Регистрирайте се
Сфера, допираща се в ръбовете на пирамида...
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
eggy Начинаещ

|
Пуснато на: Tue Mar 06, 2007 12:28 am Заглавие: Сфера, допираща се в ръбовете на пирамида... |
|
|
Въпросите ми са само за чертежи.
1) Как да начертая сфера, която се допира до всички ръбове на правилна четириъгилна пирамида, на която всички ръбове са равни?
2) Как да начертая сфера, която разделя всички ръбове на правилен тетраедър на 3 равни части?
3) Как да начертая сфера, която разделя всички ръбове на правилна четириъгълна пирамида с равни ръбове, на 3 равни части? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Реклама
|
Пуснато на: Заглавие: Реклама |
|
|
|
|
|
|
 |
r2d2 VIP

Регистриран на: 28 Feb 2007 Мнения: 1936 Местожителство: in the galaxy (Far Far Away)
   гласове: 179
|
Пуснато на: Tue Mar 06, 2007 9:59 am Заглавие: |
|
|
Може и да не разбирам добре въпроса, но все пак един съвет:
Просто не чертай никакви сфери в която и да е било стереометрична задача.  |
|
|
 |
limonka Начинаещ

|
Пуснато на: Fri Mar 09, 2007 12:58 am Заглавие: |
|
|
И аз мисля че е по-добре да не се чертаят сферите, защото много усложняват чертежа. Ако все пак условието е да се начертаят, за 1) мисля че центъра на сферата съвпада с петата на височината, сферата допира ръбовете в средите им, сф трябва да излиза извън пирамидата, окръжностите,които се образуват от пресичането на сф с околните стени са вписани в околните стени, а окр в която сферата пресича основата е вписана в основата
Бих направила чертеж, но нямам програма, ако някой знае такава да каже  |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети Може да прикачвате файлове Може да сваляте файлове от този форум
|
|