|